Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tda7293 paralel in punte

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

io nu vreau sa contrazic pe nimenidar conform prescriptiilor producatorului cand traful functioneaza la temperatura ambianta de 40 grade celsius la puterea nominalase incalzeste la 85grade celsius si este in stare sa debiteze curentul maxim de 17Aasta zic cei de la petra acum cum credeti voipoate ei nu stiu sa calculeze ceea ce fac :roll: nu zic nu :roll:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ICEMAN

11

• Ciprian Alexandrescu

6

• Vale

5

• csl1131

5

Top autori în acest subiect

2*30V*17A=1020VA, deci daca traful e de 100VA atunci probabil ca atata da...dar ca sa scoti 800W din tda-uri, daca te uiti in datasceeht-uri, vezi ca la puterea maxima, de fapt peste 50-60W la iesire, trebuie sa disipe fiecare cate 40-45W... deci 100W la iesire pe fiecare + 45W disipati=140-145W/tda*8= 1200VA minim traful...minim...si cand se incalzeste nu scoate mai multa putere..asta e aberatie.. el daca incerci sa tragi pre mult pt cat poate atunci se incalzeste,nu invers...totusi nu cred ca miezurile nu pot sa duca ceva mai mult decat 100VA..asta ar fii prostie.. cred ca ajunge linistit in peak-uri la peste 1200VA..mai mult.. dar daca incerci sa tragi atata pe timp indelungat se incalzeste prea tare, si ..e de ajuns ca o spira sa faca scurt.. ca pe urma se incalzeste tot mai tare, si .. fac mai multe spire scurt..si...

Link spre comentariu

pai normal ca miezul duce mai mult in peak-uri, dar el a vrbit de putere rms si eu m-am referit la tensiuni si puteri rmsdaca traful e de 1000Wrms duce lejer peak-uri de 1400W la frecventa de lucru. El transfera si varfuri mult mai mari, dar nu in regim sinusoidal continuuTotusi pe mine ma intriga in continuare traful care transfera mai multa putere pe masura ce se incalzeste... chiar mi-ar conveni sa fie asa! Dar nu sunt convins...

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

pai daca poate in varfuri iti dai seama ca merge si in RMS ,dar s-ar incalzii :? bine ca nu ascultam sinusoidale

eu am impresia ca el spune ca creste puterea debitata in secundar o data cu cresterea temperaturii si mi se pare imposibil.

pai daca il incalzesti tu cu feonul nu o sa scoata mai mult :lol: http://sound.westhost.com/xfmr2.htm citeste pe aici si o sa te mai lamuresti

each size is determined by the VA rating and allowable temperature rise.

deci daca lasam un traf care scoate 250Va la o temperatura de 85C sa urce pana la 100C puntem avea un VA mai mare ,dar in acelasi timp o stabilizare mai proasta :(
Link spre comentariu

mai baietimasuratorile le-am facut pe muzicaca bine zice the one, doar nu ascultam sinusoidale acumam facut masuratori si cu niste loopuri sinusoidale de 1KHz si 100Hze drept puterea obtinuta pe sinusoidale este mai mica respectiv 2x320-325W rms cu sub 2%dist iar in punte 650W rmsdeci scuze ca nu am facut precizarile astea dar totusi ascultam muzica si am dat comportamentul amplificatorului pt un regim continuu pe muzica unde stiti ca mai sunt si varfuri dar specific ca am cautat un material muzical pt proba cat mai liniar, cu variatii de amplitudine a sunetului cat mai micisi stiu cu transformatorul cum estept 2x400W (800 in punte) imi trebuia un traf de 1.200W dar asta daca ascultam semnale sinusoidaleceea ce eu personal o fac foarte rar :lol: doar cand mai probez o boxa sau un amplificator, in rest ascult muzicasi cu asta sper ca se incheie contrazicerea asta din topiceste normal ca un transformator sa se comporte diferit atunci cand este solicitat de un amplificator la redarea muzicii fata de solicitarea pt redarea in continuu al unei forme sinusoidale sa fim seriosi cred ca toti stiti asta :wink:in muzica exista si pasaje mai putin stresante unde amplificatorul si traful isi mai revin si sterg "transpiratia" dupa care o iau de la capat :d

Link spre comentariu
pai daca poate in varfuri iti dai seama ca merge si in RMS ,dar s-ar incalzii :? bine ca nu ascultam sinusoidale

eu am impresia ca el spune ca creste puterea debitata in secundar o data cu cresterea temperaturii si mi se pare imposibil.
pai daca il incalzesti tu cu feonul nu o sa scoata mai mult :lol:

http://sound.westhost.com/xfmr2.htm citeste pe aici si o sa te mai lamuresti

each size is determined by the VA rating and allowable temperature rise.
deci daca lasam un traf care scoate 250Va la o temperatura de 85C sa urce pana la 100C puntem avea un VA mai mare ,dar in acelasi timp o stabilizare mai proasta :(

:shock: :oops: :twisted: "determined" se refera la aceea ca scadeeeeeee puterea de iesire , nu creste ! "allowable" inseamna sa nu il supraincalzesti....ce LOGICA, frate ! ce bine ar fi ca orice traf supraincalzit sa scoata mai mult decat e facut, fie si nestabilizat ! mi-as face amplifuri cu reshou in ele, sa am traf mai mic dar fierbinte ....

Link spre comentariu

super fain arata...bravo :wink: poti pune pozele unpic mai mari...eventual sa trimiti originalele pe mailul meu?radiatorul ce suprafata are?multumesc

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Posted Image

asta este schema folosita de mine

Posted Image

si asta este punerea in punte

mai are cineva schemele, de la ampliful facut de domnul ICEMAN????
imi poti da si mie schema in punte
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări