Mishu_17 Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Nu de mult am facut o sursa de tensiune cu LM 723 , pe care am pus - o intr - o cutie de la o sursa de calculator . Azi am testat - o , i - am pus in sarcina trei becuri de 2,5 V , in paralel , iar apoi , in timul functionarii am pus un creion de tensiune pe cutia de la sursa , iar becul acestuia s - a aprins . Apoi , am oprit - o am facut acelasi test , iar becul din creion s - a aprins ca la primul test , am scos cablul de alimentare , am pus creionul in borna pentru impamantare a acestuia , iar becul s - a aprins din nou , in acea priza numai acest montaj l - am alimentat , priza , nu are impamantare , posibil din aceasta acauza sa fie asa ?Mai am inca o intrebare : LM723 se incalzeste putin , nu am simtit sa fie cald bine , numai putin , acest lucru poate fi problema ? Am atasat schema sursei . Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 N-am în?eles dac? ai alimentat stabilizatorul cu 723 de la fosta surs? de calculator, în cazul ?sta e normal s? apar? o tensiune rezidual? pe carcas?, mai ales dac? nu ai prize cu împ?mîntare. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Septembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Eu m - am exprimat gresit , va rog sa ma scuzati . Folosesc un transformator la 50 Hz , numai cutia e de la sursa . Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Daca cordonul de alimentare are pamantare legata la carcasa si in priza nu aveti nul de protectie,pe caracasa apare faza prin condensatorul format de firele de faza si nul de protectie.Daca desfaceti legatura la caracasa a cordonului de retea,ar trebuii sa nu mai apara faza pe carcasa. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Mai e o variant?: consum dezechilibrat pe re?eaua trifazic? din care e luat? o faz? + nul ?i e alimentat? locuin?a, pot apare ?i peste 40Vca între nul ?i p?mînt. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Cred ca toate carcasele de metal ar trebui sa aiba impamantare si prizele la care sunt conectate sa aiba impamantarea functionala.Sunt respectate conditiile astea?Ce treaba are impamantarea cu nulul? Pot fi 10000V intre nul si pamant, intrucat nu este un circuit intre nul si impamantare (firul albastru si cel galben-verde), circuitul curentului este intre albastru (nul) si maro (faza1). Important este ca intre "impamantare" si "pamant" rezistenta sa fie cat mai mica.Intre pulloverul meu electrizat si pamant pot fi 1000V. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Ce treaba are impamantarea cu nulul?Au acelasi potential electric,este acelasi fir,diferenta,in tabloul de apartament consta in trecerea prin siguranta a nulului de lucru,cel de protectie(inpamantarea) este direct fara siguranta. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Am mai observat ca atunci cand sursa nu functioneaza , iar de la intrerupatorul acesteia e oprit firul de nul , atunci becul del a creionul de faza lumineaza oriunde : pe cutie , pe circuitul de la sursa , pe transformator , asta chiar daca nu mai e legata cutia la impamantare . Acest lucru ar putea fi problema pentru curcuit ? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Ai l?sat filtrul de re?ea în cutia de tabl? a fostei surse? E dintr-o ferit? cu 2 bobine pe ea ?i condensatori MKT, sau MPP la intrare sau ie?ire, plus 2 cond ceramici de vreo 2,2...4,7nF/1kV. Scoate pe cei 2 cond ceramici. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 de la intrerupatorul acesteia e oprit firul de nulFaza la carcasa vine pe nulul de protectie,acesta nu este intrerupt si atat timp cat este in priza,aveti faza capacitiv pe carcasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum