SOLDAN CONSTANTIN Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Daca se permite voi posta schema capacimetrului CM-6013 Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Voi posta schema capacimetrului CM-6013. my6013a-cmeter.pdf Link spre comentariu
nelutu Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 CM-7115A am si eu, foarte precis si "destept', dar trebuie ceva experienta ca sa intelegi ce arata. De exemplu, la un electrolitic de 100uF din 1972 poate arata 130uF, nu inseamna ca e bun condensatorul, ci de fapt, e "praf" cu siguranta e uscat si nu mai are nici 20uF. salut! Un CM-7115A am si eu.De curand am reconditionat un tv Hitachi,an de fabricatie 1972,cu aceasta ocazie am schimbat toti elecroliticii,(NIPPON CHEMI-COM)cei de 100uF aratau 130uf,de 220uF aratau330uF,(dar trei condensatori aratau la fel 330),de fapt toti aratau o valoare cam cu 30% mai mare,dar niciunul mai putin.pe unul l-am desfacut,si nu era uscat de fel si ce este curios le-am masurat si cu ESRmetru si arata o valoare de invidiat fata de condensatoarele noi,cu care le-am schimbat,culmea ca si rezistentele cam 60% dintre ele aveau valori mai mari cu 30%, eu am observat ca masurand un condensator de ex:100uF,schimbam gamele200apoi 2000 si apoi 20mF,la un condensator bun valoarea este aceeasi pe toate cele trei game,daca arata diferite valori pe cele trei game ,este defect cu siguranta. Eu am gasit 7 tabele cu esr-ul condensatoarelor.le pun aici ,va doresc sanatate la toti! ESRTable Guide 7X1.pdf Link spre comentariu
dumitru_a Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 combinind esr-metrul si capacimetrul poti avea o imagine cat de cat clara a starii condensatorilor masurati , condensatorii luati noi din magazin trebuiesc masurati neaparat inainte de a fi pusi in montaj deoarece surprizele pot fi foarte mari si usturatoare la buzunar Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Schema Capacimetru CM-7115. Link spre comentariu
VIFCOR Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Diferenta intre aparatele care le detin, CM-7115 indica subvaloare la masurarea direct in montaj, adica eronat si corect cand C-ul e scos, CM6013 poate masura precis in circuit condensatoarele (eftin si bun, de preferat pt acuratete si performanta) Evident un C-u devalorizat, defect: - indica val mica daca a pierdut, uscat electrolitul (ESR marit) - si o valoare marita daca are rezistenta interna Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum