Vizitator comfel Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 ,am vazut la un meserias acest aparat merita sa/l achizitionez ???? ce parere aveti.. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 merita dar sa nu dai prea mult pe el, depinde si ce pretentii ai de la el.e un aparat chinezesc si il gasesti cu 40-45 de lei. Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 multumesc... am multimetre cu capacimetru , nu strica si un capacimetru separat, am intrat pe net si am vazut toate caracteristicele am m/ai gasit si un CM-6013 este m/ai fitos dar conteaza si fiabilitatea lor. sunt intre 40-50 ron (trimis la domiciliu) Link spre comentariu
Nonny149 Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Daca nu uiti sa descarci condensatorul inainte de masurare, functioneaza foarte bine. Eu am un capacimetru DM -6013 de vreo 8 ani si merge foarte bine. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 eu oscilez intre cele doua chinezarii de cateva luni si nu stiu ce sa aleg.CM-7115A imi place ca e ceva mai mic dar CM -6013 pare "mai serios", DM-6013 e ceva mai fiabil/precis dar si pretul e mai serios. Link spre comentariu
nostrom Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Salut!Eu am avut CM6013 masoara foarte bine incepand de la 1pF merita investitia.Nostrom Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 am luat astazi Capacimetru CM-7115/A l/am testat luand cond de div valori care in prealabil i/am masurat cu o punte LRC de laborator apoi i/am masurat cu Cap spre surprinderea mea masoara exact incadranduse in toleranta de rigoare data de prod aparatului sunt multumit de el este mic si isi face treaba multumesc celor ce lor care au postat pe topic diverse pareri. si chinezariile pot face treaba buna ..in ceia ce priveste fiabilitatea nu m/ai conteaza ptr cat am dat pe el Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 in cateva zile imi soseste si mie CM -6013, sper sa fie tot asa de precis ca al tau. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 CM-7115A am si eu, foarte precis si "destept', dar trebuie ceva experienta ca sa intelegi ce arata. De exemplu, la un electrolitic de 100uF din 1972 poate arata 130uF, nu inseamna ca e bun condensatorul, ci de fapt, e "praf" cu siguranta e uscat si nu mai are nici 20uF. Scrie si in prospectul lui chestia asta-"soacking-out capacitor, the reading will high it`s value" O alta carcateristica, daca cifrele de pe display se batzaie, se stabilizeaza greu iar e uscat condensatorul.La un condensator ceramic de tip placheta de 47 nF daca arata 43 nF, acel condensator e bun de aruncat."Batzaiala" cifrelor de pe LCD provine de la "alungirea nefasta" a tangentei delta.Electrolitici mai vechi de 7-8 ani(exceptie Rubycon), condensatori cu hartie uleiata vechi, ceramici IPRS/IPEE/"patratzel roshu" rusesc-garbage. Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 da ai dreptate intrutotul am spus ca este bun si precis nu am pretentii deosebite de la el.,,de obicei cand cumpar ceva inainte citesc si manualul acelui instrument (Operating Manual) am observat la Note ceia ce ai spus tu. acest ap il folosesc la intervente rapide pe teren ,de obicei cand am dubii la un cond il arunc si pun altul ..la pretul care sunt cond astazi (05-1.5 lei) nu merita sa compromiti o scula scumpa . la acest pret nu i/mi pare rau dacal scap jos. In ateler am scule unele vechi dar m/ai bune decat cele de astazi ( ex o punte RLC antica dar foarte buna si functionala) si altele ... in rest numai de bine Link spre comentariu
Nonny149 Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 Din pacate multi condensatori electrolitici,in special cei din china, sunt de slaba calitate sau chiar defecti din start.E bine sa fie masurati inainte de montare. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 am masurat si eu cu CM6013A si chiar nu e rau, in mod surprinzator masoara destul de corect, insa un ESR-metru e indispensabil.am masurat un condensator de 100uF/160V si imi indica fix 99,7uF insa in realitate condensatorul e "praf" Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 am observat si eu ,masurand cond scoase din circuite cifrele afisate pe display se batae si se stabilizeaza greu ,cond masurat este defect (l/am masurat si cu puntea rlc ) deobicei acest fenomen se intampla la cond scoase spre masurare din surse de alim de la tv cele care se afla langa surse de caldura (tz,radiat sau rez de putere ) cond se usuca datorita temp ,,,afectand si tens de alimentare Link spre comentariu
Vizitator DIY Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Salut, o intrebare pentru posesorii de cm6013 , are priza de masurare directa sau poti masura numai cu sonde ? Nu stiu ce sa aleg intre CM6013 si CM7115 diferenta de pret intre ele nu e mare si daca CM6113 nu are priza iau CM7115. Multumesc! Link spre comentariu
whitesnake Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 eu le-am cumparat pe ambele de la mivarom. CM7115 are prize pentru masurare directa. infigi terminalele in ele, nu mai ai nevoie de sonde. CM6113 nu are si am avut recent o problema cu el, s-a defectat nu stiu prin ce minune potentiomentrul pentru aducerea la nivelul 0. am improvizat cu altul scos in afara, cu fire, iar cu asta functioneaza. cum era originalul nu gasesc niciunde asa ceva, are valoare de 1 Mohm. nici la mivarom nu aveau si problema e ca aparatul a iesit din garantie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum