Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator sigurante

Rotty

Postări Recomandate

Mi-a zis tata ca a facut el odata la o statie un modul care indica se siguranta e arsa prin aprinearea unui led. Fiecarei siguranta ii corespundea un led. As vrea sa fac si eu acest modul insa nu am nici o schema nimic... Ma puteti ajuta careva? :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• Rotty

2

• niq_ro

1

• djlove

1

Top autori în acest subiect

Dar nu este bine daca ai avea ledul aprins tot timpul cat siguranta este buna si se stinge cand se arde siguranta?Daca ai vrea asa ai rezolva extrem de simplu: un led si o rezistenta calculata in functie de led si tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu

mai simplu ca o rezistenta corect calculata si un LED (asta cand ai CC prin siguranta) este doar metoda clasica, belesti ochii in siguranta si vezi daca mai are fuzibilul (asta dace e de sticla)metoda cu rez si led era excelenta la panoul de sigurante de la dacie :da

Link spre comentariu

una pe care o consider cea mai simpla e sa pui led-ul inseriat cu o rezistenta(820 ... 1,5k) in paralel cu siguranta. Cand se arde siguranta sarcina consumatorului se inseriaza cu circuitul de mai jos si curentul consumatorului evident mai mare cade pe led

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări