Rotty Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Mi-a zis tata ca a facut el odata la o statie un modul care indica se siguranta e arsa prin aprinearea unui led. Fiecarei siguranta ii corespundea un led. As vrea sa fac si eu acest modul insa nu am nici o schema nimic... Ma puteti ajuta careva? Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 ai 2 variante... Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 ce am gasit eu pe goangleacum depinde de nevoile tale. Link spre comentariu
djlove Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Dar nu este bine daca ai avea ledul aprins tot timpul cat siguranta este buna si se stinge cand se arde siguranta?Daca ai vrea asa ai rezolva extrem de simplu: un led si o rezistenta calculata in functie de led si tensiunea de alimentare. Link spre comentariu
Rotty Postat Septembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Astept sa vina taicamiu acasa sa-i arat schemele sa vad ce zice :)Mi se pare mai misto sa se aprinda ledu atunci cand se arde o siguranta decat sa stea tot timpul aprinse... Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Cea mai simpla schema, care sa aprinda LED-ul la arderea sigurantei, e cea de-a doua schema postata de Stefan_ro . Stie cineva alta, mai simpla decit ea ? Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 mai simplu ca o rezistenta corect calculata si un LED (asta cand ai CC prin siguranta) este doar metoda clasica, belesti ochii in siguranta si vezi daca mai are fuzibilul (asta dace e de sticla)metoda cu rez si led era excelenta la panoul de sigurante de la dacie Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 La tensiune alternativ? merg becule?e cu Ne în paralel pe siguran??. Link spre comentariu
Mix Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 una pe care o consider cea mai simpla e sa pui led-ul inseriat cu o rezistenta(820 ... 1,5k) in paralel cu siguranta. Cand se arde siguranta sarcina consumatorului se inseriaza cu circuitul de mai jos si curentul consumatorului evident mai mare cade pe led Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum