Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor cu microunde

cristiandan

Postări Recomandate

Buna ziua,Un prieten a adus din State si un cuptor cu microunde care functioneaza la 110vca,60Hz.Aici l-a alimentat printr-un traf coborator la 110vca,4000W,dar cuptorul functioneaza cateva secunde si se opreste.Problema poate fi frecventa diferita a retelei?S-a lovit cineva de aceasta problema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

3

• cristiandan

2

• Felis

1

• oachy

1

Top autori în acest subiect

Ce stupid poti fi sa aduci asa ceva din state ( care totusi cantareste cateva kg bune !!!!) cand la noi e 2 - 300 lei asa ceva, si nu iti trebuie nici un fel de "improvizatie" Spor la remediat "sheet-ul" :)

Link spre comentariu
Vizitator tataielectronicus

Buna ziua,Un prieten a adus din State si un cuptor cu microunde care functioneaza la 110vca,60Hz.Aici l-a alimentat printr-un traf coborator la 110vca,4000W,dar cuptorul functioneaza cateva secunde si se opreste.Problema poate fi frecventa diferita a retelei?S-a lovit cineva de aceasta problema?

Schimbati trafo din interior si o sa mearga.
Link spre comentariu

daca are traf si nu sursa in comutatie, daca are sursa in comutatie se opreste in maxim 5 secunde pemtru ca nu primeste impulsuri de la procesoru sursei, care comanda panou de comanda prin doua optocuploare. incerca sa pui o poza sa vedem si noi ce se intampla acolo

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator comfel

ce marca este ????? de ce nu vorbeste nimeni despre magnetron ????cuptoarele cu microunde cu actionare mecanica de timpi -putere nu au procesoare ,, alimentarea este prin traf (acesta trebuie schimbat si in anumite cazuri magnetronul)Nu merita operatia datorita pretului ,,,,,,, :cry:

Link spre comentariu

acel traf coborator ar trebui sa fie capabil sa debiteze puteri de ordinul Kw nca sa poata fi utilizat la acel cuptor cu microunde. oprirea are loc din cauza ca nu exista curent suficient pentru activarea magnetronului si atunci procesorul da comanda off. Fenomenul respectiv l-am mai intalnit si in cazul unor triple sau prize cu contact imperfect sau conductor subdimensionati.La cuptoare fabricate pentru reteaua de 220.si proprietarii aveau impresia ca acel cuptor e defect nu instalatia de unde i-l alimentau. Asa ca solutia ce-a mai comoda e schimbarea acelui trafo de alimentare magnetron.

Link spre comentariu
Vizitator comfel

noi discutam aiurea pe forum ,cel care a deschis subiectul l/a lasat balta noi ne pierdem timpul sa il ajutam iar el nici nu sa :jytuiyu sinchisit sa sa dea explicatii m/ai ample este cu act mecanica sau electronica ,a avut dreptate ;; oachyman;;nu o sa m/ai intervin pe acest subiect puteam sa il servesc cu o placa functionala moca ,,,,,,,,, :nebun:

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru intarziere,am fost plecat din oras.Cum ajung la proprietarul cuptorului fac cateva poze si le postez.Am uitat sa precizez ca, prorietarul de drept al cuptorului are instalatia electrica in totata casa pe 110Vca.Mai mult, masina de spalat si frigiderul sunt tot aduse din America!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări