Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cunstructie subwoofer activ pentru cinema

Vizitator Csanad

Postări Recomandate

Vizitator Csanad

Salut tuturor,sunt nou pe forum si as dori cateva sfaturi de la expertii de aici.As dori sa construiesc un subwoofer activ BR pentru un home theater de ca. 40m2.

M-am gandit la urmatoarele difuzoare:

1.Focal acces 30a1 http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/Access_30_A1/

2.Jl audio 12w1v2 http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JL_Audio/12W1V2-4/

Focal are un pret foarte bun,insa Fs de 37hz imi pare prea mare pentru sub de HT.Jl este putin mai scump,dar are niste parametrii de vis(fs 23hz).

Folosind programul WinSD,mi-a calculat la Focal o incinta de 60L tunat la 35hz,iarasi putin ridicat.

La Jl audio m-a uimit,mi-a aratat o incinta tunata la 22hz si 19hz la -6db,e adevarat ca la o incinta de 115L,insa si reducand la 80L a ramas raportul la 25/20.

Ce ziceti,se poate?La Focal optiunea de 60L apare si in manual,insa la JL numai de maxim 50L am vazut,deci se poate baga difuzorul intr-o incinta atat de mare?Teoretic nu este o problema marimea boxei,poate acel 115L e prea mare,insa daca chiar scoate acel numar de THX o fac linistit.

Inca o intrebare:amplificarea as dori sa fac cu un plate amp de 250w,pentru Focal e suficient,insa la JL nu stiu,in manual apar amplificatoarele de peste 220w ca fiind peste cele recomandate,insa as dori sa aud parerea voastra.

La incinta m-am gandit sa fie un Downfire,cu portul pe lateral.

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

4

• Extrem

4

• BF37

2

• djlove

1

Top autori în acest subiect

Nu sant un expert , dar pentru un sub de cinema cu pretentii ( thx ) , ai nevoie de ceva mai bun decat ce ai selectat tu acolo.40m patrati nu e mult dar cele 2 selectate de tine s-ar putea dovedi prea lente si insuficiente ( ca impact acustic ) .Parerea mea e ca ai nevoie de un sub dinamic si foarte precis , adica de calitate , preferabil de 15" pt impact si cu siguranta nu vor fi ieftine ( ceva de genul SPH-300CTC , de la Monacor ).Spune un buget poate gasim ceva mai bun...

Link spre comentariu
Vizitator Csanad

Sub 500 ron am vrut sa ma incadrez la difuzor,pentru ca nu vreau sa fie o pierdere atat de mare daca nu va fi ceva reusit.Poate sa faca cineva o simulare cu boxa Jl audio,am facut/vazut eu ceva incorect sau chiar ar iesi ceva bine din boxa?

Link spre comentariu
Focal are un pret foarte bun,insa Fs de 37hz imi pare prea mare pentru sub de HT.Jl este putin mai scump,dar are niste parametrii de vis(fs 23hz).

1) 23 hz nu inseamna un parametru de vis. In primul rand, cel mai frumos bass il ai intre 34-38 hz, nicidecum pe la 25 (unde nu te alegi decat cu eventuale dureri de cap), ORICE SUBWOOFER REDA TOATA GAMA DE FRECVENTE JOASE, intrebarea este daca o reda bine.

2) Acel JL face parte din gama entry level, este un difuzor slab, mai bine mergi pe un GZTW30T(entry si el, insa ceva mai capabil) de la Ground Zero daca vrei sa coboare in camera.

3) Poti sa mergi linistit pe focal, este bine gandit, suna bine, in comparatie cu JL care lasa de dorit(cel putin Jl audio 12w1v2).

Parerea mea e ca ai nevoie de un sub dinamic si foarte precis , adica de calitate , preferabil de 15" pt impact si cu siguranta nu vor fi ieftine ( ceva de genul SPH-300CTC , de la Monacor ).

Spune un buget poate gasim ceva mai bun...

Nu vorbii prostii, omul vrea sa aiba un sunet placut, demn de lauda si lipsit de critici, nu vrea un sistem care sa castige premii de spl sau sq, pentru ce spui tu la 15" ar avea nevoie de amplificare de peste 800 w rms(care-l costa din start 1000 lei + difuzorul care-l costa inca 1000 + incinta + cablaje, unde ajunge? sa fim seriosi).

Nu sant un expert , dar pentru un sub de cinema cu pretentii ( thx )

Z5500 are un difuzor de 25cm mai slab decat cele 2 difuzoare prezentate mai sus si totusi are certificare thx.

@Csanad, intrebare de baraj, ce doresti ? subbass, bass, midbass ? daca vrei subbass, daca stii cu adevarat ce inseamna subbass, nu te incadrezi cu difuzoarele de mai sus in categorie. Un bun inceput ar fi un GZRW 12XS-AL de la Ground Zero.

Toate difuzoarele mentionate mai sus sunt ,,preferabile" in masina, motivele sunt destule, insa pe noi nu asta ne intereseaza, important este ca sunt capabile si pezinta varianta optima la un pret foarte bun.

Link spre comentariu

Nu vorbii prostii, omul vrea sa aiba un sunet placut, demn de lauda si lipsit de critici, nu vrea un sistem care sa castige premii de spl sau sq, pentru ce spui tu la 15" ar avea nevoie de amplificare de peste 800 w rms(care-l costa din start 1000 lei + difuzorul care-l costa inca 1000 + incinta + cablaje, unde ajunge? sa fim seriosi).

Eu nu cred ca am vorbit prostii , mai degraba tu ai exagerat cu preturile :aut: ( 1000 + 1000 ) ! Dar ce i-am sugerat cumva sub-uri de mii de wati ! Iar petarda de difuzor ce l-ai recomandat (GZTW30T) nu e nici pe departe potrivit pt cinema......Omul a zis ca are pretentii de sunet THX si ca are o camera de 40m2 , deci asta inseamna un bas precis si uniform , care i-ti acopera spatiul din camera si sa aiba suficient impact la explozii sau efecte solicitante ,nu doar niste bubuituri neclare care-ti unfunda urechile si nu mai auzi replicile.500 lei e un buget decent pt un sub de calitate de 12" sau de 15" , si chiar daca sant pt auto , dar macar ceva modele mai zdravene. Daca omul are banii astia de ce sa cumpere ceva ieftin si de care nu va fi multumit , nu mai bine i-a un difuzor de calitate la care ai parametrii si poti face un sub performant de care cu siguranta va fi mandru.Daca tot e vb de difuri auto uite cateva mai serioase: Alpine SWR-1242D , DLS MW112 , Hifonics B15D2 , etc.
Link spre comentariu
Eu nu cred ca am vorbit prostii , mai degraba tu ai exagerat cu preturile ( 1000 + 1000 )

Ai dreptate, am exagerat la difuzor.

Iar petarda de difuzor ce l-ai recomandat (GZTW30T) nu e nici pe departe potrivit pt cinema......

Eu l-am recomandat in loc de JL 12w1v2.

Daca tot e vb de difuri auto uite cateva mai serioase: Alpine SWR-1242D , DLS MW112 , Hifonics B15D2 , etc.

Alpine nici nu poate intra in discutie, sunt reprezentant alpine, iti garantez ca este un difuzor brutal, capabil sa distruga la puterea minima de care dispune, nici nu poate fi vorba de calitate, ci de performanta la tema presiune sonora, foarte deplasat pentru ce are Csanad nevoie. Acel DLS nu l-am ascultat si seria brutus daca analizam raportul pret/calitate, pare sa fie un difuzor ok, imi place cum suna, dar nu l-am ascultat niciodata intr-o camera.

Eu i-am recomandat un GZRW 12XS-AL de la Ground Zero, care-l am personal intr-o camera de 30m2 si se descurca fantastic, singura problema, este un subwoofer in adevaratul sens al cuvantului, de la 44 hz in sus reda foarte prost, are nevoie de un woofer sa-l sprijine.

Link spre comentariu
  • Administratori

daca umblati dupa difuzoare pentru masina sa va faceti subwoofere de casa veti fi dezamagiti, subwoofere de masina se aud in casa ca nista basini.

Cautati niste subwoofere de casa adevarate, uitati aici www.audioalchemy.ro poate gasiti ceva bun

Link spre comentariu

Vasile acuma exagerezi si tu, avand in vedere ca am lucrat cu Visaton si cu Beyma daca-i faci o boxa pe masura pentru subbass se comporta foarte bine cele de masina, ca woofere intradevar lasa de dorit.

Link spre comentariu
Vizitator Csanad

Vasile unde gasesc preturile la difuzoarele de pe site-ul respectiv?Pe multe din siteurile specializate am citi ca cel mai mult din parametri conteaza fs si xmax-ul difuzorului,de aceea m-a incantat Jl audio.Vad ca majoritatea sunt la 500w,un plate amp de 250w ar fi de ajuns?Subwooferul vreau sa ajute setul de monitor audio care dispune de woofer de 16cm,deci as putea pune crossoverul pe receiver la 60hz,sub frecventa aceasta vreau sa se faca simtit sub-ul,mai ales la filme.

Link spre comentariu
Vizitator Csanad
Vizitator Csanad

E bun peerless-ul,insa mi-a calculat o incinta enorma(285L)la f3 de 22hz.Pana acum ramane SAL 4060 cu 326L/f3 21hz si JLaudio cu 115L/22hz.Daca calculele arata asa de bine,ce nu este in regula cu JL,ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări