Abram Burel Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Ca de obicei, fiecare cu dreptatea lui!Băieţii care au făcut schema a cărui cablaj era în discuţie, au vrut să fie mai catolici decât papa şi au creat un semnal "diferenţial" (centrat pe mijlocul alimentării) aşa cum am descris. De ce, e greu de spus, mai ales că ulterior cuplajul e făcut tot în curent alternativ prin conzii de 0,1uF (altfel ar fi apărut oricum diferenţe de potenţial în curent continuu).E adevărat că integratul se poate alimenta şi cu semnal mono (a se vedea şi schema de aplicaţie, care de fapt e identică cu cea a lui Ionuţ. Cu toate astea, nu există nici o "inversare" în interiorul integratului. "Trucul" e cel utilizat în toate (pre)amplificatoarele audio: centrarea pe Vcc/2 în cc şi decuplarea/şuntarea divizorului în ca (eletroliticul ăla de 10uF parcă).Ceea ce rămâne important în discuţie este că nu există nici-un filtru activ pe intrare. Cu puţină bunăvoinţă însă, se poate modifica pentru a fabrica unul în locului aprificatorului neinversor de care povesteam. Loc ar fi.Dar cum topicul discuţia este despre chestii "de-a gata" şi eu n-am una... mă retrag! Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Sunt deacord si eu ca nu este un filtru activ mai ales pt subbwofer si da, se poate alimenta cu semnal diferentiat, eu tot ce am vrut sa arat e ca merge foarte bine si cu semnal mono, simplu fara nici o problema. Si acel cond de 10 micro farazi trebuie intradevar plasat cat mai aproape de integrat pentru o funtionare buna si sunt persone care au legat integratul prin fire sau extensii la pini, si au dat de probleme tocmai din cauza cond care era destul de departe :smt006 Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 8, 2006 Partajează Postat Octombrie 8, 2006 Pai.....aveti ceva idei CUM pot sa introduc un filtru activ in schema aceea? (cea cu mighty midget)Am luat DipTrace si o sa fac cablajul in el..dar..ce trebuie sa modific acolo? Dati exemple pe jpg va rog Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 8, 2006 Partajează Postat Octombrie 8, 2006 Dacă nu m-am rablagit de tot, ar trebui inserat în schema originală (într punctele încercuite cu albastru) un circuit de filtru trece jos, de exemplu ca cel din figură. Valorile componentelor noi (cele din pătrate roşii), aşa cum sunt prezentate asigură o frecvenţă de tăiere de vreo 150Hz (sper!), dar nu e un filtru prea "abrupt". S-ar mai putea umbla puţin la chestia asta, dacă se recalculează puţin componentele (inclusiv R2 şi R3). Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 8, 2006 Partajează Postat Octombrie 8, 2006 Filtrul din schema se alimenteaza simplu de la baterie ?Asta ma intereseaza cel mai mult...Ce vrei sa spui cu 'filtrul nu este foarte 'abrupt'? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 9, 2006 Partajează Postat Octombrie 9, 2006 Da, devine parte din apmplificator şi se alimentează de la baterie! Filtrul este (urmează-cuvinte-din-Star-Trek) unul de ordinul 2, cu un Q destul de modest, deci vor trece de el cu o atenuare destul de mică (40dB/decadă!) şi frecvenţele mai mari. Să lăsam asta (mai multe detalii şi un Java util aici: http://www.beis.de/Elektronik/Filter/Ac ... ilter.html)! Pentru 150Hz frecvenţa de "tăiere" valorile componentelor se corectează (faţă de schema alcătuită la repezeală aseară) după cum e prezentat în imaginea ataşată. Mai rămâne de făcut loc pe cablaj componentelor suplimentare (R8, R9, C5 şi C6). Dar despre asta nu prea mai e timp în seara asta (scuze!) Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 9, 2006 Partajează Postat Octombrie 9, 2006 Multam domnu Abram Burel....va asteptam cu indicatii asupra cablajului oricand.... Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 10, 2006 Partajează Postat Octombrie 10, 2006 Cam ăsta ar fi cablajul (partea cu piesele, faţa cu circuitele se poate desena "în oglindă" după asta).Cu puţin mai... multă reproiectare, cablajul s-ar fi putut micşora simţitor, dar asta depinde evident şi de componentele utilizate. Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning Postat Februarie 12, 2007 Partajează Postat Februarie 12, 2007 Salut. Sunt si eu direct interesat sa realizez un asemenea amplif de subwoofer pentru "monstruletzul" meu :smt003 Dupa ceva cercetari ale subwooferului meu de la MB Vito care se afla sub scaunul pasagerului din dreapta :smt003 (va dati seama ce vibro-masaj are pasagerul din drepata) am constata cu placere ca acel difuzor de subwoofer marcat MB are doua intrari.Din cate am vazut, acele intrari se duc in doua bobine (presupun ca-s filtre trece jos) dupa care se combina la intrarea finala.Ce-mi recomandati? 2x amplif. TDA1562Q sau 1x TDA1562Q cu cele doua intrari inseriate sau sa folosesc o singura intrare?Intrarile pe filtre au 4ohmi fiecare. Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Difuzorul tau are 2 bobine? Eventual pune o poza. Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning Postat Februarie 14, 2007 Partajează Postat Februarie 14, 2007 Uite aici o poza Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 14, 2007 Partajează Postat Februarie 14, 2007 deci ai 2 bobine pe difuzormasoara sa vezi ce impedanta au, daca nu scrie pe eticheta, ca nu imi dau seama Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning Postat Februarie 15, 2007 Partajează Postat Februarie 15, 2007 4ohmi fiecare.Deci sa pun un TDA cu bobinele in pararel .. nu prea merge ca-i impedanta prea mica la 2ohmi.In serie .. is 8ohmi .. zice ca ar merge .. dar nu stiu cum sta cu puterea la 8ohmi, pt ca e impedanta cam mare. Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 15, 2007 Partajează Postat Februarie 15, 2007 4ohmi fiecare.Deci sa pun un TDA cu bobinele in pararel .. nu prea merge ca-i impedanta prea mica la 2ohmi.In serie .. is 8ohmi .. zice ca ar merge .. dar nu stiu cum sta cu puterea la 8ohmi, pt ca e impedanta cam mare.Puterea se injumatateste. Incearca asa si vezi cum suna, daca e prea slab, mai faci un ampli si pui cate unul pe fiecare bobina, sau incerci cu alte amplificatoare pt auto. In orice caz, ai mare grija la legarea corecta a bobinelor, si la semnalul aplicat la intrare, care tre sa fie identic la ambele amplificatore. In caz contrar risti sa arzi difuzorul si/sau ampliful. Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning Postat Februarie 15, 2007 Partajează Postat Februarie 15, 2007 Pai in momentul asta dif-ul e conectat pe iesirea finalilor de pe boxele din fata ale masinii (stanga-dreapta fatza)Oricum din cate stiu CD-playerele au iesire audio de pe preamplificare (cel putin Kenwood-ul care nu e pus pe masina asta are iesire audio din preamplificare) si care cred ca e semnal audio special pt. statie de amplificare , asa ca la semnalul audio de intrare nu am probleme.O sa fac un singur amplificator si vad cum se aude, daca nu .. mai fac unul si folosesc 2xTDA1562Q fiecare cu intrarile audio din CD-Player Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum