dre Postat Octombrie 4, 2006 Partajează Postat Octombrie 4, 2006 Am vrut sa-i dau cuiva cablajul tda1562q de pe forum ca sa mi-l faca si a spus ca nu are ce face cu el.....nu stiu de ceAm cautat alt cablaj pentru el si iata ce am gasit... Intrebarea e ...sunt 2 bobine acolo care in montajul postat pe forum nu erau...se poate renunta la ele?ps:Am vazut si un Tl072 in schema....oare sa ma scape de cautari si sa aiba deja filtru incorporat in schema? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 4, 2006 Partajează Postat Octombrie 4, 2006 de unde ai gasit schema asta? de pe ce site. ... . sa vedem ce explicatii dau acolo. Pare sa aiba filtru activ pe intrare, iar bobinele de la iesire, impreuna cu cond. si rezistorii, nu sunt obligatori. Link spre comentariu
andiy Postat Octombrie 4, 2006 Partajează Postat Octombrie 4, 2006 de unde ai gasit schema asta? de pe ce site. ... . sa vedem ce explicatii dau acolo. Pare sa aiba filtru activ pe intrare, iar bobinele de la iesire, impreuna cu cond. si rezistorii, nu sunt obligatori.De la http://www.siliconchip.com.au/dar e de sapat :toimonster: Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 4, 2006 Partajează Postat Octombrie 4, 2006 Schema am luat-o de aici http://www.elitesecurity.org/t170848 Daca stiti limba....poate va dati seama de ceva:) Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 4, 2006 Partajează Postat Octombrie 4, 2006 Păi, oricum nu prea e loc de cine ştie ce FTJ!"Frequency response: -1dB down at 28Hz and 55kHz" Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 ????????Ce spuneti domnul abhram burel? in romaneste va rog :)Ce e FTJ? si ce e cu frecventa aia? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 FTJ e filtru trecere jos - low pass filter ... linkul acela nu l-am studiat caci nu inteleg limba :snakeman: si nici nu am prea avut timp, dar raman la ideea ca e un amplificator cu filtrare activa pe intrare, iar dupa cum am zis elementele RLC de pe iesire sunt neglijabile. Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 aveti idee de unde sa iau dimensiunile cablajului ca jpg-urile alea sunt cam mari?Sau macar cum pot sa le aproximez?Am gasit pe situl silicon: 104mm x 39mm Link spre comentariu
luc Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm cu ajutorul acestui programel mic si simplu poti face toate modificarile de dimensiune (binenteles programe sunt multe cu care poti face operatii de resize,dar cu asta te descurci numaidecat) spor la treaba Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 5, 2006 Partajează Postat Octombrie 5, 2006 Ceea ce am vrut să spun este că nu are niciun filtru pe intrare din simplul motiv că, aşa cum se poate citi aici http://www.siliconchip.com.au/cms/A_30614/article.html, răspunsul în frecvenţă al amplificatorului este cât se poate de liniar între 28Hz şi 55 KHz. Deci nici vorbă să fie un amplificator de "subwoofer" (îmi pare rău, dar pentru ăsta nu ştiu traducerea în română!), ba din contră e un amplificator de o bandă atât de largă încât s-ar putea folosi şi la stârpirea ţânţarilor şi câinilor vagabonzi. Şi dacă tot a venit vorba, pe intrare jumătate din integratul ăla e un simplu amplificator neinversor cu o amplificare de 2 şi un pic care debitează pe un canal al lui TDA şi pe cealaltă jumătate, care e un inversor pentru atacarea celuilalt canal în antifază. Condensatorii de 0,1 micro sunt pentru cuplaj, iar cel de 100 micro (care probabil v-a excitat imaginatia) nu face altceva decat sa decupleze in curent alternativ divizorul de tensiune folosit pentru "centrarea" nivelului în curent continuu. Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 TDA 1563Q are un singur canal la iesire, si o singura intrare (mono). Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Dar Tl072 ce face? Acesta m-a indus in eroare....il mai fazusem in mai multe scheme cu filtre active.. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Pare "mono", dar nu e deloc aşa. De pe schema bloc se observă că sunt două lanţuri de amplificare identice. Cele două intrări IN+ şi IN- trebuiesc atacate cu semnal diferenţial şi nicidecum "mono". Motiv pentru care semnalul aplicat la IN+ este trecut şi printr-un amplificator inversor (cu unul din cele 2 AO-uri din TL072).N-aveti decat sa "sapati" cum vreti/stiti voi, daca nu ma credeti! Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Incepe sa sune ca o discutie din Star Trek :axe: Cu alte cuvinte dracia aia nu are filtru ...bun asa....cautarile reincep.....Ma poate ajuta cineva cu un cablaj de tda 1562 cu filtru activ de sub inclus? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Pare "mono", dar nu e deloc aşa. De pe schema bloc se observă că sunt două lanţuri de amplificare identice. Cele două intrări IN+ şi IN- trebuiesc atacate cu semnal diferenţial şi nicidecum "mono". Motiv pentru care semnalul aplicat la IN+ este trecut şi printr-un amplificator inversor (cu unul din cele 2 AO-uri din TL072).N-aveti decat sa "sapati" cum vreti/stiti voi, daca nu ma credeti!Crede-ma ca nu e asa ... Acest tda este intradevar facut in tehnologie bridge, deci nu are iesire fata de masa, dar in interiorul capsulei se face inversarea semnalului, iar la intrare se aplica semnal mono, si nu stereo prin inversor, te asigur ca merge perfect fara operationalul de la intrare indiferent ce rol ar avea in figura de mai sus, si deasemenea funtioneaza perfect fara fitrul RLC de la iesire.Priveste aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=13827 ai si schema utilizata si cablajul si amplasarea si te asigur ca e perfect funtional, semnal luan de la la cd-player (un canal) si celalalt amplif de la calalalt canal :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum