dre Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Aveti careva cablajul cu un singur Tda 1562q? Dar pentru un filtru activ bunicel? Ma gandeam sa fac comanda la unul din cei care se ocupa cu asa ceva (n=am laser si nici nu vreau sa=mi bat capul) si sa integrez schema lui 1562q si schema filtrului pe un singur pcb...Ce spuneti?Vreau sa-l fac pentru un sub auto.. Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Schema si cablaj si amplasare ai aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=13827 pt un singur 1562Q Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Si cum pot eu din jpg sa le fac intr-un program (ex Eagle) ca sa il dau la facut?Un filtru pt el chiar nu stiti? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Ai aici un filtru de subb, activ, cu alimentare la 12V. Cablaj nu am la el, dar e usor de facut, si dupa schema, fara program special. http://ccc.domaindlx.com/Nastase/2/Filt ... _285Hz.jpg Cablajul din poza il printezi la dimensiunile care scrie in acel topic, si il dai la cineva care stie sa ti-l faca. Eu le fac cu marker si desen cu mana libera caci e foarte simplu. Mai intai lipesc foaia cu cablajul scos la scara 1:1 de bucata de cablaj, duca care marchez gaurile, duca aceea desenez cu marker in funtie de gaurile marcate si il bag la corodat. Succes Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Se poate scadea frecventa?La subul meu frecventa de rezonanta de de 29 hz....sau cel pyutin asa imi da cu programele de simulare ....cineva mi-a recomandat sa caut un filtru care sa permita de pe la 27 Hz in sus..60 mi se pare deja cam mare diferenta...Stiti cumva daca se pot modifica componente si care ar fi acelea sa mai cobor un pic in frecventa? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 ai aici un programel ce iti permite sa iti alegi frecventa de taiere. Permite sa treaca tot ce e mai jos de frecventa stabilita de tine. Link spre comentariu
aTaelectronics Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Am si eu o intrebare - din cate am observat, acest integrat este cu iesire normala, nu in punte - se poate lega in punte oare, pe 8 ohmi? Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Este in punte din constructie..Si in legatura cu programul pt filtru.....as dori sa-mi intre in dif frecventele 27-150 Hz.Programul ala calculeaza frecventa de taiere dar daca ma iau dupa el imi baga si frecvente mai mici de 27 Hz nu? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 da, nu era filtru trecere sus ca sa permita sa treaca numa ce e peste 27Hz, si da integratul e deja in punte, asa sa obtinut o putere asa de mare dintro sursa simpla de tensiune si de valoare mica Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 cred ca m-am exprimat eu gresit...parca cross-over se numeste filtrul ala care lasa doar o anumita plaja de frecvente sa treaca (cum vreau eu 27-150 Hz)Ps:Am un mp3 auto si are doua iesiri Rca pentru amplificator de frecventa 20-80 Hz..E posibil ca sa aiba deja filtru mp3-ul? Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Deci hai sa o luam in ordine.Mp3-ul tau daca are doar 2 RCA-uri nu are iesire dedicata pt subb, asta o data.In al doilea rand despre filtrele active: se impart in low pass si high pass.Cele pt subbwofer sunt low pass, adica daca sunt setate la 100Hz lasa sa treaca tot ce-i sub 100Hz. Un astfel de filtru lasa sa treaca cel mai joasa frecventa in funtie de sursa de semnal, daca mp3-ul da pana la 15Hz cea mai mica frecventa, filtrul la fel va avea o gama de frecvente intre 15Hz si 100Hz. Pt ca tu sa ai o gama intre 27Hz si cat vrei tu, trebuie sa faci o succesiune de doua filtre, unul trecere jos si unul trecere sus. Prima data pui un filtru activ trecere sus ( high pass ) si dupaia unul trecere jos ( low pass ) si ai rezolvat. Oricum, filtrul high pass care sa iti taie tot ce e sub 27Hz nu e neaparat necesar, el find un filtru subsonic, care are menirea in principiu sa iti taie frecventele care la puteri mari pot dauna difuzorului din cauza excursiei mari a membranei, dar asta tine si de puterea pe care o dai in difuzor ... Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Mersi pentru lamuriri..acum am inteles cum e...Mai e o singura chestie.... de ce pe cartea mp3-ului cele doua Rca duc catre un amplifier pe care scrie 20-80 Hz?Oare gama asta de frecventa e redata catre amp? Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 2, 2006 Partajează Postat Octombrie 2, 2006 Nu, aceasta este gama de frecvente pentru sub-uri (adica bass-ul ala periculos). Scrie asta pentru ca tu sa stii ca acolo trebuie sa conectezi sub-ul si sa nu pui dif-urile de medii/inalte acolo. Link spre comentariu
dre Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 Multumesc pentru raspunsuri ......M-am hotarat...O sa fac amplificatorul cu tda1562q si pun in fata doar un un filtru low pass..Ca sa nu ma mai complic Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 Si pt ca TDA 1562Q nu are o putere asa de mare, nu trebuie neaparat sa folosesti o taiere la 27Hz a frecventelor subsonice :yawinkle: , deci merge cu un filtru activ low pass facut pt ce frecventa vrei tu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum