Vizitator StGermain Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Am cumparat un UPS APC BACK ES 700VA, 230V, de care sunt multumit, cu o exceptie, si va rog sa ma lamuriti daca este un caz de garantie sau nu: Am luat un aparat de masurat tensiunea, cu ac (nu cu afisaj), si am observat ca dinc and in cand am retea over voltage de peste 256V, iar el este setat sa intre daca tensiunea depaseste 256. Problema este alta: el nu asigura atunci cand intra in functiune decat 180V, DESI este setat sa intre daca voltajul la priza scade mai jos de 190V. Este stricat, sa ma duc cu el la garantie? Nu mi se pare firesc sa intre daca voltajul scade la 190, iar el sa asigure numai 180V in schimb. Ar trebui sa furnizeze in jurul a 220V atunci cand cupleaza in locul prizei, nu? Nu de asta iti cumperi UPS, ca sa ai 220V constant? Va multumesc pentru eventualele opinii. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 masuratorile cum au fost efectuate? cu sau fara consumator? pune un bec de 100W pe el.se intampla ca la UPS-uri sa ai tensiunea in gol (atunci cand esti pe acumulator) undeva pe la 180V (am intalnit si 160V) dar in sarcina ajungea la 220-230Vcam asa spune in descrierea produsului la "un magazin": Plaja de tensiune pentru operatiile principale: 180 - 266 Vsper ca nu ai dat pe el cat am vazut eu prin magazinele online :speriatl.e: masuratorile efectuate de mine au fost facute tot cu o chinezarie cu ac (sunwa YX-360TRD) Link spre comentariu
Vizitator StGermain Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Situatia e ceva mai complicata, dar am vrut sa fiu succint in primul post:De la o vreme, pe la 4-5 dimineata, incepea sa intre foarte des, si sa stea in functie cate 1-2 minute. Dupa fiecare 1-2 minute se oprea cateva secunde, si iar intra - si tot asa.Dupa cateva astfel de nopti m-am gandit ca produsul este defect si ca ar trebui sa il duc la garantie. Astfel m-am ridicat din pat si am masurat tensiunea la priza - intr-adevar avea in jur de 250-260V. Aparatul de masura este tot unul SUNWA, cu ac, dar am incredere il el (n-ar trebui?). Tensiunea era intr-adevar mare, si era din cauza vantului - in suburbia in care stau, cand bate vantul sunt fluctuatii de tensiune in sus - spre 250V.Dupa ce am masurat priza, am trecut la masuratoarea tensiunii din UPS, care era in jur de 180-190V. Asta m-a pus pe ganduri, incat a doua zi, cu consumatori in el (PC si boxe deschise dar fara muzica), l-am scos din priza: aceeasi situatie, pica tensiunea de la ~220V la 18-190V.Este corect?Da, asa cum ai gasit pe site, in jur de 420 lei am dat pe el. L-am luat pe asta intre celelalte pentru ca nu ma pricepeam deloc, iar asta are cele mai multe feed-back-uri pozitive pe principalul magazin on-line de IT din Romania - nu spun care sa nu se interpreteze ca reclama.Multumesc in continuare pentru sugestii. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 in cazul acesta poti avea incredere in aparatul SUNWA.daca dau 420 Ron pe un UPS parca imi doresc sa merite respectiva suma, si sa nu am 180-190V la iesire.poate mai gasesti pe cineva cu un astfel de UPs si aflii ce e cu el si daca e caz de garantie, oricum pana nu crapa nu iti rezolva nik la garantie, asta depinde si de seriozitatea celor care asigura garantia.acolo la tine nu cred ca rezista prea mult nici un stabilizator cu servomotor. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Eu zic ca scoate vreo 230v ...doar ca e dreptunghi nu sinus...eroarea e de la aparatul de masura...pt sinus coeficientul k e 1.1 dar la dreptunghi nu mai stiu....pune un bec la iesire si vezi daca lumineaza mai incet pe ups decat pe retea Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 si ai putea incerca si cu un aparat de masura digital sa vezi ce iti arata. Oricum la 180V ar cam trebui sa se reseteze si computerul daca intri intr-un joc mai mare spre exemplu.Tot apc am si eu .... seria APC Smart-UPS, 750VA/500W, line-interactive si la mine in timpul zilei tot comuta pe baterii din cauza under voltage. Asta se intampla cand la priza scade sub 110V. Over voltage inca nu am patit:D dar cu ups-ul doar pe baterii am la iesire cam 230 ... 235 chiar cu incarcare minima ... doar un led aprins din 5 la load. Link spre comentariu
walyd Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 salutups-urile cind sunt alimentate de la retea fac si o mentinere a tensinii in domeniul 220-225v indiferent daca tensiunea creste sau scade in domeniul 180-245v,prin comutarea spirelor de la transformatorul ups-ului care in primar este autotrafo cu ajutorul contactelor unor relee care sunt comutate de masuratorul(voltmetrul intern)al ups-ului in functie de tensiune pe care o masoara pe retea si setarea facuta de tine;asa cum spunea si colegul in raspunsul demai sus pune 2 becuri de 100w si cauta pe cineva cu un aparat demasura digital cu true rms si fa masuratoarea si la retea si dupa ups si numai dupa aceeavezi daca este cazulde garantie mult noroc Link spre comentariu
Vizitator StGermain Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Iti multumesc. Link spre comentariu
jakab Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Va salut, eu am un APC 500 CS si in sarcina cand merge de pe baterie scoate o tensiune de 190 volti. Il am de 1 an si 6 luni. Nu ma pot plange de el isi face datoria cu brio, locuiesc la sat si se ia destul de des curentul. Nu pot decat sa recomand aceasta marca este "the best" doar e APC nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum