Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pick-up unitra anii 50-60

danzup

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• doru3160

3

• ADRIAN SARPE

2

• danzup

1

Top autori în acest subiect

Se merit? doar de admirat (apropos, felicit?ri, l-ai luat destul de ieftin pentru starea în care e), dar de ascultat discuri nu se merit? (decât poate rar alea de 16 R.P.M. ?i alea de 78 R.P.M.) din cauz? c? aparatul nu cred c? red? mai mult de 10-11 k.Hz. audio ?i în plus e tractor de arat discuri (doz? ceramic?, bra? de ebonit? - ambele apas? tare pe discuri ?i uzeaz? repede).

Link spre comentariu

E pick-up deck RDG-ist marca Ziphona, am avut ?i eu unul cînd eram pu?ti. Doz? magnetic? mono, 2 ace ?i trafo ridic?tor de semnal. Mai am carcasa, identic? cu asta, de culoare verde, f?r? chestia aia ad?ugat? desigur. Pe exteriorul capacului trebuia s? fie numele din plastic alb ?i înclinat.

Link spre comentariu

bine,pick-upul il mai folosesc la petreceri si ocazii,dar patefonul nu am mai ascultat de luni de zile

Fa o poza si la patefon,sa-l vedem,daca zici ca -l mai asculti din cand in cand,banuiesc ai si placi cu ace pt el,ca la al meu,nu pot asculta cu un ac mai mult de 3-4 fete de placa,dupa care se cam toceste,si trebuie schimbat. Acum e in restaurare,nu a mers cam de mult,s-a cam intepenit,si cu ocazia asta l-am demontat pt o revizie generala :rade:
Link spre comentariu

te inseli.pick-upul meu nu e rusesc.are pe platan si treri abtibilduri cu inscriptie in germana.stiu clar asta.uite si o poza de pe difuzor ca sa ma crezi

Eu ce am scris mai sus: RDG, sau nu ai apucat Republica Democrat? German?, adic? Deutsche Demokratische Republik (DDR)? :nas:

Faptul c? se mai realizau scule în cooperare nu era ceva rar, a?a se proceda în C.A.E.R.

Link spre comentariu

Bai KNX! Ia ordoneaza-te un pic! Apuca-te te o treaba si termina-o! Nu deschide mii de subiecte. Nu te apuca de mai multe lucrari in acelasi timp. Fa-le pe rind.Iti respect virsta (ba mai mult, sunt un pic invidios :101 ) dar seriozitatea e importanta. Te astept in celalalt topic al tau cu carcasa. (te astept sa te bubui (critic))Atentie: O lucrare terminata e mult mai valoroasa decit 1000 de lucrari incepute.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

felicitari!!!ai facut o achizite extrem de buna si daca si mai merge asa cum spui meriti toate felicitarilecit priveste patefonul este din cel cu pilnie ? daca da si este in stare buna te poti numara primtre colectionarii de aparate audio vechi si functionale.inca odata felicitari!

Link spre comentariu

am urgenta nevoie de un sfat.vreau sa pun cu el muzica la o petrecere,si vreau sa se auda mai tare.ce pot sa fac?merge boxa de pick-up pa2040?va rog,ajutor

se poate atasa un amplificator functie ce difuzoare dispui.
Link spre comentariu
Vizitator Motreanu Sorin

Ce intrebare stupida ai pus mai sus...iata se vede incet ca am dreptate in privinta celor afimrate !Vai de saracele aparate..vad ca vrei cu orice pret sa le **** .Nu tin sa te felicit din simplul motiv ca te manca mainile sa le faci praf..la "petrecere" poti folosi scule mai moderne sau pune muzica din calculator (ia-ti o statie de amplificare,conecteaza-o la calculator) .Ori faci colectie si asta inseamna un regim de pastrare optim si o exploatare foarte redusa ori storci toata vlaga din ele si o sa-ti para rau ca prostia specifica varstei o vei simti mai tarziu cand vor fi deja praf. Lasa pick-up-ul in pace,multumeste-te cu cat scoate.Ai doua alternative la gradul tau de pricepere:1-foloseste-l la "arat" discuri pana isi da duhul sau 2-sterge-l de praf si pune-l undeva la scuteala impreuna cu gramfonul pe care te lauzi ca-l ai si te poti numi cu adevarat colectionar.

Link spre comentariu

Se aude bine la nivelul anilor 60, cînd a fost f?cut, dar ?ine cont c? era o scul? ieftin? ?i atunci, f?r? mari preten?ii, mai ales c? e mono. În nici un caz nu se aude ca cd-ul, depinde cu ce scule îl compari.:rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu e rau dar totusi ar fi trebuit sa pastrezi culoarea originala. Parerea ca postezi haotic nu mi-o voi schimba. In loc sa pui pozele si explicatiile intr-o singura postare tu preferi sa faci 4 postari pentru o idee. Ori nu le ai cu calculatoarele ori vrei sa induci lumea in eroare cu numarul de postari. In alea 72 de postari nu ai spus mare lucru. Trist...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări