Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu sistemul cel putin bizara help

Vizitator neocss

Postări Recomandate

Vizitator neocss

Salutare sunt nou pe aici din start imi cer scuze pentru orice greseala facuta.Am si eu o problema interesanta am un Sistem Philips 5.1 si de curand am intampinat o problema cu subwoofer-ul..In ultimele luni de functionare ale lui led-ul care indica (On/off si crestere volum) tot se stingea si se aprindea dar nu l-am bagat in seama am zis ca doar se va arde acel led...(sincer nici eu nu imi aduc aminte sa fi deconectat de prea multe ori sistemul sau macar sa il opresc de la comutator...Asa ca m-am trezit ca numai merge si m-am apucat eu sa il desfac ce as fi putut sa fac decat sa verific cu un creion de tensiune... ce era inauntru este exact asa ( o placuta in care intra firul de alimentare pe acesta se afla asa o rezistenta si alte cateva piese.... in rest pleaca un fir spre intrarile pentru pc si iesirile pentru sateliti)Deci am verificat cu , creionul prima data rezistenta dar nu primea in nici un fel curent... toate celalalte piese dupa placuta aceea aveau.... acum am zis eu ca daca verific fiecare piesa in parte poate imi dau seama(nu stiu daca are vreo legatura dar asa am zis ca aflu daca e vreuna arsa) toate aveau .... si am trecut la fapte pe placa cu iesirea pentru sateliti se mai aflau 2 rezistente am zis sa le schimb cu aceea de la intrare le-am schimbat si aceiasi chestia deci nu rezistenta era ars..Nu-i nimic le-am asezat asa cum erau si iar m-am uitat sa vad daca rezistenta cu pricina dupa prima placuta da vreun semn.... nu a dat... am inchis cutia subwoofer-lui si dupa ceva timp am desfacut-o iar ... acum surpriza abia acum am descoperit ceva mai interesant.... tot cu, creionul de tensiune si incerc placuta de la intrare rezistenta nimic dar piesele dupa ea toate.. incerc si la celalalte placii din interior nimic moarte amandoua... il scot din priza si il bag din nou acum cele 2 placi primeau si numai primea prima, cea micuta...am oprit din nou si l-am reconectat si numai primeau cele 2 dar primeafara ca rezistenta sa dea semne ca e acolo cu toate ca era... si am mai facut o data rocada cu rezistentele... dar tot asa.(nu ma pricep detaliat mai deloc decat daca vad si prind din mers dar altfel pana acum nu mi-am mai bagat nasu... deci daca avetii idee c-am ce ar avea daca ii pot face eu ceva sau trebuie dus la un centru... ideea este ca nici nu inteleg... ca dupa toata chesta asta toate suruburile faceau masa...) o idee de incercat sa daca aveti cumva chiar detalii despre asa ceva ca eu chiar nu stiu...Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile si ajutorul acordat!(stiu ca am scris prea mult dar am vrut sa fiu cat mai detaliat :jytuiyu )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

eu o sa scriu ceva mai putin :da ai doua posibilitati, fie duci sistemul la un "doctor", fie iti cumperi altul.ce fel de "creion de tensiune folosesti" ? sper ca nu deaia cu bec cu neon pentru faza. fara un aparat de masura si macar un minim volum de cunostinte de electronica nu prea ai ce face, poate doar sa verifici cablul de alimentare si siguranta.

Link spre comentariu
Vizitator malevdoi

Subscriu la cele spuse de Stefan_ro , iar vis-a-vis de faptul ca uneori ai tensiune,uneori nu ai [masurat cu creionul de tensiune] se datora faptului ca inversai stecherul in priza.

Link spre comentariu

Subscriu la cele spuse de Stefan_ro , iar vis-a-vis de faptul ca uneori ai tensiune,uneori nu ai [masurat cu creionul de tensiune] se datora faptului ca inversai stecherul in priza.

Nu ar fi trebuit s? conteze chestia asta pe moment ce are transformator,nu?Poate se aprindea creionul de tensiune doar când era conectat sistemul la PC....?i,de asemenea,subscriu ?i eu la ce a scris Stefan_ro. :limb:
Link spre comentariu
Vizitator neocss

O sa il duc la un doctor asa cum mi-ati sugerat sa vad acolo ce imi spune se poate rezolva sau trebuie altul..Va multumesc pentru raspunsuri si ajutorul acordat :daSi cine se pricepe bine la aceste sisteme sau daca repara cineva si este din Bucuresti rog frumos sa lase un id de mess sau un nr de tel pentru depanare sau asistenta multumesc inca odata

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări