Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dimmer Bord Logan

Sandu Magnatu

Postări Recomandate

In urma cu ceva timp am schimbat ledurile la al meu bord cu leduri albe si cate un led suplimentar, rosu la fiecare ac. Ma intereseaza sa reglez luminozitatea ledurilor de la turometru si vitezometru, implicit si a ledurilor rosii de la ace, care sunt alimentate cu rezistoare separate fata de cele 3 leduri albe. As vrea sa pot regla luminozitatea mai mare deoarece in timpul zilei nu prea se vede albul si acele rosii. Am vazut ca pe forumurile in domeniu au facut dimmer digital pentru bord, pe mine nu ma intereseaza sa fie neaparat digital, un potentiometru sa fie acolo macar dar nu gasesc nici o schema. Atasez mai jos schema ledurilor originale, fara ledurile rosii, si cu cele rosii. Va multumesc!

Posted Image

In prima imagine este alt bord facut de mine, la acesta am alimentat ledurile rosii cu rezistenta separata.

Posted Image

In a doua imagine este bordu meu, se vede ca intensitatea ledurilor e mai slaba deoarece am pus ledul rosu in serie cu cele 2 albe de jos. Am uitat sa precizez: ledurile sunt alimentate cate 2 in serie cu o rezistenta si anume: la turometru au R507, la vitezometru, cele 2 de jos au R506 iar ledurile din varful triunghiului au R508.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sandu Magnatu

2

• ianacosti

2

• adicontakt

1

• fratie

1

Am o sursa de tensiune reglabila facuta cu LM317, eu speram sa scot cele 3 rezistoare de la cele 6 leduri albe si sa implementez dimmerul, cu ceva tranzistoare sau asemanator sa modific simultan valorile celor 3 rezistoare.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Led-urile din tabloul de bord de logan nu sunt alimentate in cc ci la o frecventa mareastfel:Cele de la ecran 1kHz si factor de umplere 40% iar cele de la ace 2kHz si 8% factor de umplere.(nu mai tin minte exact, dar o sa caut schema de alimentare a led-urilor)Cand aprinzi pozitiile ecranul isi reduce luminozitatea prin modificarea factorului de umplere.Ele sunt comandate din procesor separat fiecare cu un tranzistor.daca te uiti pe cablaj o sa vezi cele 2 tranzistoare.Tu trebuie sa bagi un baza tranzistoarelor semnalul provenit de la un dimmer PWM facut cu LM 555.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări