Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o dilema de consum

Vizitator whitewidow

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

6

• oachy

2

• misuraelectronic

2

• hugo

1

Top autori în acest subiect

E simplu de calculat, tebuie s? înmul?e?ti puterea consumat? cu num?rul de ore în care func?ioneaz?. De exemplu, în cazul t?u, dac? la?i trei ore hardughia aia s? mearg? vei pl?ti în plus 2000W x 3h = 6000W = 6kWh.

Link spre comentariu

nu este neaparat adevarat , stimati tovarasi...6kwh sint consumati in 3 ore , doar daca randamentul teoretic este de 100 la suta...cum asa ceva nu este posibil , consumul real la contoar este sigur mai mare... :da spre exemplu....daca randamentul aparatului este 80 la suta , atunci consumul real inregistrat in 3 ore de catre contoar va fi 2kw x 3 ore = 6kwh / 0,8 randamentul = 7,5 kwh ...

Link spre comentariu

nu este neaparat adevarat , stimati tovarasi...6kwh sint consumati in 3 ore , doar daca randamentul teoretic este de 100 la suta...cum asa ceva nu este posibil , consumul real la contoar este sigur mai mare... :da spre exemplu....daca randamentul aparatului este 80 la suta , atunci consumul real inregistrat in 3 ore de catre contoar va fi 2kw x 3 ore = 6kwh / 0,8 randamentul = 7,5 kwh ...

M?i nene, tu pentru ce dracu' ?ii capu' ?la pe umeri, ca s? nu te plou? în gît? Pentru lini?tea neuronului t?u agitat: dac? pe un aparat scrie c? are consumul maxim de energie de X wa?i, nu crezi c? e inclus ?i nenorocitul ?la de randament?
Link spre comentariu

eu cred ca misuraelectronic a estimat corect pt ca whitewidow a spus ca aparatul dezvolta 2000W

eu inteleg din asta ca este puterea la iesire sau ceva de genu ( fara a fi luat in calcul randamentul)

Link spre comentariu

@ domnul ratza...daca va aflati cumva , din greseala , in postura prezentata in avatarul dumneavoastra ...iar cunostintele de fizica si de electronica s-au lipit de dumneavostra cum se lipeste apa de gisca , tin sa va luminez cu urmatoarele precizari , care se invata imediat dupa abecedar... :da 1-- puterea dezvoltata de un aparat oarecare nu e totuna cu puterea absorbita din retea...! evident , randamentul procesului fiind subunitar , puterea dezvoltata de aparat ---recte puterea de iesire --- va fi INTOTDEAUNA MAI MICA decit puterea absorbita din retea ---recte puterea de intrare...!2-- domnul whitewidow a specificat destul de clar in topic....citez ...necesita un aparat care dezvolta 2000w ? ...am inchis citatul...concluzia...?lasati-o mai moale cu jignirile fara motiv ...eventual , mergeti dvs la prima oglinda care va iese in cale si trageti-i 2 palme celui pe care il vedeti acolo...face 2 face... :bataie

Link spre comentariu

1-- puterea dezvoltata de un aparat oarecare nu e totuna cu puterea absorbita din retea...! evident , randamentul procesului fiind subunitar , puterea dezvoltata de aparat ---recte puterea de iesire --- va fi INTOTDEAUNA MAI MICA decit puterea absorbita din retea ---recte puterea de intrare...!

2-- domnul whitewidow a specificat destul de clar in topic....citez ...necesita un aparat care dezvolta 2000w ? ...am inchis citatul...

concluzia...?

1. S? mor dac? ?tiam... m-ai luminat! :bot

2. Eu zic s? te mai ui?i o dat? peste ce am scris: putere consumat? înmul?it cu num?rul de ore. De ce sim?i nevoia s? împar?i la randament, din moment ce este deja luat în calcul?

Decît s? te dai rotund ?i atoatecunosc?tor, n-ar strica nici s? fii modest ?i s? folose?ti cuvinte uzuale, de exemplu adic? în loc de recte. Dar, scuz?-m?, tu ai f?cut facultatea în Bucure?ti...

Link spre comentariu

Am observat ceva ciudat în posturile astea.

Din câte ?tiu eu, deobicei,pe orice consumator consumul inscrip?ionat ,este pe ora ( W/h ).

Deci whitewidow are un consum de 2KW/h pentru acel consumator.

Înmul?e?ti cu câte ore îl ?ii în priz? ?i ob?ii consumul total.(cred eu...)

Îns?,observ la calculul userului ratza c? a folosit nota?ia KWh la calculul celor 6KW(pe 3 ore).

Nu ar fi trebuit sa fie 3h x 2KW/h=6KW ? În loc de 3h x 2KW/h=6KWh....?

Matematica, a?a spune....

Logica,la fel...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări