Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incerc sa fac o incinta subwoofer auto

Vizitator cornelpapi

Postări Recomandate

Vizitator cornelpapi

Salut la toata lumea.Am si eu o problema care imi da de cap si se pare ca voua va sta capul la probleme asa ca o sa apelez si eu la voi. Este prima data cand postez pe un forum de orice fel asa ca avetzi rabdare cu mine. Problema mea este ca incerc sa fac o incinta subwoofer cred ca cu bass reflex am spus cred pt. ca nu stiu pt. ce este mai potrivit diful meu asa ca va las pe voi sa ma sfatuiti. Ce ma intereseaza este de fapt dimensiunile cutiei si grosimea si tipul materialului.Aici sant specificatiile difuzorului:wiring = parrellelnomZ = 4+4 ohmSd = 0.0505 sqmrevc = 1.525 ohmlevc = 1 mh bl = 10 txmvas = 47.39 litercms = 131 um/nmms = 191.5 gramsfo = 31.77 hzqms = 3qes = 0.583qts = 0.488no = 0.185 % spl@1w = 86.19 [email protected] = 93.39 dbxmax/over hang = 15 mmxmech/suspension = 25 mmwatt@rms = 600 wattswatt@peak = 1200 wattsP.S Toate specificatiile astea le-am copiat din cartea difuzorului.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

4

• Extrem

2

Top autori în acest subiect

Vizitator cornelpapi

am gasit dimensiunile cutiei doar ca ceva nu se potriveste.Importatorul zice ca este potrivita pt difuzorul meu dar dupa calculele mele este mult mai mare ca volum are 66 litri si mie imi trebuie 47. IN CAZUL ASTA NU STIU CE SA CRED.Cred ca oamenii vor sa isi vanda marfa.Plus ca sa fac cutia trebuie sa stiu si cum este compartimentata si ce lungime trebuie sa aibe tubul de bass reflex.

Link spre comentariu

Cum/cu ce a-ti calculat cei 47litri? Incinta nu este compartimentata deloc, aia e doar o ranforsare. Ca material merge mdf de 18 sau 22. Cu portul este mai greu... ceva gen 10 cm diametru si 10 lungime.Oricum incinta nu e facuta de importator, ci a fost calculata, masurata si gandita de cei de la hifonics asa ca as folosi-o cu incredere.

Link spre comentariu
Vizitator cornelpapi

Difuzorul meu este asta:Si pt el am trimis specificatiileAm incercat difuzorul in incinta veche care este originala JBL si diferenta este de 10 litri mai mica decat spune producatorul in specificatii si se aude prost tare . De ce m-asi chinui sa fac o incinta mai mare cu aprox 20 litri mai mare doar ca mi-o recomanda nu stiu ce magazin sau importator ca este buna.De aceea am apelat la voi pt un raspuns.

Link spre comentariu
Vizitator cornelpapi

Ce mi-ai trimis este de fapt cartea difului pe care o am si eu problema e ca nu inteleg matematica asta cu atatea cifre. pt capul meu este simplu lungimea x latimea jos x latimea sus x inaltimea. restul cifrelor vi le las voua.hai ca sa ne intelegem. cifrele astea nu cred ca le-asi intelege nici daca asi mai face de doua ori scoala,asa ca daca puteti sa aflati care sant dimensiunile raman dator de cinste.

Link spre comentariu

OK, sa vedem, din specificatii boxa trebuie sa aiba 85 litrii acordat de un tub reflex dreptunghiular (31cm inaltime, 7.5 latime respectiv 55 adancime) sau rotund (diametru de 17.5 cm respectiv adancimea de 55).Eu nu stiu ce valori vrei sa aiba boxa (latime, lungime,adancime), cert este faptul ca trebuie sa aiba obligatoriu 85 litrii.Sa te ajut putin, ai Lungimea(L) * latimea(l) * adancimea(h), imparti la 1000 si obltii volumul incintei.Exemplu: avem 40 cm L* 30 cm l * 71 cm h = 85200 / 1000 = 85 litrii (de ce imparti la 1000? transformi cm cubi in litrii).Spor la treaba.

Link spre comentariu

Corect, este foarte buna si varianta de 50 litrii cu diametru de 10 cm respectiv adancimea de 30 cm, daca doresti un bass calitativ, scurt.Prima varianta cu volumul de 85 o faci daca doresti un bass puternic, agresiv.

Link spre comentariu
Vizitator cornelpapi

este aproape gata incintaProblema e ca nu stiu tubul de bass ce dimensiune trebuie sa aibe si ce lungimeCutia este copiata de pe original ca, cea din poza de mai sus.am luat un tub de 76 x 250 dar cred ca e prea scurt si ingust. Astept sfaturile voastre. dimensiunile cutiei:inaltime 38,latime 44 jos si 32 sus si lungime 47. tot bass-ul cred ca il da tubul sau mai bine zis rezonanta bass-ului pt ca fara tub doar sufla ceva pe gaura aia fara nici un efect. asa ca ,cred ca tubul mai trebuie pus bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări