Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stator motor Stern

Vizitator Mad_Max

Postări Recomandate

Vizitator Mad_Max

Am solicitat prea mult un fierastrau circular Stern (luat din piata....) si i-a scazut brusc turatia. Evident ca se si incinge.Dupa ce l-am desfacut am vazut ca rotorul este intact (mecanic si electric) dar statorul are putin afumate infasurarile. am verificat continuitatea infasurarii si am circa 5 ohmi (in cc). Ar mai fi de verificat daca nu am scurt intre spire. Are cineva o idee cum pot verifica statorul fara sa desfac infasurarea? Probabil ca am scurt intre spire (s-a deteriorat izolatia).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gcom61

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este curios ,de obicei se duce rotorul.Masoara cele 2 bobine de pe stator si compara valorile -ar trebuii sa fie identice.Masoara si rotorul punand testerele de masura intre 2 placute de colector succesive--si in acest caz ar trebuii sa ai aceleasi valori.

Link spre comentariu
Vizitator Mad_Max

Intradevar, exista diferenta importanta intre cele doua bobine ale statorului. Cam de doua ori......Si pe mine m-a surprins faptul ca rotorul este bun ( emaiul este neschimbat la culoare si aspectul in general este de nou). Am masurat si intre doua lamele succesive ale colectorului si sunt aproximativ identice ( cam 10 % diferente dar le pun pe seama masurarii).Deci problema este la stator. Multumesc pentru sugestie. Este destul de usor de bobinat statorul chiar si in conditii de amator (pe sablon). Am observat ca este chiar si putin loc mai mult in fanta in care este pus deci nu vor fi probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări