ShadowDaniel Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Salut, as dori si eu o schema pe care sa o pot face cu ajutorul urmatoarelor piese:7 x Tranzistor BC546B10 x 1n4007-MBR2 x Cd40173 x Rezistenta 0.5W 470R6 x Rezistenta 0.5W 4K74 x Condensatori 47uF 25V5 x Led 3mm2 x Led 5mmSunt incepator in electronica si vreau sa imi mai exersez mana, sa zic asa Acum, am la dispozitie aceste piese, si as dori o schema pe care as putea sa o fac cu ceea ce am Multumesc Anticipat Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 1 CD4017 + 1 470R + 1 led = Detector de fire prin pere?i. Merge brici, eu l-am f?cut doar de curiozitate, dar se poate alimenta doar din baterie. http://redcircuits.com/Page35.htm Ai mai putea face cîteva montaje cu ce ai, o s?-?i fac cîteva scheme. Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Cum adica detector de fire ? nu am inteles foarte bine, si oricum in schema mai apar si un condensator dar cred ca o sa o fac, Mersi mult Totusi daca mai pot face ceva cu ce imi ramane ar fi bine Link spre comentariu
francezu Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Adica detecteaza traseul firelor de la instalatia electrica din perete. Uite si de la mine o schema. In partea din stanga este un ''licurici'' cu doua leduri;daca adaugi si partea din dreapta cu cd4017 ai in plus si o lumina dinamica cu 10 leduri.Ma rog mai ai nevoie de cateva piese pe care nu le-ai enumerat,dar poate intre timp faci rost de ele. Alimentarea poate fi la o baterie de 9V.Spor la mesterit! Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Am facut un proiect exact ca cel din stanga , daca fac rost de piese si sigur o sa fac o sa ma apuc sa-l refac si cu 4017 Multumesc de schema, pentru inceput o sa o fac pe cea cu detectorul de fire, sper sa nu gresesc ceva aparut o problema, nu am condensatorul pentru acel detector de fire, acum am observat Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 cauta o placa dintr-un casetofon vechi , sunt unele pe care scrie 104 ala are 100 nf , ma indoiesc ca ar trebui sa fie de 63 v Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 A aparut o problema, nu am condensatorul pentru acel detector de fire, acum am observat Merge orice valoare, chiar ?i f?r? el se poate. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Gandeste-te ce schema vrei sa faci! Cauta schema electronica. Proiecteaza cablajul Etc.....Cum ar fi sa zic eu acum :am un PL500 si un PY86 si vreau sa fac un zmeu?Succes Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 ?i ce are dac? omu' întreab? dac? poate face ceva cu piesele pe care le are, m? rog? Apropo de faza cu PL500 ?i PY86, a?a am început eu cu tuburile, am o d-aia ?i-o d-ailalt?, am ce face cu ele? Am f?cut Aritma cu o parte din ce aveam. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Nu am nimic cu cel care intreaba!!!Ma gandeamn ca avand acele piese poate se pot face multe montaje (VU-METRE' emitatoare, etc). Intrebarea e ce domeniu vrea sa abordeze user-ul? Seara buna! Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Hmm orice domeniu... doar sa mai castig putina experienta, oricum am inceput sa lucrez la schema lu francezu , cu cateva modificari, dar am dat deja o problema .. Cititi aici daca ma puteti ajuta cumva : viewtopic.php?f=66&t=46485 Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 fa un licurici cu LED -uri !Asta ar trebui sa fie primul circuit facut de tine! Link spre comentariu
Kuki Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 A facut deja licurici si i-a mers din prima..Ce lipsa de interes pe aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum