iceq Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Salut,am o problema cu sursa unei statii audio auto,se incalzesc foarte tare irfz-urile de pe o ramura din primarul trafului,irfz-urile sunt puse cate 3 pe o ramura,3 sunt reci gheata si 3 se incalzesc foarte tare fara semnal aplicat pe statie,daca-mi poate da cineva o idee,mentionez ca portile de pe mosfeturi au aceeasi tensiune respectiv 4,4v.Ma intereseaza in pricipiu daca pote fi de vina traful in mare parte,ms. Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Dar asa statia functioneaza normal? Da-ne si tu mai multe detalii. Incearca pentru inceput sa izolezi secundarul de consumatori dar fi atent sa nu intrerupi reactia, vezi apoi daca se mai incalzesc finalii. Ar fi bun un osciloscop sa vezi ce ai in porti la tranzistoarele alea si verifica sa nu ai ceva componente defecte prin circuitul acelor tranzistoare defecte. Anumite piese au rol de absortie pentru varfurile de comutatie... Link spre comentariu
costy Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 poate sa fie intradevar traful,pt a verifica asta incearca daca poti sa schimbi intre ele infasurarile din primar sa vezi daca asa se incing ceilalti finali Link spre comentariu
iceq Postat Septembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Am rezolvat-o partial, am facut un traf nou pe tor etd si am mai adaugat o infasurare in plus pe primar fata de traful "china",acum totul e ok pe primar mosfetii sunt reci gheata mai am pe secundar sa centrez tensiunile pe iesire,ideea este ca se poate rezolva si fara osciloscop,nu ca nu ar fi util,dar daca faci calculele bine sunt sanse de 90% reusita si fara osciloscop. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum