Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator

Vizitator

Postări Recomandate

am un amplificator de 2x20W. in prezent am o sursa la PC de 250W.as avea o idee. daca as cumpara o sursa de 400W-500W si as alimenta amplificatorul ar afecta cu ceva PC(amplificatorul alimentat odata cu PC de la aceeasi sursa. P.S. amplificatorul consuma 5 A la 12V.Ce credeti ar merge???????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

7

• cos22tm

4

• Sharky

2

• luc

2

Top autori în acest subiect

Eu care sunt incepator iti spun ca nu e o idee buna,mai ales daca sursa e chinezeasca.Mai bine faci ceva separat,adk calc+amplif pe o sg sursa nu se impaca bine(in special la amplif tau).Asta e parerea MEA.Asteapta si rasp celorlati care sunt experti.

Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu'

Daca ai incredere in sursa poti sa pui linistit amplificatorul ca nu o sa afecteze cu nimic buna functionare a calculatorului; asta o spun din experienta: am tinut un TDA1553Q alimentat din sursa calculatorului vreo juma' de an si asta in conditiile in care curentul repetitiv maxim de iesire al acestui integrat poate atinge 4A(si nerepetitiv 6A) si nu am avut niciodata probleme(sursa e de 350W, adica cel putin asa scrie pe ea); in cel mai rau caz, daca e bine facuta sursa, o sa iti intre in protectie la varfuri de curent prea mari. Ca sa fii sigur daca tine sau nu fa si tu un calcul simplu luand in considerare consumatorii care in ai si fa o comparatie cu ce scrie pe sursa.

Link spre comentariu

nu stiu cum ati reusit voi sa alimentati un amp 2x20W de la 12V sursa ATX ca eu nu am reusit pt ca si la mers in gol imi baga in difuzoare un brum de zici ca-mi crapa boxele pe moment . Din cate stiu sursa ATX are iesirile de 3.3V , 5V, 12V filtrate si stabilizate dar de brum nu scap :( voi ce ati facut ?

Link spre comentariu

sursele de calculator no-name duc rareori mai mult de 70% din cat scrie pe ele.

cand sursa "intra in limitare" calculatorul se reseteaza :d.

in plus, problema nu este atat de cati watti e sursa ci cat curent duce pe linia de 12V. exista surse de 350W cu 16-18A pe 12V si surse de 400W cu 12 A pe 12V

la 1/2 din banii dati pe alta sursa de calculator iti faci una separata (liniara) pt. amplificator - si poti obtine si putere mai mare (poti sa o faci sa scoata 14-16V) daca amplificatorul suporta. de obicei integratele pt. auto suporta. in plus ai marele avantaj al unei surse silentioase din toate punctele de vedere. si desigur al uneia mai robuste.

sursa AT sau ATX (nu conteaza) se impamanteaza neaparat !

altfel ai 110V pe carcasa (si evident la masa - din cauza filtrului de retea de la intrare). curent f. mic, dar destul pt. un brum sanatos.

se poate sa ai brum si dupa impamantare, atunci se cheama ca esti ghinionist :d

Link spre comentariu

sursa AT sau ATX (nu conteaza) se impamanteaza neaparat !

altfel ai 110V pe carcasa (si evident la masa - din cauza filtrului de retea de la intrare). curent f. mic, dar destul pt. un brum sanatos.

se poate sa ai brum si dupa impamantare, atunci se cheama ca esti ghinionist :d

interesant. nu stiam de cei 110V la carcasa sursa. tnx pt sugestie !
Link spre comentariu

nu stiu cum ati reusit voi sa alimentati un amp 2x20W de la 12V sursa ATX ca eu nu am reusit pt ca si la mers in gol imi baga in difuzoare un brum de zici ca-mi crapa boxele pe moment . Din cate stiu sursa ATX are iesirile de 3.3V , 5V, 12V filtrate si stabilizate dar de brum nu scap :( voi ce ati facut ?

Asa se intampla cand alimentezi amplifu din sursa de la PC si ca sursa de semnal ai placa de sunet a PC-ului :wink: Eu stiu 2 posibilitati:1. sa alimentezi amplificatorul din alta sursa 2. sa folosesti alta sursa de semnal
Link spre comentariu
Vizitator dRc

adi esti petarda :lol: OMU VREA SA PUNA BOXELE DIRECT PE PC SA DEA DRUMU LA WINAMP SI sa cada geamurile la vecini 8) fara sa mai apese 240 de intrerupatoare :d PS : poate nu are banii de prelugitor (baga cu trafo tero ca cica e bun :d )

Link spre comentariu

adi esti petarda :lol: OMU VREA SA PUNA BOXELE DIRECT PE PC SA DEA DRUMU LA WINAMP SI sa cada geamurile la vecini 8) fara sa mai apese 240 de intrerupatoare :d

We trompeta :lol: nu a scris nicaieri asa ceva si daca faci tu sa cada geamurile la vecini cu un amplif la 12 V iti dau ce vrei :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Si eu am citat acolo .... care e treaba cu brumu` ...... asa ca nu te mai baga aiurea in treaba ..... TE ROGSincer nu vad sensu` postlui tau - cum mai ziceau si altii....daca nu ai nik important de zis...abtine-te :evil: KAPISH ????? :evil:
Link spre comentariu
daca nu ai nik important de zis...abtine-te

era "util"

8)

Sa traiti Nea` Nexus_3 :d , DA la tine ma refeream :wink: ai "tipat :evil: " la mine in postu ala de la vanzari/cumparari si am invatat lectia :wink: si ar trebui sa ii invatam si pe altii :lol:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări