ady_risc Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 banuesc ca trebui sa le reduc! Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 pe baterie am 12,1 si la iesire am 11.6VDeci functioneaza.Reduceti valorile R si C,daca acum sunt 2 min si 20 sec,inseamna 140 de secunde,deci constanta trebuie redusa de cca.7 ori.Constanta se calculaza 0,69 * RC= x secunde.R in ohmi si C in farati. Link spre comentariu
ady_risc Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 pe baterie am 12,1 si la iesire am 11.6VDeci functioneaza.Reduceti valorile R si C,daca acum sunt 2 min si 20 sec,inseamna 140 de secunde,deci constanta trebuie redusa de cca.7 ori. Gata am rezolvat , cu ce piese aveam eu pe acasa am rezolvat-o la 22s si am folosit 200Kohm si 100uF . Mai bine de atat nu se putea pt cunostintele mele Va multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Dac? vrei s? r?mîn? timpul constant ?i peste 1 an, schimb? s?r?cia de condensator electrolitic cu unul nepolarizat tip MPP, MKT, MKS (alea de plastic). O valoare de 3,3uF ?i o rez de 5,6M înseriat? cu un semireglabil de 1M din care s? reglezi exact timpul. Link spre comentariu
Nucleu Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 ar putea fi mai simplu daca pui un potentiometru semireglabil si incerci sa obti timpul pe care il doresti...! incearca un condensator de 220uF si un semireglabil de 100k (daca nu ai semireglabil poti pune o rezistenta de 100k..si tine aprox 24 secunde...cu 82k tine 20 secunde) Link spre comentariu
ady_risc Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Dac? vrei s? r?mîn? timpul constant ?i peste 1 an, schimb? s?r?cia de condensator electrolitic cu unul nepolarizat tip MPP, MKT, MKS (alea de plastic). O valoare de 3,3uF ?i o rez de 5,6M înseriat? cu un semireglabil de 1M din care s? reglezi exact timpul.Ce vrei sa zici! L-am facut exact de pe schema si am ajuns la rezultatu de 22s , sunt multumit Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 E destul de clar ce a spus zal.Condensatorul folosit de tine nu î?i p?streaz? valoarea în timp.El se usuc?.Cele de care î?i spune el, nu au nimic lichid în ele....care s? se poat? usca în timp.?i de aceea,dac? le folose?ti,montajul t?u va func?iona la fel ?i peste....ani... Link spre comentariu
ady_risc Postat Septembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2009 E destul de clar ce a spus zal.Condensatorul folosit de tine nu î?i p?streaz? valoarea în timp.El se usuc?.Cele de care î?i spune el, nu au nimic lichid în ele....care s? se poat? usca în timp.?i de aceea,dac? le folose?ti,montajul t?u va func?iona la fel ?i peste....ani...inteleg ce zici tu dar fiind incepator am ales si eu solutia cea mai simpla, si pentru a folosi un condesator poliesteric imi trebuiesc iar alte valori pt 20 secunde. pe care eu nu prea stiu sa le calculez Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 ....pe care eu nu prea stiu sa le calculez.....Da?Ia cite?te ce scrie aici:Constanta se calculaza 0,69 * RC= x secunde.R in ohmi si C in farazi.?i s-a spus deja mai totul ...trebuie doar s? mai ca?ti ?i tu ochii.... Hai c? merge.Numai bine ?i spor la lucru! :bere: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum