Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cuNE 555

ady_risc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ady_risc

11

• miron1947

7

• zal

2

• Mindware

2

Top autori în acest subiect

pe baterie am 12,1 si la iesire am 11.6V

Deci functioneaza.Reduceti valorile R si C,daca acum sunt 2 min si 20 sec,inseamna 140 de secunde,deci constanta trebuie redusa de cca.7 ori.Constanta se calculaza 0,69 * RC= x secunde.R in ohmi si C in farati.
Link spre comentariu

pe baterie am 12,1 si la iesire am 11.6V

Deci functioneaza.Reduceti valorile R si C,daca acum sunt 2 min si 20 sec,inseamna 140 de secunde,deci constanta trebuie redusa de cca.7 ori.
Gata am rezolvat , cu ce piese aveam eu pe acasa am rezolvat-o la 22s si am folosit 200Kohm si 100uF . Mai bine de atat nu se putea pt cunostintele mele :da Va multumesc!
Link spre comentariu

Dac? vrei s? r?mîn? timpul constant ?i peste 1 an, schimb? s?r?cia de condensator electrolitic cu unul nepolarizat tip MPP, MKT, MKS (alea de plastic). O valoare de 3,3uF ?i o rez de 5,6M înseriat? cu un semireglabil de 1M din care s? reglezi exact timpul.

Link spre comentariu

ar putea fi mai simplu daca pui un potentiometru semireglabil si incerci sa obti timpul pe care il doresti...! incearca un condensator de 220uF si un semireglabil de 100k (daca nu ai semireglabil poti pune o rezistenta de 100k..si tine aprox 24 secunde...cu 82k tine 20 secunde)

Link spre comentariu

Dac? vrei s? r?mîn? timpul constant ?i peste 1 an, schimb? s?r?cia de condensator electrolitic cu unul nepolarizat tip MPP, MKT, MKS (alea de plastic). O valoare de 3,3uF ?i o rez de 5,6M înseriat? cu un semireglabil de 1M din care s? reglezi exact timpul.

Ce vrei sa zici! L-am facut exact de pe schema si am ajuns la rezultatu de 22s , sunt multumit
Link spre comentariu

E destul de clar ce a spus zal.Condensatorul folosit de tine nu î?i p?streaz? valoarea în timp.El se usuc?.Cele de care î?i spune el, nu au nimic lichid în ele....care s? se poat? usca în timp.?i de aceea,dac? le folose?ti,montajul t?u va func?iona la fel ?i peste....ani...

Link spre comentariu

E destul de clar ce a spus zal.Condensatorul folosit de tine nu î?i p?streaz? valoarea în timp.El se usuc?.Cele de care î?i spune el, nu au nimic lichid în ele....care s? se poat? usca în timp.?i de aceea,dac? le folose?ti,montajul t?u va func?iona la fel ?i peste....ani...

inteleg ce zici tu dar fiind incepator am ales si eu solutia cea mai simpla, si pentru a folosi un condesator poliesteric imi trebuiesc iar alte valori pt 20 secunde. pe care eu nu prea stiu sa le calculez
Link spre comentariu

....pe care eu nu prea stiu sa le calculez.....

Da?Ia cite?te ce scrie aici:

Constanta se calculaza 0,69 * RC= x secunde.R in ohmi si C in farazi.

?i s-a spus deja mai totul :limb: ...trebuie doar s? mai ca?ti ?i tu ochii.... :da Hai c? merge.Numai bine ?i spor la lucru! :bere:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări