Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Sonar pentru pescuit

Vizitator goctav

Postări Recomandate

Daca faci amplificatorul acela cred ca se va scufunda ratusca, in PDF am vazut ceva amplificator hibird adica circuit integrat ala cred ca are mai mari sanse sa pluteasca datorita gabaritului.Iti dau un sfat fa o antena buna la jucarie la emisie lasi asa daca nu poti sa modifici mare lucru , la receptie iti recomand un preamplificator si o antena buna cu castig.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

2

• Yo4You

2

• SirRoger

2

• yo4hhp

1

Top autori în acest subiect

O antena buna are impedanta standard de 50 ohmi. Etajul final de la ratusca e adaptat laantena scurtata si cuplarea unei antene externe fara adaptare poate inrautati situatia.Ideea cu amplificatorul este buna pentru ca el va pune montajul pe o barcuta si isipermite montarea de acumulatori, etc.

Link spre comentariu
Vizitator goctav

Va multumes mult dar ce insemna un "booster " in amplificare radio.?Emitatorul (ii maresc antena) il pun pe o barcuta iar receptorul care este ca un ceas de mina ii pun acumulatori ( ii maresc antena) la 3v adica 2AA x 2100mAh

Link spre comentariu

Booster este un cuvant englezesc a carui traducere poate fi aflata si pe net. Sau din dictionar, hi, hi..In practica electronicii este asociat cu un etaj de amplificare care mareste -doar e amplificator, hi, hi- puterea. De ex ii bagi 1W si scoti 10W.Degeaba ii maresti antena pt ca daca ii bagi un 1W ea va radia 1W. La fel daca ii bagi 10W.Parerea mea e sa incepi prin a studia niste carti de electronica. Deocamdata faci niste confuzii intre diverse chestii. Daca ii pui acumulatori receptorul nu inseamna ca ii maresti antena. Nu vreau sa te ataci, pt ca nimeni nu s-a nascut invatat. Nici eu, hi, hi..Incepe cu montaje mai simple, niste (pre)amplificatoare audio, orgi de lumini, etc, apoi treptat treci la radio, care e tare pretentios. Adica cere multa terie si practica...

Link spre comentariu

Fratilor, omul nu vrea sa invete electronica. El e pasionat de pescuit si vrea samareasca raza de actiune a ratustii. Cauta pe cineva care sa-i execute amplificatorulala la un pret radioamatoricesc, hi. Cineva din YO4 face asa ceva pe la vreo 100 Euro.Pentru ca suma i s-a parut, probabil, prea mare s-a decis sa incerce singur sa-l faca.Asa ca cine vrea sa castige o suma decenta (pentru ambele parti) sa puna mana pepistolul de lipit in weekend si sa-i faca omului jucaria.

Link spre comentariu

Salut, domnle eu zic si o tin pe a mea pluta aia emite semnal e slab dar daca la receptie i se adauga un preamplificator bine reglat si pus la punct cu o antena se poate receptiona acea pluta si de la 100 de metrii sau vorbesc eu prosti? binenteles si antena directiva.Sa nu uitam ca exista balize ce au numai cativa miliwati si se fac auzite pe distante mari.

Link spre comentariu
Vizitator goctav

Multam pentru sfat ,intrebam ce este un Booster in radio ,apropo "booster" mai inseamna si "super charge"credeam ca va-ti lovit de acest amplificator mai puternic si imi dati un sfat pe care sa il folosesc la frecventa de 915Mhz la care lucreaza instalatia.Cred ca am fost inteles gresit, am spus ca-i pun baterii mai puternice nu ca ii maresc antenaAm pus in paranteza sa arat ce-i fac la emitator si receptor,Bateriile le schimb din cauza ca au acumulatori mici rotunzi de 3v unul pe ratusca unul pe ceas.Dac tot sinteti in radio hoby ar trebuii sa stiti despre amplificatoare si finali radio frecventa.Am spus la inceput ca la RF sint hent si daca am fost interpretat gresit inseamna ca nu sintem pe aceeias unda :ciuda: :ciuda: Sa spuna cineva daca schema pe care am postato este functionala? :101 Multam pentru sfatul cu lipitul pieselor.Pai eu cind construiam amplificatoare tu te imbracai cu fesul si umblai in picioare pe sub pat. :nebun:

Link spre comentariu
Vizitator goctav

Donu "flo" sper sa nu va atacati prea tare, eu nu sint ing electronist ca dv sint ing energetic, dv a-ti invatat mai multe despre electronica in facultate decit mine. :aplauze .Ata ete fiecare cu meseria lui cdare tre sa o stie ,am sa ma documentez despre acele "Boostere" sau amplificatoare si o sa va spun si dumneavoastra.daca nu va suparati .:cry:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Poate am fost cam rau. Si daca am sarit calu', scuze-moi.Dar fac de Energetica ofera multe notiuni comune cu cea de Electronica. Cred ca ambi amandoi, hi, hi, am supt la greu din sanul generos al mamei stiintelor electrice, adica Electrotehnica. E evident ca la un moment dat au aparut alte directii. Dar si la mine unii au ales intre Aparatura de Bord pt Aviatie, altii Electronica Aplicata.Asa ca primii au facut si Radio, in ce ultimii deloc. Si e normal sa fie asa.Si PLS, NU MA MAI DOMNITI. Imi tot amintiti ca 46 (de ANY, hi, hi) e atat de aproape (novembre). Asta in timp ce eu ma mai simt destul de tanar...Multam pt intelegere.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Va multumes mult dar ce insemna un "booster " in amplificare radio.?Emitatorul (ii maresc antena) il pun pe o barcuta iar receptorul care este ca un ceas de mina ii pun acumulatori ( ii maresc antena) la 3v adica 2AA x 2100mAh

Cum ramane cu ratoi-ul? :ciuda: I-ai marit problema?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări