Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Sonar pentru pescuit

Vizitator goctav

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

2

• Yo4You

2

• SirRoger

2

• yo4hhp

1

Top autori în acest subiect

Vizitator goctav

Cred ca ai postat gresit! Nu vad legatura cu radioamatorismul.... :bataie

Eu zic ca este postat corect ,ca emisie este in frcventa .Spune unde trebuie sa postez,pentru a fi in tema?
Link spre comentariu

Eu zic ca este postat corect ,ca emisie este in frcventa .

Sonarul parca are treaba cu undele sonore, mai precis ultrasunete (>20kHz).Incearca pe la audio.Dar totusi, fa si tu o poza cu ce-i inauntru, cu partea electronica, caci asa vazand doar carcasa nimeni nu poate sa-ti ofere o solutie.
Link spre comentariu
Vizitator goctav

Eu zic ca este postat corect ,ca emisie este in frcventa .

Sonarul parca are treaba cu undele sonore, mai precis ultrasunete (>20kHz).Incearca pe la audio.Dar totusi, fa si tu o poza cu ce-i inauntru, cu partea electronica, caci asa vazand doar carcasa nimeni nu poate sa-ti ofere o solutie.
Acestea sint datele .Informatii:- Este recomandat pentru pescuitul de pe mal atât si din barc?.- Displaz clar- Folosire simpl?- Buton meniu one-touch, c?utare peste, m?surat adâncimea apei, reglare sensibilitate- 30m raz? de actiune emitere- 30m raz? de actiune în adâncime- Baterie 2450 CR- Impermeabilitate integral?- Viata emitatorului 400 ore- Posibilitate selectare canal A/B- Rezolutie 48Vx32H, ecran cu cristale lichide LCD- Unda sonar? emis? de 115 KHZ- Unghiul de emitere 900- Sistem metricCe tip de etaj de amplificare tre. sa pun (ce piese sau o schema )
Link spre comentariu
Vizitator goctav

Deocamdata lasa-l aici. Daca va fi cazul, il voi muta eu.

Ma intereseaza sa maresc distanta de emisie intre emitator si receptor care este de (Smartcast Fishfinder(green sensors), working with 916,5 MHz) ,nu sa modific distanta sonara .O schema de amplificator care este in aceasta banda 916,5 MHz sau poate este gata facut de vreo firma?? :101 Eu nu prea am lucrat in radio amatorism dar stiu sa plantez niste pise pe o placuta de circuit imprimat .Multam Anticipat Gabriel
Link spre comentariu

Deocamdata lasa-l aici. Daca va fi cazul, il voi muta eu.

Ma intereseaza sa maresc distanta de emisie intre emitator si receptor care este de (Smartcast Fishfinder(green sensors), working with 916,5 MHz) ,nu sa modific distanta sonara .O schema de amplificator care este in aceasta banda 916,5 MHz sau poate este gata facut de vreo firma?? :101 Eu nu prea am lucrat in radio amatorism dar stiu sa plantez niste pise pe o placuta de circuit imprimat .Multam Anticipat Gabriel
O solutie ar fi montarea unor antene cu castig mare. Spune-ne daca antenele sunt incorporate in aparate sau sunt externe. Sau macar daca au mufa pentru cuplarea unor antene externe. La frecventa aia nu e asa simplu sa faci un amplificator, unde mai pui ca e si foarte aproape de frecventa unui operator GSM si marirea puterii nu numai ca e ilegala dar poti fi depistat usor daca produci interferente. Asa ca pune in balanta toate aspectele inainte de a demara actiunea....Raman la parerea ca cel mai usor si practic poti creste distanta dintre emitator si receptor prin montarea unor antene cu castig mare (sunt antene externe GSM pentru 900Mhz). Succes!
Link spre comentariu
Vizitator goctav

Emitatorul adica ratusca verde are o antena facuta din arc de lungime 20mm in interior .Receptorul adica ceasul nu se vede vreo antena la el dar vreau sa-i adaptez o antena externa.Antena din poza este de ajuns ? o am de la receptorul camerei de supraveghere.

Link spre comentariu
Vizitator goctav

La 115 kHz antenuta aceea e o gluma. Poate cei care au experienta in VLF sa recomande oantena eficienta (eventual o antena cadru?).

Unda sonar? emis? de 115 KHZ. pe mina ma intereseaza la 916,5 MHz emisia care receptor
Link spre comentariu

Gata, m-am prins! Te intereseaza sa poti fi cat mai departe de ratusca. In acest caz cea mai simpla solutie este cea expusa de @SirRoger, o antena GSM la 900 MHz. Atentie la greutate pentru a nu strica flotabilitateaemitatorului. Eventual se monteaza ratusca pe o platforma plutitoare maismechera :)L.E. Se stie ca cel mai bun amplificator pentru radiatia electromagnetica este antena.

Link spre comentariu

Salutare lumeee! Bine am venit pe acest forum :P

goctav

1. Poti apela la Ipsihi din Constanta daca nu vrei batai de cap. Te costa vreo 100 de coco .

2. Ai mai jos un link cu cel mai documentat subiect din europa legat de modificarea sonarelor, inclusiv cele de legalitate.

http://www.carpforum.co.uk/Shared/Messa ... &ReadAll=1

3. Sau exista sonar gata modificat prin magazine , absolut legal pe la 22 mil . Se numeste RF 15E care merge pana la vreo 300 metri Numai bine!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator goctav

si inca ceva am gasit o schema de am plificator .ce parere aveti o sa mearga?.pun poza mai jos.Cineva a spus ca merge un " Booster" ce inseamna asta este un amplificator "MINI-CIRCUITS / AVANTEK MONOLITHIC AMPLIFIERS"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări