Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema cu dificultati macara

dre

Postări Recomandate

In fig.AC 10 este prezentata schema electrica de actionare a mecanismului de sarcina de la o macara navala.Ce reprezinta elementul care este notat cu K3-k13 C1 , C2 , C6.K3-k13 -controlerC1- contactor de sens ridicarec2 -contactor de sens coborarec6- contactor de alimentare a franeiRaspunsurile sunt bune dar cum imi dau eu seaama din schema? De asemenea nu inteleg ce se intampla la contactoarele C1 si C2 mai jos de A1 B1 C1 , nu se pun in scurt 2 faze daca se inchind contactii? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

3

• dre

3

• em2006

1

Top autori în acest subiect

...De asemenea nu inteleg ce se intampla la contactoarele C1 si C2 mai jos de A1 B1 C1 , nu se pun in scurt 2 faze daca se inchind contactii? :jytuiyu

Nu se pun in scurt, ci se inverseaza fazele intre ele, schimband astfel sensul motorului.C1 si C2 nu sunt niciodata cuplate simultan, ele sunt interblocate prin contactele normal inchise inseriate cu bobinele (vezi partea din dreapta sus a schemei).
Link spre comentariu

Daca te uiti in schema in partea dreapta este partea de comanda(contacte auxiliare,bobinele contactoarelor,butoane,etc)iar in partea stanga partea de forta .Ca sa intelegi schema citeste mai intai agenda.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări