dre Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 In fig.AC 10 este prezentata schema electrica de actionare a mecanismului de sarcina de la o macara navala.Ce reprezinta elementul care este notat cu K3-k13 C1 , C2 , C6.K3-k13 -controlerC1- contactor de sens ridicarec2 -contactor de sens coborarec6- contactor de alimentare a franeiRaspunsurile sunt bune dar cum imi dau eu seaama din schema? De asemenea nu inteleg ce se intampla la contactoarele C1 si C2 mai jos de A1 B1 C1 , nu se pun in scurt 2 faze daca se inchind contactii? Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 ...De asemenea nu inteleg ce se intampla la contactoarele C1 si C2 mai jos de A1 B1 C1 , nu se pun in scurt 2 faze daca se inchind contactii? Nu se pun in scurt, ci se inverseaza fazele intre ele, schimband astfel sensul motorului.C1 si C2 nu sunt niciodata cuplate simultan, ele sunt interblocate prin contactele normal inchise inseriate cu bobinele (vezi partea din dreapta sus a schemei). Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Daca te uiti in schema in partea dreapta este partea de comanda(contacte auxiliare,bobinele contactoarelor,butoane,etc)iar in partea stanga partea de forta .Ca sa intelegi schema citeste mai intai agenda. Link spre comentariu
dre Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Pentru schema de mai sus nu exista legenda. Este o intrebare preluata din niste teste cu care vreau sa ma pun la punct. Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Pe vremuri era o carte !Agenda electricianului acum nu mai stiu. (nici nu mai practic ,fost electrician intretinere si reparatii) Link spre comentariu
dre Postat Septembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2009 si cu ce m-ar putea ajuta cartea aia?ps.nu sunt ironic,doar intrebps2. ma intereseaza rationamentul prin care mi-as putea da seama ce-s alea. Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Incepand de la semnele conventionale,formule de calcul,cabluri(tipuri constructive,aplicatii),materiale electrice,instalatii electrice,masini electrice,etc. Link spre comentariu
Vizitator tplvandreea Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 buna!......as dori si eu daca se poate schema macaralei navale va roggggggg ca nu stiu unde o gasesc......ms mult ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum