Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif 1100 PA

indy666

Postări Recomandate

De ce indrumati omu sa construiasca un amplificator? scrie clar a primit ca sa il repare nu sa il imbunatateasca sa faca nava spatiala.Deci fratele meu pune mana si carpeste acel amplif si da-l inapoi la propietar si incaseaza malaiul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• indy666

9

• zal

7

• remus68

2

• Dj_david

1

Top autori în acest subiect

Am terminat de reparat amplif, proprietarul are nevoie urgent de el. Am incercat sa copiez cablajul pe o foaie si sper ca in curand sa ma apuc de realizarea acestuia. Sper sa-mi mearga, dar fara schema este destul de greu.

... :nas: asta se intimpla ...marti...azi e joi ! Daca citeai cu atentie, Indy chiar doreste sa construiasca un amplificator dupa acea schema !
Link spre comentariu

Amplif l-am terminat de marti seara si miercuri dimineata am incasat molozu(malaiu) :da Initial am vrut sa copiez acel amplif, am scos cablajul cu piesele pe o hartie dar fara o schema e greu. Am gasit cateva scheme care au configuratia la finali ca acel amplif dar erau slab documentate asa ca am urmat sfatul lui zal si m-am apucat de super leach, care este bine documentat si realizat de cativa dintre membri acestui forum. Pana acum nu am reusit decat sa fac cablaju si sa strang cateva piese (pe la tara mai sunt si alte activitati).Sper ca de maine sa ma apuc de plantat si pana seara sa fac si un mic test.

Link spre comentariu
Vizitator George P

De ce te chinui cu manopera. Am ajuns la concluzia c? nu se mai merit? efortul atâta timp cât g?se?ti pe pia?? acela?i produs la un pre? bun. Î?i recomand www.mivarom.ro la sec?iunea amplificatoare audio g?se?ti un kit pe care scrie 2X500W (wa?i chineze?ti); eu am modificat acest amplificator schimbându-i to?i finalii cu 2SA1943 respectiv 2SC5200 am mai ad?ugat înc? 8 în paralel, alte siguran?e, tensiune 50-0-50vcc dup? puntea existent?... . Cred c? e de 2X mai tare decât ce vrei tu s? faci. Kitul ?sta chinezesc merge foarte bine ?i f?r? finalii în plus dac? e alimentat corespunz?tor ?i sunt schimba?ii finalii cu care vine echipat care cred c? sunt "made in china" pt c? se ard repede. Ce te face s? încerci?

Link spre comentariu

Uite despre ce vorbesc

George P, se cunoa?te juc?ria, dac? c?utai pe forum g?seai vreo 4-5 subiecte legate de el. Dac? tu e?ti mul?umit, bravo ?ie, îns? un amplif bun are alt? construc?ie ?i se ob?ine numai de la zero, iar schema acestuia nu e cea mai fericit?.

Mai ai de modificat protec?ia, sursa, stabiliz?rile... cre?terea tensiunii de alimentare f?r? modific?ri serioase în schem? (nu numai trz finali), e periculoas?.

Link spre comentariu

tensiune 50-0-50vcc dup? puntea existent?

:nas: Ai lasat condensatorii electrolitici care erau montati pe placa de chinezi ? La +/- 50V nu ai cum sa obtii mai mult de 120W/8 ohmi sau 220W/4 ohmi (fara distorsiuni) - asta in conditiile in care dispui de o sursa foarte buna, care sa nu scada mai mult de 3...4V in sarccina !
Link spre comentariu
Vizitator George P

Da, am l?sat deocamdat? condensatorii existen?i pe plac? pt c? tensiunea nu dep??e?te 50v pe ramur? ?i înc? nu au f?cut poc :da Când o s? am timp s? schimb condensatorii o s? m?resc ?i tensiunea de alimentare. Sursa de curent este destul de puternic? (12A) iar voltajul îl stabilesc conectând sau deconectând în serie câte 14v CC. Ini?ial am avut doar un singur traf de 30-0-30v CA conectat la puntea de pe plac?. Acum alimentarea este format? din mai multe trafuri redresate ?i filtrate cu câte 10000 micro fiecare în parte ?i înseriate simetric. C?derea de tensiune în sarcin? nu este mai mult de 1-2v pe ramur?. Nu am testat amplificatorul pe 4 ohmi dar pe 8ohmi eu sunt mul?umit de el asta am dorit s? subliniez. Referitor la construirea manual? de la zero nu sunt deloc contra (?i eu am microbul în sânge de ani buni ?i o bun? parte din timpul meu merge în a?a ceva). Am spus doar c? în anumite cazuri nu se merit? ?i îmi men?in p?rerea. Dup? ce termini amplificatorul t?u te rog s? revii cu detalii c? suntem interesa?i. Poate le facem o întrecere :31

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări