indy666 Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Astazi am primit la reparat un amplificator de mare putere, si nu ii gasesc schema pe nicaieri. Amplificatorul avea un canal defect, finali si prefinali arsi si odata cu acestia si cateva rezistente negre, iar cu ajutorul celuilalt canal sper sa reusesc sal il repar. O sa pun cateva poze cu amplificatorul si interiorul acestuia, daca il recunoaste careva si poate sa ma ajute cu o schema ii dau o bere . http://www.99poze.ro/pa_/ La prima vedere asupra parti cu finali acesta pare a fi in clasa G: 2 BD249 in paralel emit in alti 2 BD249 care prin rezistente wataj dau spre iesire, la fel si cealalalta ramura cu BD250. Amplif este alimentat la +-70 de un traf urias, filtraj 10.000uF/ramura. Multumesc! Link spre comentariu
Dj_david Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 omule, tu nici nu stii ce vorbesti, si vrei sa repari acel amplificator?acel amplif, pe langa faptul ca e depasit cu mult moral, e un amplif in clasa AB Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Un amplificator in clasa G nu are mai multe tensiuni de alimentare? Cred ca cel putin partea cu etajul final seamana cu Leach SuperAmp. Din ce povestiti, cred ca tranzistorii finali sunt pusi in seria pentru a rezista tensiunii mari de alimentare. Din datasheet vad ca BD249/250 au Vce de max 100v, iar, amplificatorul e alimentat cu +/- 70v. Atasez schema leach superamp: Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Imi cer scuze daca am facut confuzie dar din http://sound.westhost.com/articles/class-g.htm am observat ca in clasa G sunt finali sunt inseriati si m-am gandit ca si amplif pe care trebuie sa il repar este tot in aceasta clasa. Dj_david hai sa nu ne jignim, nu ai de unde sa stii care sunt cunostintele mele. Dumnul palade va multumesc pentru schema, o sa incerc sa o compar cu placa din amplif. M-am gandit si la chestia ca finali sunt inseriati pentru a rezista la tensiunea de +-70, plus ca si rezistentele din emitoare sunt mai mari ca de obicei 0.56ohm/5W. Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 cel mai simplu cumperi 2 kituri de la vasile sau de la sorteh de ipa400/diy 400, tensiunea de alimentare fiind ok pentru aceste kituri... Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Nu am de ce sa cumpar kituri de av400, amplif nu este al meu plus ca un canal merge si cand sosesc piesele o sal fac si pe celalalt. M-ar interesa schema lui, are o putere foarte mare si as vrea sa il folosesc si in alte amplificatoare. Link spre comentariu
djd2 Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 ampliful asta il facea cineva din Craiova (prin Craiovita statea tipul)acum ceva ani,vad ca esti din zona,intinde ceva sfori si poate reusesti sa dai de el ....bafta Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Schema pare s? fie într-adev?r una simetric?, cu un preu ata?at în fa?? ?i o protec?ie la ie?ire. Ce m? mir? sînt trz pilo?i, BD237/238, asta înseamn? c? partea de atac e alimentat? la alt? tensiune, mult mai mic?. Prima mi?care e s? arunci BD249/250, f?c?turile alea ordinare ?i s? pui tot TIP356/36C sau mai bine 2SC5200/2SA1943. Nici prefinalii nu arat? bine, sau cond electrolitici de pe plac?, sau cei cu poliester, verzi, care de regul? au tensiunea de lucru la 50-100V. Schimb? ?i semireglabilii române?ti, primul e ptr simetrie (cel de 1k, de la intrare). E ceva de munc? la restaurare/modernizare, singurul avantaj e schema. Trz finali sînt înseria?i, cîte 2, comand? simpl? cu divizor, asta nu e greu de reparat. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Am terminat de reparat amplif, am avut ceva probleme dar s-au rezolvat. I-am zis respectivului sa cumpere tip35/36 dar se pare ca cei de la adelxxxa nu au auzit de aja ceva si i-au dat tot bd249/250. In legatura cu piloti, pe kitul care era ars sunt bd237/238 iar pe cellalalt sunt bd711/712(ciudat). Prefinali sunt tip41/42 care mi se par in regula iar condensatori sunt cam multi de schimbat si nu am de unde sa pun, oricum proprietarul are nevoie urgent de el asa ca..... . Am reglat amandoua kiturile cat mai bine, apoi am pus cate o picatura de oja pe fiecare semireglabil sa nu apara probleme.Am incercat sa copiez cablajul pe o foaie si sper ca in curand sa ma apuc de realizarea acestuia. Sper sa-mi mearga, dar fara schema este destul de greu.Inca astept pe cineva care are o schema si date tehnice la amplif acesta.Multumesc tuturor pentru sfaturi. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 E lucrat? cu picioarele, trz pilo?i BD711/712 au Ic dublu ca trz prefinali TIP41/42. O fi fost la origine o schem? de?teapt?, dar cum a ajuns mîn?rit? de ''produc?tor'', nu a? avea mult? încredere în ea, o fi schimbat multe valori pe acolo cu ce a avut. ?i mai cred c? au ridicat tensiunea de alimentare peste limit?. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Pe kitul care s-a ars este lucrat oarecum bine, dar pe cel bun cu piloti bd711/712 sunt mai multe rezistente schimbate si niste lipituri....... cum faceam eu cand am luat prima data un pistol de lipit in mana. Daca +-70 zici ca e peste limita, aseara pe la 11 cand tensiunea de la priza mia crescut pe la 245v pe kitul ars care nu era inca montat am masurat 150.4V intre v+ si v-, si a rezistat bine la un test in 2 ohm (4 boxe pe 8 ohm in paralel) http://carcase-electronica.ro/carcase_personalizate.php din cate vad cutia a fost facuta pe comanda!!!! Chiar nu are nimeni minunatia asta de schema? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Avea cineva din Craiova parc?... acum 1 an o carcas? de-asta la vînzare. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Cu ajutorul lui remus68 am gasit o schema pe un site rusesc si pe care as vrea sa o construiesc. Ce parere aveti despre ea? a mai facut-o cineva? http://img54.imageshack.us/img54/4797/praffffff.jpg poza e facuta din doua poze unite, pentru cei care le vor separat am pus si atasament. Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Mai bine faci super Leach c? e documentat excelent ?i are aceea?i construc?ie, cu trz înseria?i. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2009 Da... o sa ma apuc de spuer leach, am gasit destula documentatie si am vazut ca l-au realizat si alti. Cei care l-au facut ii rog frumos sami dea si mie cateva date despre el, alimentare, putere, cati tranz au folosit in final si alte sfaturi.Atasez mai jos schema si cablajul pentru cine mai doreste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum