Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 biti prin module radio 433 MHz

naminator2003

Postări Recomandate

Mersi pentru idee Ashky, dar as vrea sa fac ceva singur, sa mai invat cate ceva.Astazi voiam sa dau comanda la TME de cele doua circuite HOLTEK HT12E si HT12D, respectiv codorul si decodorul serial, si de cele doua module radio Rx si Tx. Uitandu-ma peste oferta celor de acolo, am vazut ca au mai multe module la 433 MHz care functioneaza cu diferite modulatii (OOK, FSK), la diferite puteri. Dar majoritatea modulelor sunt alimentate la 3V, ceea ce n-ar fi o problema in proiect.Intrebarea este daca transmisia seriala pe care o scoate un decodor HT12E (ca atata scrie in datasheet) se potriveste la intrarea unui astfel de modul. Nu scrie nici in datasheetul modulelor, care este dat foarte pe scurt, daca intrarea poate accepta semnale logice dreptunghiulare de 0 sau 5V cum scoate codorul, sau de 3 V cat e tensiunea maxima de alimentare a acestui modul radio. Mi-e ca daca decodorul ii da seriala de 5V pe intrare il arde.Ma gandeam ca as putea face o adaptare cu un tranzistor care lucreaza in saturatie si o rezistenta de pull up, dar are aceasta vreun rost?Atasez aici datasheeturile circuitelor si a unui modul de TX, si multumesc oricui a avut rabdare sa citeasca postul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

9

• bogdan_

4

• one

2

• Cristi2005

1

Top autori în acest subiect

Mersi walyd pentru sfatul cu prizele telecomandate. Daca ajung prin praktiker o sa ma uit.one , cu ce ajuta sa trimit direct semnal RS232 ? Eu am nevoie doar de 2 biti cat mai simplu dintr-o parte in alta, poate doar daca folosesc microcontrollere as avea nevoie de transmisie seriala (cred).Si modulele pe 900 MHz ce avantaje au? raza mai mare, pret? Multumesc pentru sugestii.....

Abia acum am inteles, nu este vb. de 2 biti, ci de 2 comenzi.Prizele telecomandate ar putea fi o solutie.Modulele pe frecventa mai mare folosesc antena mai mica. Oricum, nu cred ca asta este un aspect prea important.
Link spre comentariu

Aha, de aceea am si comandat niste module radio si circuite HT12E si HT12D.Mai am o intrebare legata de acest proiect. In cadrul lui undeva trebuie sa fac un circuit care sa scoata 5V odata ce este bagat in priza (printr-un traf + punte + 7805 etc), iar prin apasarea unei taste de tip pushbutton sa scoata 0V in continuare. Pe urma, oricat s-ar apasa tasta, nu se mai poate scoate iara 5V la iesiredeci pe scurt:1. Se baga circuitul in priza, are 5V la iesire2. Are 5V pana cand se apasa tasta, cand devine 0V3. Se apasa iar tasta, tot 0V are4. Se scoate din priza, se baga iar, si iara are 5V la iesire, dupa care se repeta ciclulMultumesc. Este un fel de one-way toggle.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări