Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 biti prin module radio 433 MHz

naminator2003

Postări Recomandate

Salutare!

Am si eu nevoie de o parte dintr-o schema care sa poata trimite un semnal de la un modul transmitator in 433 MHz, ca cele ce se gasesc pe la magazine, la un receptor. Dar acestea au un singur pin de date, si dupa cum am citit, acolo se aplica un semnal serial de la bitii sursa.

Astfel de proiect se poate vedea la adresa http://www.rentron.com/rf_remote_control.htm , unde totul este destul de bine explicat, chiar cu un numar de 8 biti. Acesta foloeste codorul/ decodorul HT-12E respectiv HT-12D, care din pacate nu prea le-am gasit pe site-urile magazinelor din Bucuresti.

Intrebarea este, cu ce pot inlocui aceste circuite de modulare seriala a celor 8 biti de intrare, cu unele mai uzuale (daca exista), chiar si pe mai putini biti, (4, chiar 2), si care sa fie disponibile si la noi?

Multumesc pentru orice sfat.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

9

• bogdan_

4

• one

2

• Cristi2005

1

Top autori în acest subiect

Am vazut ca le au la TME. Mersi bogdan_ :)Sper totusi sa le gasesc si prin Bucuresti, ca sa nu fac comanda doar pt 2 circuite. Totusi, exista si alta varianta pentru ele, in afara de microcontroller? Eu nu stiu ce sa caut pe google, pentru ele, ca ENCODER sau Decoder gaseste toate prostiile.Modulele radio sper sa le gasesc tot in bucuresti, dar le-am vazut in mai multe locuri, adelaida, metrafo, etc.... Intr-o vreme aveau sigur si la connex, sper sa mai aiba inca.

Link spre comentariu

Am vazut ca cele doua circuite se afla in bucuresti la adelectrocom. Acolo pe site au doar o adresa si doua numere de telefon, dar nu au nimic in genul magazin... O sa incerc sa sun sa intreb de cele doua circuite.Totusi, imi mentin vechea intrebare, mai exista si alta posibilitate sa inlocuiesc cele doua circuite?

Link spre comentariu

Cum vad ca nu mai stie nimeni alta solutie in afara de cele doua circuite, HT-12E si HT-12D, cred ca voi incerca sa fac rost de ele, cel mai probabil prin comanda. La urma urmei, scad considerabil complexitatea montajului, doar bagi bitul la emitator si iese la receptor :)In orice caz, daca aveti intre timp alte sugestii, sunt binevenite :)

Link spre comentariu

Fie folosesti circuitele alea, fie folosesti microcontroller fie iti poti face din alte circuite digitale simple functia care te intereseaza, dar iese intr-un final un circuit mare si stufos. Posibil sa existe si alte circuite similare cu cele doua spuse de tine. De fapt sunt sigur ca exita, existau cel putin ceva de la toshiba, realtek, si cine stie ce altele similare mai gasesti prin jucarioare telecomandate chinezesti.

Link spre comentariu

Pe langa cele doua circuite de la Holtek, am gasit si alta varianta de telecomanda in 433 MHz, in o revista connex club din iunie 2000, folosind tot astfel de module, dar cu circuitul integrat cu dubla functie (codor/decodor selectabil prin un pin) UM3758-084A . Desi ma asteptam ca acesta sa se gaseasca mai usor, nici vorba, asta nu se gaseste chiar deloc.

Daca nu mai are cineva pe acasa vreo pereche din astea, cred ca raman la Holtek, sau poate incerc ceva cu PIC, am vazut pe un site si dau si hex si tot ce trebuie: http://jap.hu/electronic/codec.html

Link spre comentariu

salutvezi ca prin praktiker si baumax la electrice se gasesc seturi de prize cu telecomanda pe 433mhz cu circuite encoder cu adrese selectabile prin sw +modul emitator AUREL pe telecomanda si circuite decoder + modul AUREL receptor 433 mhz si o pereche(telecomanda+1 priza)=70-80 lei mai au si variatoare care se monteaza in locul itrerupatoarelor,nu stiu citeiesiri au,dar ca pret semerita pentru sa tejoci(verifici) ceea ce te intereseazastima :101

Link spre comentariu

Mersi walyd pentru sfatul cu prizele telecomandate. Daca ajung prin praktiker o sa ma uit.Mai gasisem o varianta cu Motorola MC145026 codorul si MC145027 decodorul. Dar e cam aceeasi chestie ca si cu HT12E / HT12D , si astea se gasesc la fel de greu.one , cu ce ajuta sa trimit direct semnal RS232 ? Eu am nevoie doar de 2 biti cat mai simplu dintr-o parte in alta, poate doar daca folosesc microcontrollere as avea nevoie de transmisie seriala (cred).Si modulele pe 900 MHz ce avantaje au? raza mai mare, pret? Multumesc pentru sugestii.....

Link spre comentariu

vezi daca gasesti module Aurel XTR903.A4 de exemplu. Astfel, trimiti direct semnal RS232.Exista si versiuni pe 900MHz.

cu modulele lui radio poate transmite oricati biti, numai ca serial. la fel si cu cele pe 900Mhz. Eu nu inteleg, daca circuitele respective se pot gasi la magazinele online din ro, de ce spui ca sunt greu de gasit? E mai greu de comandat la magazinele la care sunt decat la altele?
Link spre comentariu

Nu le gasesc in Bucuresti pe Strada Maica Domnului, de aia ziceam. Pot sa le comand, dar costa transportul pt doua prostii de circuite DIP18 sau DIP20 mai mult decat ele. Era mai simplu sa le iau direct din magazin.In fine, o sa pun aici cand am gasit ceva si am stabilit o schema :DMersi pt raspunsuri :d.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări