Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio cu un tub (construit de mine)

augustin87r

Postări Recomandate

multumesc foarte mult gabriele!!!!am niste intrebarii: asta rfc cum il fac? il bobinez in zurul unei ferite sau in aer? care este diametrul bobinei rfc?condensatorul care vine in parallel cu rezistenta de 10M, este 47n sau 47p?pentru tensiunea inalta a tubului, sigur o sa fac o infasurare separata, si nu o sa iau direct din retea!!

.......................................................................................................................................................Cam asta e regula de baza si mai ales la schemele de radioreceptoare....condesatoarele nemarcate sunt de ordinul pF-lorRFC e o bob de radiofrecvenza realizata pe o rezistenta de 100-500kom si 0,5w cu o bob. de preferat tip fagure, daca ai ceva placi recuperate din radio vechi sau tv le gasesti gata facute... :rade: spor la treaba....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin87r

5

• ioannis

3

• Spitfire

2

• kripton

2

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Ca fapt divers, am gasit si eu o schema interesanta

http://philsvalveradiosite.co.uk/philsv ... iver_1.htm

Schema initiala este de receptor cu reactie, merge in scurte, dar prezinta metode de upgrade: adaugarea unui amplificator de banda larga, si adaptarea in receptor superheterodina. Cel mai tare e ca bobinele sunt pe tzeava de pexal de instalatii, care se gasesete la toate drumurile.

Eu am facut doar varianta de baza da' m-am lasat :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

@augustin87r imi pare rau ca nu te-ai putut folosi de tuburi...sincer nu mai tin minte ce tuburi erau!Daca esti in Sibiu da un semn!@Degetzica schema se preteaza la o gama larga de tuburi duble triode.Acum ECC82 nu e preferatul meu pentru aceasta schema.Cel mai bine se preteaza ECC81,ECC83,6H1P,ECC88,ECC85,6H23P,6H3P,12AT7...si cu adaptarea tensiunii filamentului tuburile din seria PCC85,PCC88.De asemenea se pot folosi si tuburi din seria ECF80, ECF82,ECF802 si PCF... la care partea F se foloseste ca amplificator audio iar partea C ca detector cu reactie.De asemenea se pot folosii si tuburile din seria ECL82, ECL84 chiar cu audite in difuzor.

Link spre comentariu
Vizitator Degetzica

Cel mai bine se preteaza ECC81,ECC83,6H1P,ECC88,ECC85,6H23P,6H3P,12AT7...si cu adaptarea tensiunii filamentului tuburile din seria PCC85,PCC88.

Am ECC81 si ECC83. Functioneaza pe prima schema, cea cu alimentare la 12 V ?
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am eu ceva....simplu :limb: daca vrei sa te distrezi :dans:

Posted Image

Atentie la alim din retea eventual sa faci o infasurare pt HT separata , ca tub ECC85 sau alt RF rusesc 6H3P ....etc

din pot. de 100k reglezi sensibilitate iar din variabil 2x30pF posturile...bob intrare 2-3 sp. cealalta in paralel cu cond 6-8 sp cu 0,6-8mm pe 8mm diam in aer...e nevoie de putina practica,,, :rade:

Salutare.

Daca mai ai schema de care ai vb aici, te rog mult sa o atasezi din nou, ca a disparut din 2009 si pana acum.

Multumesc mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări