Vizitator Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 multumesc foarte mult gabriele!!!!am niste intrebarii: asta rfc cum il fac? il bobinez in zurul unei ferite sau in aer? care este diametrul bobinei rfc?condensatorul care vine in parallel cu rezistenta de 10M, este 47n sau 47p?pentru tensiunea inalta a tubului, sigur o sa fac o infasurare separata, si nu o sa iau direct din retea!!.......................................................................................................................................................Cam asta e regula de baza si mai ales la schemele de radioreceptoare....condesatoarele nemarcate sunt de ordinul pF-lorRFC e o bob de radiofrecvenza realizata pe o rezistenta de 100-500kom si 0,5w cu o bob. de preferat tip fagure, daca ai ceva placi recuperate din radio vechi sau tv le gasesti gata facute... spor la treaba.... Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 multumesc pentru raspunsuri!!! o sa incerc variantele propuse, si in putin timp, o sa va spun rezultatele!!! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Ca fapt divers, am gasit si eu o schema interesanta http://philsvalveradiosite.co.uk/philsv ... iver_1.htm Schema initiala este de receptor cu reactie, merge in scurte, dar prezinta metode de upgrade: adaugarea unui amplificator de banda larga, si adaptarea in receptor superheterodina. Cel mai tare e ca bobinele sunt pe tzeava de pexal de instalatii, care se gasesete la toate drumurile. Eu am facut doar varianta de baza da' m-am lasat Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 ... are ca suflet un element vintage: tubul ECC82.Sigur merge si Ecc82 ?Ca, ma bate gandul sa fac unul, dar am rezerve in privinta tubului ... Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 @augustin87r imi pare rau ca nu te-ai putut folosi de tuburi...sincer nu mai tin minte ce tuburi erau!Daca esti in Sibiu da un semn!@Degetzica schema se preteaza la o gama larga de tuburi duble triode.Acum ECC82 nu e preferatul meu pentru aceasta schema.Cel mai bine se preteaza ECC81,ECC83,6H1P,ECC88,ECC85,6H23P,6H3P,12AT7...si cu adaptarea tensiunii filamentului tuburile din seria PCC85,PCC88.De asemenea se pot folosi si tuburi din seria ECF80, ECF82,ECF802 si PCF... la care partea F se foloseste ca amplificator audio iar partea C ca detector cu reactie.De asemenea se pot folosii si tuburile din seria ECL82, ECL84 chiar cu audite in difuzor. Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Cel mai bine se preteaza ECC81,ECC83,6H1P,ECC88,ECC85,6H23P,6H3P,12AT7...si cu adaptarea tensiunii filamentului tuburile din seria PCC85,PCC88.Am ECC81 si ECC83. Functioneaza pe prima schema, cea cu alimentare la 12 V ? Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Pune ECC81, ar trebui sa mearga la 12-16V. http://www.cqham.ru/oldradio/12au7.htm Dupa cum vezi e cu ECC82=12AU7 http://www.jogis-roehrenbude.de/Bastels ... -Radio.htm ECC81=12AT7 Link spre comentariu
Piotr67 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Am eu ceva....simplu daca vrei sa te distrezi Atentie la alim din retea eventual sa faci o infasurare pt HT separata , ca tub ECC85 sau alt RF rusesc 6H3P ....etc din pot. de 100k reglezi sensibilitate iar din variabil 2x30pF posturile...bob intrare 2-3 sp. cealalta in paralel cu cond 6-8 sp cu 0,6-8mm pe 8mm diam in aer...e nevoie de putina practica,,, Salutare. Daca mai ai schema de care ai vb aici, te rog mult sa o atasezi din nou, ca a disparut din 2009 si pana acum. Multumesc mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum