Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisare digitala de tensiune si Amperaj

Dj Alex

Postări Recomandate

salutari la toti am o intrebare oare cum pot sa imi construiesc un afisaj digital pt tensiune si amperaj , eu vreau sa folosesc afisajul din imagine , unu pt tensiune si unu pt amperaj, ce piese trebuie sa folosesc orce idee este bine venita multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

5

• firefly

5

• Kuki

3

• one

1

Top autori în acest subiect

ceva in genul asta dar cu mici modificari: in schema asta virgula e fixa dar sunt convins ca o poti adapta.schema e doar pentru convertirea semnalului analogic in digital ...in scema e folosit ICL7106 dar merge foarte bine si ICL7107 cum a zis si colegul

Link spre comentariu

eu te-as sfatui altceva, mai bine cumperi un afisaj LCD gata facut, ca arata si mai bine si iesi cam tot pe la acelasi pret fara sa te mai complici cu cablajul, ... conexiunile de la ICL7107 sau de care ai folosi...

ceva de genul http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ts_id=4134 si il shuntuiesti cum vrei tu pentru scala de masurare.

linkul precedent practic face ce face si acest tip de afisor doar ca ti-l cosntruiesti singur.

Link spre comentariu

ai dreptate dar pana la ce tensiune merge eu vreau sal folosesc cam la 30-35V dar ca sa masor consumul adica amperi ce trebuie sa folosesc? altceva in afara de cele analogice . vreau sa fie tot digital

Link spre comentariu

tensiunea pina la care poate afisa este in functie de cum ii pui tu shunturile, am un pdf la servici minunat cu explicatii in detaliu, o sa incerc sai gasec linku de unde lam descarcat, pina atunci cu un search rapid cu google-ul am gasit asta, poate te ajuta sa intelegi principiul http://www.ngsir.netfirms.com/englishhtm/Meter.htm

in principiu si foarte pe scurt legi in serie sau paralel niste rezistente ca sa modifici, alterezi valoarea care o poate afisa display-ul.

citand de pe acelasi link al adelaidei: "...Aplicatii ale divizorului de tensiune si ale suntului de curent permit extinderea domeniului de masura al acestor aparate sau utilizarea lor pentru efectuarea de masuratori de putere, de temperatura, de curent sau de alte marimi electrice si neelectrice..."

Link spre comentariu

Cred ca varianta cea mai simpla si cea mai sigura ca reusita este achizitionarea a 2 multimetre ieftine si folosirea unuia pentru tensiune si celuilalt pentru intensitate. Singura problema este folosirea a 2 surse de alimentare separate pentru fiecare multimetru si de asemenea separate de sursa alimentatorului tau (cel putin cea pentru intensitate).Astfel nu ai riscul de a munci la cablaje si lipi 7107 dupa care sa vezi ca ai gresit ceva, iesi mai ieftin, nu trebuie sa reglezi nimicOricum, placerea constructiei ramane, caci trebuie sa gasesti o modalitate sa lasi afara doar afisoarele si sa ascunzi comutatorul rotativ.Am avut satisfactia montajelor cu C520 si ICL7107 dar acum, la cat costa un multimetru, nu mai repet munca. Foarte curand o sa construiesc o noua sursa reglabila. Alimentator 24V in comutatie de la o imprimanta (gata facut!), LM317 cu tranzistor extern (super simplu si functional) si un multimetru ieftin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări