zal Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Ia uite cît de mare e subiectul aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=39387 Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Apare vreo problema in timp daca releul este plasat cu capul in jos?Vreau sa amplasez soft startul chiar sub transformator,mai ferit de eventuale accidente. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Am recurs de mai multe ori la acest tip de montare si nu am avut neplaceri. Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Acum nu stiu,V23154 are 5A pe un contact sau pe amandoua?Nu inteleg de loc germana asta. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 V23154Unde se poate vedea ? Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Aici: http://relays.tycoelectronics.com/datas ... adle_n.pdf Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 E in limba engleza si suporta pina la 5A pe fiecare contact in parte. Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Am gasit dupa in engleza .Dar tot imi par firave contactele. Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Am mai facut montajul de mai jos,dar numai acum i-am adaugat si un element de vizualizare prin doua leduri asupra pozitiei releului.Schema este adaptata pentru tensiuni de 12 v,deoarece se gasesc mult mai repede trafuri,surse si relee la aceasta valoare.Timpul de intarziere este dat de semireglabil care poate fi inlocuit experimental cu o valoare fixa.In cazul in care releul are contactul suplimentar normal deschis se inverseaza ledurile.Se foloseste un releu cu trei pozitii sau mai multe. Un singur necaz am.Cred ca am proiectat prea aproape partea de 220 de restul circuitului,deoarece am semnal peturbator foarte puternic la mai aproape de 2cm de firele care duc la leduri.De preferat sa fie ecranate. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 ...parerea mea !-R1 nu are ce cauta in circuit (descarca pe C1, in timp ce acesta trebuie sa se incarce !) -Temporizatorul merge mai bine cu releul in colectorul Q1. Intre B si C la Q1 pune un condensator de 220pF.-Circuitul cu Q2 este prost proiectat : sarccina ar fi mai bine daca e situata in colector, iar intre B si E la Q2 trebuie o rezistenta care sa tina tranzistorul blocat atita timp cit nu ar avea polarizare in baza (in paralel pe ea se poate monta si un condensator de 22...100nF). Fara aceasta rezistenta (si condensator) Q2 e perturbat si daca atingi cu degetul pe circuit in dreptul bazei, dar'mite linga parazitii vehiculati pe reteaua de 220V !-Pentru aprinderea ledului verde nu mai trebuie un montaj special - e suficient daca e conectat in paralel cu releul. Deci montajul cu Q2 este in plus ! Link spre comentariu
Den Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Pai sarcina la Q2 este R4.Am legat in asa fel incat sa se poata folosii un led bicolor,adica cu masa comuna.Mergea si invers dar cu pnp.Intre baza si emitor la Q2 exista aceea rezistenta de care specifici prin prezenta ledului rosu Cata vreme ledul rosu este aprins(circuit releu inchis),tranzistorul q2 este blocat!Cand releul este alimentat si deschide circuitul,ledul rosu este deconectat,astfel tranzistorul q2 incepe sa conduca si sa lumineze ledul verde.Circuitul functioneaza foarte bine.De fapt cele doua leduri indica pe rosu ca releul nu este actionat iar pe verde ca este actionat.E un moft de fapt. R1 nu este obligatoriu dar.Cele doua rezistente mentin un echilibru..o panta de incarcare a condensatorului c1.Aceea intarziere se face mai frumos in limite mari.Eu experimentez in montaje..din cauza asta si lucrez la suprafata pcb-ului.O sa-i atasez si un condensator ,dar parazitii vin din reteaua de 220.Acel pacanit puternic Le.Aveai dreptate.Am pus la masa baza la q2 prin condensator si au disparut oscilatiile. In fapt schema deriva de mai jos.Am facut ce am facut ca am distrus singurul darlington npn ce il aveam asa ca a trebuit sa ma adaptez la un pnp.Piesele fiind plantate deja mi-a fost lene de altceva. http://sites.google.com/site/quasisdiya ... w-turn-cct Link spre comentariu
Vizitator nevora21 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 salutare... am gasit asta in tehnium decembrie 2001...poate te ajuta cu ceva Link spre comentariu
zal Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 E doar un circuit de întîrziere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum