Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

power-on delay si protectie boxe

Human

Postări Recomandate

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Human

27

• remus68

17

• djlove

6

• Den

6

Top autori în acest subiect

Daca vrei sa faci cu un singur grup de rezistente , atunci faci schema originala , fara nici o modificare, cu un singur releu si primarele celor doua transformatoare le vei conecta in paralel. Asa e cel mai simplu !

Link spre comentariu

Eu cred ca PCB-ul e proiectat corect, ingrijit, si in general respecta spatierea globala impusa de lucrul cu tensiunea retelei. Traseele intre piesele timerului pot fi mai subtiri, in schimb n-ar strica alegerea unei grosimi mai mari a traseului intre siguranta si punctul comun al contactelor releului (ca sa pastram proportia). Pune si tu maxul arhivat, daca tot l-ai muncit, poate fi util si altora.

Link spre comentariu

Vezi datasheetul integratului uPC 1237 HA. Eu am folosit-o si functioneaza perfect, schema este foarte simpla. Daca vrei sa protejezi si tranzistoarele finale, in caz de scurt pe iesire, vezi ca facuse zal o schema tot cu circuitul asta. Daca folosesti un releu cu rezistenta bobinei mare, nu mai ai nevoie de tranzistor pentru al comanda.

Eu am obtat pentru folosirea a 2 module separate pentru cele 2 canale. Poti folosi si un singur integrat pentru a monitoriza ambele canale, dar in acest caz daca ai defect doar la una din placi, o va deconecta si pe cealalta.

P.S. Integratul este foarte ieftin

Asa arata protectia facuta de mine pentru amplificatorul Motorola, dupa cum observi este extrem de simplu de construit.

http://it.tinypic.com/view.php?pic=5pra6q&s=5

Succes.

Link spre comentariu

ok - multumesc, sa caut la magazin integratul ala uPC 1237 HA si ma apuc de cablaj.si eu vreau tot doua module sa fac ptr. fiecare canal separat.nu stiu daca sa aleg si varianta cu protectie ptr. tranzistoare, ma gandesc ca nu o sa scap cablul de boxe din mana pe jos si o sa fac scurt, altfel ce fel de protectie imi ofera acest uPC ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări