srdjan Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Când e activ reset-ul MCU nu are voie să facă nimic deci nici calculatorul nu ar trebui să găsească nimic... atât timp cât MCU lucrează înseamnă că reset-ul crează probleme. Link spre comentariu
Vizitator mihai_cpp Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 bun, acum am verificat tot circuitul, totul pare bine, il voi mai verifica odata sa fiu sigur.spui ca resetu-l ar face probleme, cum as putea sa il repar? pinul 1 MCLR care stiu ca e si reset e conectat in aer la un pin. Si inca ceva, cand incerc sa ii pun OS cu MPLAB, imi da o eraoare:0021 Unable to exit bootloader. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Pinul de reset trebuie legat printr-o rezistenţă de 4.7k-10k ohm la VCC iar când vrei sa resetezi MCU atunci se leaga direct la GND. Astfel dispare posibilitatea ca pinul să fie în aer şi se exclude posibilitatea de scurt circuit deoarece între VCC şi GND există acea rezistenţă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Butonul pe care tu l-ai numit de Reset de fapt nu este de reset si nici nu face asa ceva. Este pentru programat PIC-uri fara calculator, doar cu PICkit 2 in care incarci in prealabil softul cu care vrei sa mergi pe teren, sau pentru iesirea din achizitie de date cand il folosesti ca analizor si nu ai semnal de trigger.Lasa schema asa cum e ca e gandita si merge foarte bine.Masoara continuitatea butonului. Neapasat trebuie sa nu conduca iar apasat conduce. La tine cum e? Link spre comentariu
Vizitator mihai_cpp Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 da, este pus corect pus pushbuttonul. Eu nu inteleg de ce merge corect cand este apasat si in rest nu face nimic, ca si cum as conecta un led la usb....Ce ar mai fi de mentionat este faptul ca am programat initial pic-ul cu un programator facut tot de mine ART2003 si cu softul WinPic800. Am mai citit pe alte forumuri straine ca acesta este un programator LVP (low voltage) insa nu stiu cum afecteaza acesta softul din PIC, poate fi acesta problema? Voi cu ce ati programat initial pic18f2550? Link spre comentariu
Vizitator mihai_cpp Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Am gasit cu google acest site: http://aymatt.blogspot.com/2010/08/azru ... e_432.html . Este bine schema ce am editat-o eu in OrCad? Deoarece am cateva dubii la pinii integratului. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Salutare. Am incercat sa fac si eu o clona PICKIT2. Tocmai am facut rost si de ultimele piese, si i-am dat carbuni. Culmea, a mers din prima! O sa-i cumpar o cutie de la o firma de componente de pe Grivita. Sint multumit c-a iesit de dimensiuni mici, 80x50mm, chiar daca a fost facut single layer. Am comis cateva greseli dar s-au reparat:rade: > toate SOT23 le-am pus in oglinda. Le-am dat pinii peste cap sa se potriveasca la pinout > layout-ul pentru memorii l-am facut mai 'ingust' decat trebuia Link spre comentariu
mcross Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Am postat gresit prima oara, adica la "Alta clona Pickit2". Ulterior am observat ca aici trebuia sa postez de la bun inceput. Rog moderatorii (daca se poate) sa stearga postarea mea de la "Alta clona Pickit2". Multumesc si mii de scuze! Deci, am construit si eu un Pickit2 dupa schema originala de la Microchip, insa fara partea cu memorii. Am folosit componente smd si a iesit ca in poze. L-am gandit sa incapa intr-o cutiuta de splitter. Normal ca nu a mers din prima, pentru ca la unul din pinii bobinei nu am facut lipituri pe ambele fete ale cablajului, insa dupa ce am refacut lipitura totul pare ok. Pare, pentru ca inca nu l-am testat la programare, ci doar am vazut ca-l vede atat softul Pickit, cat si Mplab (eu folosesc versiunea V8.30) Link spre comentariu
figher_ionut Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Salut Sergiu . Daca mai ai schema si hexul pentru pic , posteazale te rog frumos .Sunt interesat de acest proiect. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Februarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2014 In arhiva ai schemele electrice si HEX-ul.Pickit2.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum