Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme HDD

omu_negru

Postări Recomandate

impresionant, da, dar tot nu m? convinge c? pqmagic poate rezolva problema.e adev?rat c? mi s-a întâmplat ?i mie exact ce ai spus tu, dar s-a întâmplat numai odat?, ?i deja consideram pierdute datele alea, nu voiam decât s? folosesc hardul în continuare... mi-a picat falca atunci când în windows m-am trezit cu parti?ia aia "la vedere", f?r? nici o problem?, cu datele toate la locul lor!!deci solu?ia ta nu e garantat? c? func?ioneaz?!!în schimb cu un cd bootabil cu linux am reu?it figura deseori.am reu?it treaba ?i reparând MBR-ul sau FAT-ul din linie de comand?, cu nu mai ?in minte ce utilitar de dos... de-atunci ?i pân? acum n-a mai fost nevoie, ?i am uitat ce ?i cum, precis.?i repet, nu e nevoie s? ba?i cu pumnul în mas?: dac? omul consider? c? nu mai are nimic de pierdut dac? chiar î?i formateaz? hardul, o s? încerce ?i solu?ia ta.pân? atunci, încerc?m altceva... cât timp hdd-ul nu e defect hardware, sau cu firmware-ul vrai?te, e recuperabil f?r? mari probleme.pe lâng? asta, forumul are ceva vechime, ?i au fost destui useri, ?i au s? mai fie, care s? se proclame "mari exper?i" de prima oar?... nu merge a?a!!?i în fine, presupune c? e?ti în locul lui BogdanA74: cum te-ai sim?i, ?i ce-ai face când cineva ?i-ar s?ri în cap cum faci tu???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• omu_negru

3

• MifTy

2

• nelu57

2

• srdjan

2

Top autori în acest subiect

Vizitator raduion

1.Nu am sarit de gatul nimanui-el a zis ca ne batem joc de om si cum sa nu ma aprind?2.Sunt nou cu nikul acesta-acum 2-3 ani am avut alt nick-dar daca nu am mai folosit pana acum acel nick-nu il mai stiu.Am fost pecat din tara la munca(si afara tot asta am facut-am reparat hdd-placi v.-etc-orice se putea repara de PC) si nu am mai folosit pana acum acest forum,dar nu asta este relevant.3.Ce spui tu cu pqmagic este versiunea veche-6-7-care ca orice soft pentru inceput are probleme-si eu am avut candva probleme-dar ma repet-versiune veche.4.Pqmagic nu e cel mai bun nici pe departe-dar putea analiza macar hardul-si aici iar iti repet: omul a zis ca este vazut in device manager!Deci?Doar windows-ul nu il vedea-PC-ul da.Pqmagic are 20-30M asa ca nu dura-instal-next-next-finish si dubluclick pe iconita-apoi vedea si el ce si cum.Oare se putea ceva mai practic in afara de asta?5.Eu personal imi cer scuze,trebuia sa imi vad de ale mele-dar fiind forum am zis sa ajut ;dat fiind faptul ca asta fac zi de zi-ceas de ceas-dar sa imi fie invatare de minte sa nu ma mai bag.Stiam ca forumurile sunt de ajutor-ori eu am fost foarte la subiect si nu am cerut numai asta sa faca-omul face ce vrea ca e PC lui.Dar cand am vazut ca "BogdanA74" a zis ca ne batem joc de om si ca ii dam sfaturi rele-normal sa ma aprind-oricine ar fi facut la fel in locul meu stiind ca din asta traiesc din reparatii harduri si etc de pc.Este ca si cum eu iti dau tie sfaturi ce sa faci in retea cand eu nu am habar cum se administreaza o retea.Dar ma rog-promit sa imi vad de treaba-si inca o data scuze-cu siguranta nu se va repeta!.Multumesc.PS:In afara de pozele atasate-mai am inca vreo-80-100 hdd -dar sotia dormea in camera unde le am si nu am vrut sa o trezesc facand poze la 2-3 noaptea.:)

Link spre comentariu

@raduion: Ai sindromul "sînt cel mai important om din lume/numai mie mi se adreseaz? to?i ceilal?i". Nu m-am referit DOAR la tine cind d?deai omului sfatul s?-l vad? în PQMagic. ?i sînt utilizator vechi de PQMagic, am instalat în mod curent versiunea 8 ?i ?tiu foarte bine ce poate face. Problema omului venea din conexiune, sau (dac? era hardul vechi) posibil din faptul c? poate avusese instalat un Ontrack sau ceva în genul ?sta care decaleaz? totul cu un sector ?i î?i pune propriul lui sector de bootstrap care s? peticeasc? biosurile vechi s? vad? ?i peste limita celor 8 giga sau 32 giga... caz în care hardul nu poate fi citit decît dac? se buteaz? de pe el. La asta nu te-ai gîndit, de?i ai preten?ia c? faci service la harduri.

Pozele cu multe harduri nu înseamn? nimic. M? duc ?i eu la amicul meu cu firma de componente de calculator ?i-l rog s? fac o ?edin?? foto cu harduri. Cuno?tin?ele sînt cele care conteaz?, ?lea din cap, nu ?lea de gen "eu îl cunosc pe cutare, b?!...". ?i atunci cînd NU e?ti în fa?a problemei, trebuie ori s? iei toate cazurile posibile în calcul, ori s? taci din gur?. O sugestie util? poate conduce, în mîinile unui necunosc?tor, la un dezastru de propor?ii. Trebuie s? fii prudent ?i s? nu te apuci s? dai sfaturi care pot rezulta în catastrofe, iar PQMagic, utilizat necorespunz?tor, poate nenoroci mult mai serios informa?iile pe hard-disk decît o simpl? schimbare de jumper sau înc? o încercare pe alt calculator.

?i ca s? fie lumea împ?cat?, adresez de pe acum tuturor scuze oficiale pentru orice alt caz în care voi c?lca pe cineva pe coad?. Sînt obi?nuit s?-mi spun gîndurile pe ?leau, f?r? s? m? cenzurez, ?i dac? uneori simt nevoia s? mai mu?truluiesc pe cineva sau s? bat cu degetul în obraz, nu m? opresc. Asta nu înseamn? c? sînt du?m?nos sau r?ut?cios, ci doar c? vreau ca dac? tot ajut pe cineva (?i de asta sînt aici pe forum ?i mai scriu cîte un post-dou? din cînd în cînd), m?car s-o fac a?a cum trebuie, ?i nu în b?taie de joc. Ce naiba, nu cî?tig premii de popularitate pentru ajutorul dat, ci doar satisfac?ia c? cineva poate î?i rezolv? problema ?i cînd ?i-o rezolv?, se gînde?te ?i la mine cu un pic de recuno?tin??. Nici n-am nevoie s? mi-o zic?.

Link spre comentariu
Vizitator raduion

chiar nu te lasi....bravo!la ora 3 noaptea am facut poze cu hardurile amicului...vrei web cam?Daca foloseai pqmagic-afla ca daca era pe jumperul pe marime mai mica a-il vedea ca pe orice hard normal....dar stii ce?...acum chiar stiu cu cine vorbesc...si imi cer scuze:1.ca m-am bagat fara sa imi dau seama ca este un utilizator de pqmagic;2.ca am trezit prietenul la 3 noapte sa ii fac o sedinta foto la harduri.Ma predau-esti cel mai bun!Felicitari.

Link spre comentariu

Off Topic !

@raduion...felicit?ri ?i :aplauze ...dup? ce am v?zut în pozele tale....jos p?l?ria !

PS...în privin?a lui PM8 te sus?in total. Cu el am rezolvat multe lucruri pe care '' mari me?teri '' au zis c? nu se mai poate face nimic...?i când le-am zis c? am rezolvat problema...sau problemele c? au fost de mai multe ori...nu au crezut nici pân? în ziua de azi. De ...oameni cu studii d'?lea înalte... :jytuiyu

Link spre comentariu
Vizitator raduion

Multumesc frumos-solutia asta mi s-a parut cea mai simpla pentru moment.Cea ma rea e faza ca eu m-as crede "cel mare si tare" pe cand el a zbierat ca ne batem joc de om.Atunci cine se da "mare si tare"?Dar ma rog-unii nu admit ca se poate si simplu si rapid sa dai un diagnostic.Dar cum am spus-mai bine imi vad doar de vanzarile mele-ca pe forum lumea zice ca te dai mare daca dai un sfat.Ms oricum si stima.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator shadow28

eu am patit la fel cu un HDD .il detecta in bios, il vedea in disk management in windows doar ca in nu il puteam accesa.am intrat in: click dreapta pe my computer/manage/computer management/disk management(windows xp) click dreapta pe partitia sau partitiile HDD-ului si am dat "asign drive letter"(sau "change drive letter and paths" nu mai stiu sigur. dupa care a mers. o zi buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări