Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme alimentare amplificator

Vizitator Bogdan3l89

Postări Recomandate

Vizitator Bogdan3l89

Salut !!

Problema este in felul urmator:

Am dus un transformator la bobinat.Aveam nevoie de o tensiune diferentiala de +_40V pentru amplificatorul meu ,asa ca am spus sa mi-l bobineze la 2X33V.Omul mi l-a bobinat.Dar dupa ce l-am conectat la puntea redresoare si la condesatori,in loc de +_40V imi da +_49V tensiune diferentiala.Am mai scos spire din secundarul transformatorului micsorand astfel tensiunea cu 4-5V.Insa dupa ce il leg la sursa de stabilizare tot 49V imi arata. Ce e de facut???

Sa alimentez amplificatorul cu 49 V. Cam riscant.

Am postat schema amplificatorului precum si schema sursei de alimentare:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• lalihifi

1

• Jimmy

1

• indy666

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

ca sa afli ce tensiune ai dupa redresare si filtrare, inmultesti tensiunea alternativa din secundarul de la traf cu 1.41. teoretic ar trebui sa ai 46.5V. probabil ca omul ti l-a bobinat ca sa ai 2 x 33Vac in sarcina, si atunci in gol tensiunea e ceva mai mare.esti sigur ca ai scos destule spire ca sa scada tensiunea 4-5V?p.s. - schema de "stabilizare" postata de tine e doar un redresor simplu cu filtraj, si nu stabilizeaza nimic.edit: @indy666: condensatorii n-au nici o treaba cu tensiunea mai mare. daca erau prosti/defecti/uscati/etc apareau alte probleme.

Link spre comentariu
Vizitator Bogdan3l89

Nu e nici o problem? dac? sursa d? tensiune mai mare, pur ?i simplu caut? varianta acestei scheme modificat? de mine ptr tensiune ?i putere mai mare, la +/-50V. Parc? era sus la scheme.

ZAL ai putea sa-mi dai si link-ul de la acea schema?Am cautat-o dar n-am dat de ea.Thanks! :multumesc
Link spre comentariu

Schema ta e destul de buna !Are transformatorul tau in gol ceva mai mult dar atat .Cand o sa pui o sarcina mica sa vezi cum te apropii de +-42 de v de exemplu .Si atentie ca sursa ta nu e deloc stabilizata si oricum nu ai nevoie de stabilizata .Baga o sarcina mica de proba pe iesirea de ccEdit :scuze nu am vazut ca Jimmy explicase acelasi lucru :jytuiyu

Link spre comentariu

Nu te stresa, nu e nimic riscant. Eventual creste R15 si R16 cu 10% si o sa fie bine.Ai putea sa mai pui o pereche de finali ca sa nu ii forteze asa mult pe astia cand pui boxe de 4 ohmi, asta indiferent de tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări