amatorul Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 poi ce secundar?ca io am doar 2 fire Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Tu chiar vrei sa te "apuci" de electronica ? In ce clasa esti ? Vad ca nu ai un bagaj minim de cunostinte nici macar pentru un elev de clasa a 7-a ! Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 am destul bagaj dar nu stiu ca e ala secundar la traf daia nu l-am masurat Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 am destul bagaj dar nu stiu ca e ala secundar la traf daia nu l-am masurat Daca nu stii ce e ala transformator, inseamna ca singurul tau "bagaj" e o plasa de 0,2 ron ! Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 auzi u vrei sa ma ajuti sau nu?si lasa deoparte cunostintele mere ca am destule,SI APROPO NICI U NU CRED CA TE-AI NASCUT IN VATAT.Stiu ce e ala u transformator dar nu stiu care e secundarul,ce nu ai inteles? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 lasa deoparte cunostintele mere ca am destule nu cunosti nici macar sa scrii corect romaneste ! Poate-ti inchide topicul ! Link spre comentariu
djlove Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Eu spun sa te apuci sa iti cumperi niste carti de electronica si sa te apuci sa citesti si experimentezi scheme din ele. Pana atunci ia o pauza, ca nu e asa simplu pe cat pare.Pe viitor posteaza numai la sectiunea incepatorilor, ca sa nu mai rada lumea de ce postezi.Spor la citit.Un transformator( de regula) este format dintr-un primar si unul sau mai multe secundare.Primarul este infasurarea pe care o alimentezi si secundarul este infasurarea din care iti iei tu tensiunea din care ai nevoie.Asta e o explicatie foarte, foarte in mare. Pune mana si invata, nu uita sa treci si pe la scoala pe la orele de fizica si matematica, fara ele electronica este 0 pentru tine. Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 merci djlove pentru explicatie si acum pot sa-i raspund si lui remus.Pe secundar am 15V.Pot modifica vechea schema,sa-i mai pun nijte condensatori ca sa formez si -15V? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 In schema propusa de Mely, faci schema cu D1,D2,C1,C2 si cele doua condensatoare nepolarizate de 100nF. Daca in gol ai mai mult de +/-15V de la barele de alimentare la masa (in functie de tensiunea din secundarul transformatorului - spune ce tensiune are traful in secundar !) pui cite un zenner de 12...15V in paralel pe fiecare condensator electrolitic si in serie cu fiecare dioda vei pune cite o rezistenta. Dar mai intii, ce tensiune are transformatorul in secundar? Restul pieselor se exculd (inclusiv stabilizatoarele integrate). ce e asa de neclar ? E cel mai simplu alimentator simetric posibil ! Link spre comentariu
djlove Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Nu, nu poti. Foloseste schema pusa de Mely si gata. Dar pana sa ajungi sa o realizezi mai dureaza cateva saptamani, luni sau mai mult. In functie de cat de repede te apuci tu de invatat si o sa sti, ce e aia o dioda, un condensator, etc; si cum se folosesc aceastea intr-un circuit.Dupa ce inveti aceste lucruri, incerci sa intelegi schema respectiva si ce se intampla pe acolo, abia dupa aceasta etapa te apuci sa o realizezi pe cablaj. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 inca putin si inchid subiectul ! Link spre comentariu
Postări Recomandate