Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mixer audio

amatorul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amatorul

18

• remus68

17

• Stefan

2

• mely17

2

Top autori în acest subiect

auzi u vrei sa ma ajuti sau nu?si lasa deoparte cunostintele mere ca am destule,SI APROPO NICI U NU CRED CA TE-AI NASCUT IN VATAT.Stiu ce e ala u transformator dar nu stiu care e secundarul,ce nu ai inteles?

Link spre comentariu

Eu spun sa te apuci sa iti cumperi niste carti de electronica si sa te apuci sa citesti si experimentezi scheme din ele. Pana atunci ia o pauza, ca nu e asa simplu pe cat pare.Pe viitor posteaza numai la sectiunea incepatorilor, ca sa nu mai rada lumea de ce postezi.Spor la citit.Un transformator( de regula) este format dintr-un primar si unul sau mai multe secundare.Primarul este infasurarea pe care o alimentezi si secundarul este infasurarea din care iti iei tu tensiunea din care ai nevoie.Asta e o explicatie foarte, foarte in mare. Pune mana si invata, nu uita sa treci si pe la scoala pe la orele de fizica si matematica, fara ele electronica este 0 pentru tine.

Link spre comentariu

In schema propusa de Mely, faci schema cu D1,D2,C1,C2 si cele doua condensatoare nepolarizate de 100nF. Daca in gol ai mai mult de +/-15V de la barele de alimentare la masa (in functie de tensiunea din secundarul transformatorului - spune ce tensiune are traful in secundar !) pui cite un zenner de 12...15V in paralel pe fiecare condensator electrolitic si in serie cu fiecare dioda vei pune cite o rezistenta. Dar mai intii, ce tensiune are transformatorul in secundar? Restul pieselor se exculd (inclusiv stabilizatoarele integrate).

:bataie ce e asa de neclar ? E cel mai simplu alimentator simetric posibil !
Link spre comentariu

Nu, nu poti. Foloseste schema pusa de Mely si gata. Dar pana sa ajungi sa o realizezi mai dureaza cateva saptamani, luni sau mai mult. In functie de cat de repede te apuci tu de invatat si o sa sti, ce e aia o dioda, un condensator, etc; si cum se folosesc aceastea intr-un circuit.Dupa ce inveti aceste lucruri, incerci sa intelegi schema respectiva si ce se intampla pe acolo, abia dupa aceasta etapa te apuci sa o realizezi pe cablaj.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări