amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 da l-am gresit.Acum l-am reparat dar alimentarea nu este filtrata bine ce condensatori trebuie sa ii mai pun.Alimentarea este pe +/- 15V si 800mA Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Ce nu era bine ? De unde alimentezi ? Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 era circutele gresite.Il alimentez cu un transformator de +/-15V cu o punde redresoare cu o dioda zener nijte rezistori si 2 condensatori,unu de 470 de micro si unu de 10 micro pentru filtrare dar nu e filtrata calumea caci mi se aude bazaitul de la traf in boxe,ce condensatori trebuie sa ii mai pun? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Deseneaza schema redresarii/filtrarii folosite de tine ca sa vedem despre ce e vorba ! Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 http://it.tinypic.com/view.php?pic=dwyu89&s=3 punte redresoare este facuta din patru diode ,primul rezistor este de 1 ohm si celelalte 2 de 270 de ohmi, primul condensator este de 470 de micro si al doilea de 10 micro,si dioda zener PL15 Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Tu acolo ai un alimentator asimetric iar schema se alimenteaza simetric. De curiozitate, cum duci firele de alimentare la montaj ? Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 simplu cu doua fire.......de ce nu e bine?Daca sti tu vreo schema ceva posteaz-o dar vorbim maine ca ma culc si io acuma Link spre comentariu
mely17 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Uite o schema simpla! http://sound.westhost.com/project05.htm Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 i-ti trebuie sa conectezi 3 fire : plusul ,minusul si masa . Ca sa faci alimentarea propusa de mely i-ti este bun si transformatorul tau , daca nu are priza mediana. Deasemenea poti utiliza si unul cu priza mediana, caz in care la redresare vei utiliza o punte redresoare. Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 nu exista si o schema mai simpla? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 In schema propusa de Mely, faci schema cu D1,D2,C1,C2 si cele doua condensatoare nepolarizate de 100nF. Daca in gol ai mai mult de +/-15V de la barele de alimentare la masa (in functie de tensiunea din secundarul transformatorului - spune ce tensiune are traful in secundar !) pui cite un zenner de 12...15V in paralel pe fiecare condensator electrolitic si in serie cu fiecare dioda vei pune cite o rezistenta. Dar mai intii, ce tensiune are transformatorul in secundar? Restul pieselor se exculd (inclusiv stabilizatoarele integrate). Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 nu stiu ce tensiune are in secundar,dar nu prea am inteles cum sa fac schema aia Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 nu stiu ce tensiune are in secundar MASOARA tensiunea din secundar cu ajutorul unui voltmetru sau multimetru, setat in prealabil pe tensiune alternativa !!! Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 io ma gandeam la altceva.Ziceam sa modific schema aia pe care v-am aratat-o ,sa-i mai pun nijte condensatori ca sa fac si -15V caici imi este mai usor Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 ai masurat tensiunea din secundar ? Link spre comentariu
Postări Recomandate