amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 am facut si yo un mixer cu tl072 si am o mare problema cu el.Daca ii bag tensiune +/-15V nu mai merge si daca nu ii bag tensiune se aude ceva dar nu calumea.Pun o schita mai jos sa vedeti Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 ...adica...daca nu alimentezi integratul cu tensiune pe pinii 4 si 8 , mixerul functioneaza slabut si daca alimentezi integratul nu merge deloc ? Ai verificat corectitudinea cablajului si daca ai montat corect amplificatorul operational pe cablaj ? Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 da dak nu bag tensiune in mixer mere slabut,e vreo problema daca nu e legat la tensiunea la care este si amplificatorul? si apropo daca nul alimentez mere si fara integrat Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 daca nul alimentez mere si fara integrat ...Verifica daca ai realizat corect cablajul, daca ai introdus corespunzator integratul, daca nu ai alimentat integratul din greseala invers si nu in ultimul rind, daca amplificatorul operational este bun (dupa ce verifici ce am spus mai sus si totul e OK, poti incerca sa montezi alt operational -eventual poti folosi un soclu cu 8 pini). Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 am verificat tot ce ai zis si nu e nik defect nuj ce are :cry: mi astept nijte pareri de l;a nijte specialiti Link spre comentariu
mely17 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Pune o schema de cablaj! Ca sa o verificam daca ai proiectat bine! Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 nu e nik defect nuj ce are mi astept nijte pareri de l;a nijte specialiti Daca nu inveti sa scrii romaneste, s-ar putea ca unul din moderatori sa-ti inchida topicul...Cu lacat ! Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 schema de cablaj trebuie s-o desenez yo pe calculator caci prima data am facuto pe foie dar incerc sa o fac pe calculator Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 amatorul sigur ai conectat piesele gresit sau ai AO defect.- nu prea inteleg ce ai scris - pe viitor topicul ramane inchis Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 scuze pentru scrisul ala.Am pus schema cablajului mai jos daca e ceva gresit spuneti-mi http://it.tinypic.com/view.php?pic=15ed46r&s=3 Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Din ce parte e vazut cablaju postat de tine : dinspre piese sau dinspre traseul cuprat ? Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 dinspre piese Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Verifica daca ai montat integratul cu semnul de la pinul 1 spre plusul condensatorului electrolitic din stinga (asa cum se vede in poza) . Daca ai facut asa, atunci e integratul defect ! Intre + si - la operational pune un condensator de 22...100nF. Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 merci mult de tot,am gresit cablajul, ma iau sal modific Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Ce zici ca ai gresit la cablaj ? Nu e ca in desen ? Link spre comentariu
Postări Recomandate