augustin87r Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Va salut din nou. Nu am folosit niciodata conexiunea pt pamant cu care sunt prevazute radiourile. Nici nu am o impamantare corecta aici unde stau eu. Ajuta la receptie impamantarea? Initial ziceam sa cumpar o teava de cupru care se foloseste la centrale termice si sa o bat in pamant cat pot (minim 3m).....Acum ma gandesc sa fac din tevi un triunghi echilateral cu latura 0,5m, ma rog, am cateva scheme....Vreau doar sa stiu daca imbunatateste cu ceva legarea la pamant... Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Impamintarea ajuta foarte mult la receptie,(daca e permisa) dar MARE ATENTIE! la unele aparate cu lampi este strict interzisa impamintarea. Scrie pe capacul din spate. Unele aparate fara transformator (U) de obicei nu se leaga la impamintare. Asta asa, in general, nu e o regula clara, depinde si de alte detalii specifice. Un exemplu de aparat cu lampi din seria E care nu se leaga la impamintare e Carmen3 S632A3. (vezi ce scrie pe capac) http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=179 Zic toate astea pentru ca exista posibilitatea sa nu ai capacul din spate si sa nu sti prea multe despre aparat iar o conectare la impamintare poate duce la distrugerea aparatului. Daca ai capacul si se poate citi pe el sau schema, nu ai cum sa gresesti. Un exemplu de aparat din seria U care are borna de impamintare e Tesla 308U Talisman. Acesta desi are sasiul sub tensiune, acesta se leaga la impamintare printr-un condensator (C45). Doamne fereste sa se strapunga. Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 E bine ideea cu triunghiul dar mai usor e cu un patrat ( e mai usor de sapat o groapa patrata ) iar in colturile acestuia sa se montate niste ''picioare '' de cca.0,5 m. ascutite. Este suficienta astfel o adancime mai mica , max.1m .apoi tot ansamblul se bate cu un butuc de lemn prevazut cu manere pana aceste picioare vor intra. Toate componentele prizei se pamant vor fi imbinate < numai prin sudura>, inclusv contactul pentru cablu ( pot fi mai multe ).Inainte de acoperire se poate presara usor , carbune marunt ,nu redomand sarea .daca este posibil.deasupra sa se puna iarba sau gazon iar cablul sa aiba o sectiune cat mai mare( bara , platbanda , cablu multifilar etc ) neizolat. Daca priza de pamant este din otel , ca divertisment se poate bate o teava de CU in mijloc, fara sa se atinga , legata cu fir izolat,se poate obtine o pila electrica de cca 0,5-0,6 v , suficienta pentru a alimenta un RR construit cu unul sau doua tranzistoare ( numai cu Ge ) avand astfel si ''sursa'' de alimentare ., cu borna pozitiva la cupru. Link spre comentariu
augustin87r Postat Septembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Discutand cu dl Doru, am ajuns la concluzia ca teava de apa pe care o am aici e foarte buna. Nu e din pvc si are lungime suficienta...Acum trebuie sa ma duc sa cumpar cativa m de conductor de cupru ca sa aduc din baie impamantarea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum