Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum cresc sensibilitatea..?

ionioni2008

Postări Recomandate

Nu te supara, dar primul lucru inteligent care il puteai face e sa testezi sursa de semnal.Pune o rezistenta de aceeasi valoare, sau un pic mai mica, fix peste cea de pe reactie care da inspre masa si e destul cat sa il bagi in saturatie. Daca nici asa nu merge e clar problema la amplif.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionioni2008

11

• zal

7

• Sharky

4

• remus68

3

Top autori în acest subiect

Apreciez referirea la gradul meu de inteligenta...e delicioasa...Apreciez si sugestia privind aducerea la saturatie, dar mi se pare o solutie radicala...Oricum, toate cele bune!II

Link spre comentariu

Nu vad unde am facut asta si nu cred ca te-am jignit, doar ti-am spus ca nu ai procedat corect.Ca sa vezi ca un amplif se satureaza simetric, sau pe aproape trebuie intai sa il impingi spre saturatie, nu ? :ciuda: Daca inainte se satura la 28V din cauza amplificarii scazute in tensiune, cu rezistenta la jumatate se va satura in jur de 55-60V, asta in caz ca nu ai si alte hibe.

Link spre comentariu

Poate ai si avut de unde. Eu am comandat cate 200 de buc. 2n5xxx si cate 25perchi MJE si de abia am reusit sa fac 14 perechi de diferentiali si 5 perechi de MJE. Ca sa comand cu mia de bucati, doar pentru un hobby nevinovat, si fara sa am garantia macar ca nimeresc cateva bucati cu beta 300.... (poate fi tot lotul cu beta 180..200 - cum am patit eu)II

Link spre comentariu

Da, stiu, am mai auzit de 2SA970/2SC2240, ba chiar mi-am cumparat si eu cu ceva vreme in urma 20 de perechi,

dar am fost reticent - daca din 400 de buc. de abia am gasit 14 perechi, din 20+20buc. cate perechi pot sa fac?

In plus , poate mai tii minte scandalul cu group buy-ul, cu farnel...fac parte dintre cei pacaliti atunci, asa ca ce am luat

nici macar nu cred ca sunt originali...as fi luat 2SA/2SC de la far_el, dar astia nu au in oferta asa ceva...

Asa ca am luat ce am gasit (plus ca pe site la far_el, la cei produsi de ON Semi scria ca au beta> 240, asa ca

am comandat din astia, baremi sa fiu si eu odata sigur de provenienta.

Practic, sunt sigur ca vin din fabrica motorola, arata si se comporta f. corect, dar pe multimetrul meu

cu betametru, toti cei 400buc. au beta intre 130...210, cu NPN beta mai mare si PNP beta mai mic.

Asa ca, mi-a ajuns!, pentru 2..3 amplifuri stereo pe care le mai fac, chiar daca se ard de 3 ori pe an,

am diferentiali toata viata...

Ca sa nu mai spun ca acum 22..23 de ani, cand am facut prima oara schema asta, nici vorba de 2SA/2SCuri, aveam doar

ragalii de BC174B si BC256B de la IPRS, si mi-a mers de'a rupt! Am facut schema in vreo 10..12 exemplare, pt mine,

pt prieteni si unele ampuri din alea mai merg si acum, cu paranghelii, si majorate si revelioane grele la activ...

Link spre comentariu

In sfirsit, am rezolvat problema, am schimbat rezist in 33Ko si acum obtin 29.3Vef,fara limitare.(Intr-adevar generatorul de semnal este de vina, la semnal sub 0.7Vef merge OK,dar peste...)Va multumesc tuturor de ajutor, rog un admin sa inchida topicul!O zi buna!II

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări