Dr.L Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 E posibil. Cum din fabrica nu sunt perfect identici,in timp cedeaza pe randDar nici celalat nu cred ca e prea bunDaca cumva sunt umflati (macar un pic) sunt pe moarte/morti Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 hmm....cel mai bine cred ca ar fi sa-i schimb. si asa cred ca sunt destul de vechi. as opta pentru acumulatoate auto. dar e cam mare spatiul, trebuind sa pun 2 in serie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 In UPS,acumulatorii rezista 2-3 ani (de la caldura)Unele UPSuri au acumulatorii pusi departe de partile calde,astia ar rezista 3-5 aniAsta sunt datele producatorilor. Deci pot rezista mai mult sau mai putin Link spre comentariu
tiritrobo Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Am circa zece acumulatori de 12V la 9Ah. Cum ii leg in paralel astfel incat sa am 24V la un UPS centrala termica de la Merlin vandut prin Dr.L? Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 2 grupuri de cate 5 acumulatori legati in paralel (plus la plus, minus la minus), iar cele 2 grupuri formate legate in serie (minusul unui grup legat la plusul celuilat grup). Intre terminalele ramase libere (plusul primului grup si minusul celui de al 2-lea) vei avea 24V, 45Ah Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Am circa zece acumulatori de 12V la 9Ah. Cum ii leg in paralel astfel incat sa am 24V la un UPS centrala termica de la Merlin vandut prin Dr.L?Aşa ceva... Link spre comentariu
tiritrobo Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Fara rezistori de echilibrare? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Fara...sunt acumulatori,nu condensatori. Rezistentele doar i-ar descarca. Ca sa nu zic ca ar dispa puteri foarte mari,daca ar fi sa-i echilibreze ca pe condensatori!Si daca acumulatorii mai au pe bune aceeasi capacitate nu-s probleme. Ideea e ca ambele grupuri (care sunt puse in serie) sa aiba aceeasi capacitateIn nici un UPS n-o sa gasesti rezistente de echilibrareApropo,ce model ai? Ca unele nu merg cu acumulatori externi (au limita de timp in sarcina neintrerupta de 1h sau se supraincalzesc diverse)Si trebuia sa postezi aici din prima Link spre comentariu
tiritrobo Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Am Shimatsu NP12-9 patru bucati si Leoch DJW12-9 sase bucati.Un UPS sinus cu, patru baterii sau sase, nu gasim?Mai "efteneala"... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Vanzarile pe pm,sau la sectiunea dedicataSfaturi tehnice aici Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Adaug si niste explicatii despre formula lui Peruket: http://www.smartgauge.co.uk/peukert2.html Mai exact,de ce la descarcari rapide,acumulatorul livreaza mai putina energie (are o capacitate mai mica) Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 O intrebare pentru cei care cunosc,sau o trimitere ,la un acumulator cu gel de exemplu 12V -7Ah cam cit poate livra % din capacitatea de 7Ah in limita unei descarcari pina la tensiunea de 11,8v si acelasi lucru la un acumulator lipo de 5000mAh cu o descarcare pina la 3,2v per celula ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 La acc cu plumb concteaza f mult curentul de descarcare. Li castiga la descarcare in cateva ore sau mai putin Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Corect ,dar sa zicem un consum de 5A pentru gel plumb am gasit ceva ,ar livra 64% din nominal,bine la temperatura de 25grade ,etc.etc. ,pentru lipo inca nu am ceva concret dar eu zic ,asa ochiometric ca 70%. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 5A e pt acel li-po 1C...cred ca poate livra si 80-90%. Dar n-am experienta aici (nici n-am testat,nici n-am citit) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum