Vizitator dementhor Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 am facut o sursa de tensiune cu filtru pentru brum + stabilizare tensiune cu 2 iesiri.contine 2 transformatoare alimentate la 220v, fiecare cu filtrul si stabilizarea lui. schema in mare este : 220v-->transformator->>>(filtru brum) || (stabilizare) ->>> outputdaca conteaza schema intocmai o voi desena si posta.output 1/2 = -9Vpentru stabiliziare am folosit LM7809, radiatoarele fiind prinse de carcasa de metal (neizolate).totul este pus intr-o carcasa de metal, carcasa este legata la masa. (nimic altceva inafara de carcasa nu se doreste a fi legat la masa).folosind aparatul de masura setat pe rezistente aflu ca : 1. intre carcasa si stecher nu am conexiune 2. intre carcasa si oricare dintre cele 4 fire de output am conexiune.intrebarea mea este : nu cumva daca bag sursa intr-o priza cu impamantare sar niste sigurante? sau e un lucru normal?izolatiile sunt verificate si rasverificate si foarte bine facute. nu stiu ce imi scapa.multumesc anticipat pt. lamurire. Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 pentru stabiliziare am folosit LM7809, radiatoarele fiind prinse de carcasa de metal (neizolate).daca nu este izolat stabilizatorul normal ca exista conexiune intre carcasa si iesireatentie daca carcarcasa este legata la stecher la impamintare nu este bine Link spre comentariu
Vizitator dementhor Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 am uitat sa zic ca la priza fara impamantare functioneaza normal.montajul este pus intr-o cutie de sursa atx. carcasa este deja conectata la impamantare, si pentru alimentare folosesc evident, cablul de alimentare PC.deci practic carcasa este legata la stecher la impamantare, sau nu am inteles eu la ce te referi?p.s. : cum as putea izola stabilizatoarele din moment ce le prind cu surub de carcasa? :-s Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Pai cu mica sau ceva asemanator si vaselina siliconica + saiba izolatoare...am vazut ca sunt unele speciale pt. tranzistori si chestii de genu. Link spre comentariu
Vizitator dementhor Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 deci, pana la urma masa este legata ok singura problema fiind neizolarea corespunzatoare a tranzistorilor? Link spre comentariu
djlove Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 deci, pana la urma masa este legata ok singura problema fiind neizolarea corespunzatoare a tranzistorilor?Da. Pentru izolare folosesti pad de silicon, sau mica si nippel. Link spre comentariu
Vizitator dementhor Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 ok, ms mult de sfat tuturor. am sa iau cele necesare zilele astea si postez rezultatul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum