The Stressmaker Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Salut.Cine a incercat sa conecteze un cablu intre mufa WAN a unui router si una din mufele LAN ale aceluiasi router folosind switch-ul incorporat in router? Mai exact sa pot folosi file transfer si altele(diagnostic retea) inainte de router.Teoretic functioneaza dar ma intereseaza practic.Avantajele ar fi ca se foloseste o singura componenta:routerul pentru a face si treaba unui switch.Cam asa ar fi configuratia: Router Qubs 1 WAN+4LAN.in prima mufa Lan intra cablul de la isp(am autorizare pe ip si mac simultan),in a doua intra un cablu crossover(sau normal) de la mufa Wan,in a treia mufa de Lan iese cablul la Computerul 1 iar ultima mufa e pentru computerul 2.Setarile routerului nu sunt o problema.Multumesc. Link spre comentariu
ph3e4r Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Nu are sens ce spui tu fii mai clar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Tîmpenie. Tot ce realizezi e s? blochezi routerul.Pune ISP-ul în WAN, compurile în LAN, setezi routerul s? fac? rutare simpl?, cu grij? la set?ri, ?i gata.Faza cu bucla în router e clasic?, metoda standard ca s? d?rîmi o re?ea întreag?. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 O sa incerc sa fiu mai clar.Pe internet nu se spun prea multe dar totusi am incercat si se pare ca merge ce vreau eu sa fac,dar cu probleme...Datele problemei:un router clasic fara wireless configurat cu 192.168.1.1 pe partea de wan si cu 192.168.2.1 pe partea de lan (deci am routare de la 192.168.1.1 la 192.168.2.1).Bun pana aici.Functionare clasica de router.Dar eu vreau sa pot diagnostica si inainte de router.Aici problema e ca un sniffer dupa router nu poate "vedea" inainte de router.Nu am/vreau un switch/hub (am switch dar nu vreau sa-l folosesc,vreau sa folosesc doar routerul si pe post de switch pentru 2 calculatoare).Un router e alcatuit din partea de router propriu-zisa si un switch intern cu 4 iesiri.Sa le notam cu W pentru WAN si L1,L2,L3,L4 pentru iesirile catre LAN.Cablarea e : cablu utp intre W si L1,cablu intre restul retelei si L2( reteaua e mult mai mare si are mai multe calculatoare/IP-uri),cablu intre primul calculator si L3,cablu intre al doilea calculator si L4. In router am dezactivat DHCP pentru ca mai exista un server cu dhcp activ in retea(eu nu am nevoie).Stiu ca m-am exprimat "stufos" dar vreau sa se inteleaga ce vreau sa fac.Stiu ca routerul va fi supraincarcat(partea asta se rezolva cu un radiator de nordbridge-chipset de motherboard lipit cu superglue de chip-ul routerului intre care se pune pasta siliconica) dar ma intereseaza daca cineva a folosit configuratia si ce probleme a intampinat pentru ca dupa montaj routerul nu va fi accesibil fizic o perioada.Ceva idei? Multumesc. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 O sa incerc sa fiu mai clar.Pe internet nu se spun prea multe dar totusi am incercat si se pare ca merge ce vreau eu sa fac,dar cu probleme... Datele problemei:un router clasic fara wireless configurat cu 192.168.1.1 pe partea de wan si cu 192.168.2.1 pe partea de lan (deci am routare de la 192.168.1.1 la 192.168.2.1).Bun pana aici.Functionare clasica de router.Dar eu vreau sa pot diagnostica si inainte de router.Aici problema e ca un sniffer dupa router nu poate "vedea" inainte de router.Nu am/vreau un switch/hub (am switch dar nu vreau sa-l folosesc,vreau sa folosesc doar routerul si pe post de switch pentru 2 calculatoare). Un router e alcatuit din partea de router propriu-zisa si un switch intern cu 4 iesiri.Sa le notam cu W pentru WAN si L1,L2,L3,L4 pentru iesirile catre LAN.Cablarea e : cablu utp intre W si L1,cablu intre restul retelei si L2( reteaua e mult mai mare si are mai multe calculatoare/IP-uri),cablu intre primul calculator si L3,cablu intre al doilea calculator si L4. In router am dezactivat DHCP pentru ca mai exista un server cu dhcp activ in retea(eu nu am nevoie). Stiu ca m-am exprimat "stufos" dar vreau sa se inteleaga ce vreau sa fac.Stiu ca routerul va fi supraincarcat(partea asta se rezolva cu un radiator de nordbridge-chipset de motherboard lipit cu superglue de chip-ul routerului intre care se pune pasta siliconica) dar ma intereseaza daca cineva a folosit configuratia si ce probleme a intampinat pentru ca dupa montaj routerul nu va fi accesibil fizic o perioada. Ceva idei? Multumesc. ... cheam?-m? ?i pe mine când o s? reu?e?ti faza asta cu superglue plus past? siliconic?, s? v?d cu ochii mei minunea!!! ontopic: dac? e routerul t?u, ?i permite s? te legi la el prin telnet, de ce nu pingule?ti/sniffere?ti direct din el??? sau cu ceva gen putty, prin com, dac? are, ?i accept? conexiuni pe-acolo... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 [...]Sa le notam cu W pentru WAN si L1,L2,L3,L4 pentru iesirile catre LAN.OKCablarea e : cablu utp intre W si L1[...]Partea asta nu am inteles-o... Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Cablarea e : cablu utp intre W si L1[...] Partea asta nu am inteles-o... adica pune un cablu direct intre WAN si LAN 1 porturile LAN le foloseste ca un switch, si trece prin lanuri semanlul de WAN The Stressmaker nu mai bine incerci tu ? daca ai echpamentul si datele problemei ce te retine sa o aplici ? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2009 @MifTy :Treaba cu superglue merge dar sa fie "picatura" (fara nici un pic de reclama,astea obisnuite nu tin,radiatorul ajunge si la 60-70 grade).Pe chip se pune pasta siliconica cat sa se acopere mijlocul iar in capete se pun 4 picaturi apoi se apasa pana se lipeste (eventual se matuieste locul unde se pun cele 4 picaturi).Am aplicat metoda asta la un router qubs primit de la un prieten,la care ,in 10 minute se bloca termic.Problema a fost si legata de faptul ca routerul avea fante prea mici de racire-marite gaurile din partea de sus(routerul sta vertical),ghidajele de leduri de jos in dreptul radiatorului taiate si marite,din radiatorul de nordbridge taiat un rand de fanioane sa se potriveasca cu spatiul disponibil.La un tranzistor smd care frigea am pus un fanion din tabla de cupru,de la un traf, lipit de colectorul tranzistorului.Revenind la datele problemei.Am incercat dar ceva nu a mers cum trebuie,mai tarziu descoperind ca am lasat activat dhcp mai fiind un server dhcp in retea.S-a blocat routerul.Din cauza unor probleme nu am mai avut timp sa incerc variante.Pe mine mai intereseaza sa-i pot urmari pe aia care raman fara net si incearca alte ip-uri(inclusiv al meu,fiind enervanti),singura metoda fiind asta,routerul nu stie de ping sau alte asemenea.Acelasi lucru si cand se blocheaza media convertorul aflat la 2 switch-uri distanta.Cu un snifer poti sa vezi ca nu raspunde la nimeni.Pe mine ma mai retine un lucru... e singurul router care il am momentan si nu vreau sa-l demolez experimentand,si asa e vai de el.Mai inainte intreb daca cineva s-a lovit de problema asta apoi experimentez daca alte metode nu sunt. Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Pe mine ma mai retine un lucru... e singurul router care il am momentan si nu vreau sa-l demolez experimentand,si asa e vai de el.Mai inainte intreb daca cineva s-a lovit de problema asta apoi experimentez daca alte metode nu sunt.Greu cand nu ai habar de nimic !Nu s-a mai lovit nimeni de tampenia asta pentru ca e o prostie mare ce spui tu . Pur si simplu scoti cablul din portul WAN si-l introduci in LAN cand vrei sa rulezi nu stiu ce sniffer . ( Intelegi sau trebuie sa-ti explic ???? ) Conectand wan cu lan nu mai merge nimic din router ! Auzi : daca conectezi teava de la benzina (care vine din rezervorul masinii) direct la teava de esapament crezi ca motorul masinii va mai merge ? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Auzi : daca conectezi teava de la benzina (care vine din rezervorul masinii) direct la teava de esapament crezi ca motorul masinii va mai merge ? doar daca ai o scanteie si amestecul optim aer+benzina, plus ca merge "in sus" Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2009 "Think out of the box" e o vorba a englezului... http://www.tomshardware.co.uk/forum/pag ... _17_0.html functioneaza pe un router wireless.Cred ca pana la urma ramane sa experimentez si sa vad daca routerul care il am face separarea intre partea de router propriuzis si partea de switch.Cred ca definitia la ceea ce vreau este sa transform un router in proxy.Daca nu merge pana la urma o sa pun si un switch clasic. Probabil nici asta nu trebuia sa functioneze sau asta .Cauta dupa "pulse jet engine" in youtube ca sa vezi cum gandesc altii inafara cutiei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum