Vizitator Bodo Postat Iulie 31, 2004 Partajează Postat Iulie 31, 2004 caut si eu o schema pentrui realizarea unei surse de curent continuu digitala care sa dea un curent intre 0V si 45V. Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 31, 2004 Partajează Postat Iulie 31, 2004 Vechea confuzie...Ce inseamna "digitala"? Inteleg ca tensiunea e de 0 pana la 45V. Care e curentul maxim?Cirip Link spre comentariu
Vizitator Bodo Postat August 1, 2004 Partajează Postat August 1, 2004 Scuze eram cam adormit cand am scris.E vorba de o sursa care sa dea o tensiune intre 0 si 45V nu un "curent" bineinteles. Iar curentul sa fie pana la 2A.Prin "digitala" eu inteleg o sursa care sa da orice tensiune cuprinsa intre cea minima si maxima si care sa aiba un afisaj pentru afisarea tensiunii la care este fixata.Sper ca acuma sa fiu inteles ce vreu. Link spre comentariu
pid Postat August 1, 2004 Partajează Postat August 1, 2004 poate te ajuta circuitul L200 (era vreo 250K la vitacom) scheme de catalog http://www.microcontrolador.com.br/datasheets/L200.pdf si http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/1678.pdf tensiunea folosita de tine e cam marishoara (max.pentru L200 este 35V) iar curentul are limitare la o valoare de maxim 2A ca indicator de tensiune potzi folosi circuitul ICL7107 sau ICL7106, convertor analog numeric in 2000 de puncte cu dubla panta de intergrare, folosit la majoritatea instrumentelor de masura digitale de pa piata......(primul face afisare prin led-uri, al 2-lea face afisare pe LCD). alte circuite de surse gasesti la http://www.discovercircuits.com/V/volt-reg.htm sper ca am fost de ajutor..... Link spre comentariu
Guest1 Postat August 2, 2004 Partajează Postat August 2, 2004 Scuze eram cam adormit cand am scris.E vorba de o sursa care sa dea o tensiune intre 0 si 45V nu un "curent" bineinteles. Iar curentul sa fie pana la 2A.Prin "digitala" eu inteleg o sursa care sa da orice tensiune cuprinsa intre cea minima si maxima si care sa aiba un afisaj pentru afisarea tensiunii la care este fixata.Sper ca acuma sa fiu inteles ce vreu.Si eu care credeam ca vrei sa faci o sursa care sa fie ajustabila digital !!!Ceea ce vrei tu se numeste sursa analogica cu afisaj digital. :wink: Link spre comentariu
pid Postat August 2, 2004 Partajează Postat August 2, 2004 Si eu care credeam ca vrei sa faci o sursa care sa fie ajustabila digital !!!Nu-i da idei..... ca acushi vrea shi de aia..:D:D Link spre comentariu
cirip Postat August 2, 2004 Partajează Postat August 2, 2004 Mda, si eu credeam ca vrea ajustabila digital.Pai asta cu afisare digitala e destul de simplu. Am si eu una facuta, ptr nevoi casnice (poza disponibila). Dar nu am folosit ICL7106/7. Se gasesc gata facute voltmetre de panou. Io am bagat unul din ala, la care am pus rezistentele de scalare potrivite. E adevarat ca nu are gama asa de mare (0-45V). Eu am facut cu 723, ca din alea avem prin fundul sertarului, am pus un pot multitura si scoate 5-18V la max 2A. Ptr nevoile mele e suficient.Cirip Link spre comentariu
Vizitator Bodo Postat August 2, 2004 Partajează Postat August 2, 2004 OK mersi mult pentru informatii.Si totusi daca a venit vorba cum e cu sursa aia ajustabila digital? :lol: Link spre comentariu
cirip Postat August 2, 2004 Partajează Postat August 2, 2004 Pai in principiu o varianta posibila (nu e singura) ar fi cam asa:Niscai botoane pe panou, care-s cetite de un controler (de ex un PIC). In functie de botoanele pe care le apeshi, controlerul trimite comenzi la un convertor D/A a carui iesire este pe post de referinta la un stabilizator chior. Daca vrei sa fie mai bengoasa, controlerul poa' sa se rasteasca si la un afisaj, cum ca ce-a mai trimis spre convertorul D/A si care crede el ca ar trebui sa fie tensiunea de la iesire. Orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare :lol: Suna complicat?Cirip Link spre comentariu
Craciun Postat August 3, 2004 Partajează Postat August 3, 2004 (editat) Am postat schema de sursa proiectata si realizata de mine (merge snur) -30-0-30V si 1A, la : http://danolteanu.webs.com modificand rezistenta de protectie la scurtcircuit poti modifica curentul maxim cat te tine 2N si traful. Editat Martie 4, 2018 de craciun Link spre comentariu
cirip Postat August 3, 2004 Partajează Postat August 3, 2004 Misto! Muncita treaba.Am o curiozitate. De ce ai ales sa o faci cu tranzistoare si nu ai pus un integrat?Cirip Link spre comentariu
Craciun Postat August 4, 2004 Partajează Postat August 4, 2004 Se putea si cu integrat dar cred ca e mai versatila asa, in plus o pot controla de la 0V.Are si parte de decuplare cu optocuplor care imi separa traful in momentul detectarii unui scurtcircuit(dar nu am mai figurat-o pe schema).In sarcina maxima pe care po suporta traful meu , 1,5 A la 30V nu se observa riplul pe scala de 5mV a osciloscopului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum