Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit amplificator fet400 distorsioneaza foarte tare

Vizitator eneamihai24

Postări Recomandate

Vizitator eneamihai24

Am un kit fet 400 si de curand mi s-a ars. I-am schimbat piesele respective (finalii, cateva rezistente..etc) iar acum imi distorsioneaza foarte tare la orice volum (se mai si intrerupe muzica cand cresc volumul, timp de aproape o secunda). Referitor la curentul de mers in gol invart degeaba de semireglabilul dedicat, distorsiunile persistand la fel. Sper ca m-am facut inteles, iar daca nu astept orice intrebare pe forum. ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel_l

3

• djd2

1

• djlove

1

• indy666

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cum adica invarti degeaba? Reglajul e foarte fin, ma mir cum de nu ai ars din nou finalii. regleaza curentul de mers in gol corect, nu invarti de el, dupa ureche.Verifica inca o data atent toate componentele, in special tranzistorii si diodele. Verificat inseamna scos de pe placa si masurat.

Link spre comentariu
Vizitator eneamihai24

super dioda am verificat-o si este in regula, la fel si mje-urile le-am verificat scotandu-le dupa placa si la fel sunt ok. Referitor la curentul de mers in gol nu stiu exact cum se masoara. Poate imi poate explica cineva. ms

Link spre comentariu

Pui un multimetru pe scara -A si il inseriezi pe partea de + a chitului(vezi sa-l pui pe scara cea mai mare pentru prima data 10A sau mai mult asta pt a nu avea surprize ..) apoi citesti valoarea cu intrarea pusa la masa si fara dif sau alt consum conectat la amplificator.

I-am schimbat piesele respective (finalii, cateva rezistente..etc) iar acum imi distorsioneaza foarte tare la orice volum

Eu zic sa verifici toate piesele nu numai cativa rezistori,uitate atent si masoara diodele vezi caderea de tensiune pe ele la fel si cu SMD daca ai ..

Link spre comentariu
Vizitator eneamihai24

Pui un multimetru pe scara -A si il inseriezi pe partea de + a chitului(vezi sa-l pui pe scara cea mai mare pentru prima data 10A sau mai mult asta pt a nu avea surprize ..) apoi citesti valoarea cu intrarea pusa la masa si fara dif sau alt consum conectat la amplificator. I-am schimbat piesele respective (finalii, cateva rezistente..etc) iar acum imi distorsioneaza foarte tare la orice volum Eu zic sa verifici toate piesele nu numai cativa rezistori,uitate atent si masoara diodele vezi caderea de tensiune pe ele la fel si cu SMD daca ai ..

pai i-am verificat pe toti si ma schimbat ce era ars, iar SMD-uri nu am .
Link spre comentariu

Pai toate-s bune si nik nu merge,asa ceva nu se prea poate trebuie sa ai acolo ceva ars sau montat incorect.Mje-urile le-ai scos de pe placa cand ai facut ferificarea?rezistorii mai ales cei de valori mari la fel trebuie scosi vezi ca ai doua diode zenner pe kit una de 15V si alta de 7,5V (cel putin asa e la mine ..) masoara caderea de tensiune pe ele ..vezi rezistorul de 10R de pe intrarea de semnal (la masa) ca nu se stie niciodata ce sa intamplat acolo ..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări