xman Postat Mai 30, 2005 Partajează Postat Mai 30, 2005 Salutari.Am intentia ca la toamna/iarna sau cel tarziu la anu' in primavara (feb/mar) sa-mi inlocuiesc jegurile de boxe cu altceva.Buuun. Ce difuri sa-mi iau ? Grea alegere. Premise:- camera de bloc 2.8/3.5 m- 2 sateliti + 2 sub/woofere- trebuie sa se auda clar (cerere stupida, nu?)- vor fi bi/tri amplificateCum ma plimbam pe hi-fi.ro am vazut un horn cu un coaxial Paudio facut de DJ DNA si mi-a picat cu tronc (coaxialul).Mai m-am plimbat si pe la Visaton pe site si m-au impresionat incintele cu B200.Acum, ideea este: Cu care sa-mi fac sateliti, Paudio sau Visaton ?Eu as inclina spre Paudio din diverse motive. Singura problema, din moment ce difuzoare.ro nu s-a deschis inca, exista/se aduce asa ceva (BM-8CXA, ca sa-mi fac iluzii sau nu) ?Daca merg pe Paudio, pot folosi o cutie inchisa de 20l si cu separatie la 100Hz.Daca optez pentru Visaton, merge aceeasi cutie dar cu separatie la 300HzApare apoi problema wooferului. Eu am considerat fie un Challenger fie un Winner de la Paudio.Cum Visaton are deja planuri pt. B200, as realiza NoBox de la ei.Cu Paudio as folosi BM-8CXA/WN-15S sau C12-300MB.Sincer sa fiu, Paudio mi se pare ca ofera "more bang for the buck" decat Visaton.Astept comentarii, Vasile pt. Visaton si DNA pt Paudio.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 30, 2005 Partajează Postat Mai 30, 2005 Depinde de cati bani ai si pentru un apartament eu iti sugerez Visaton din mult prea multe motive ca sa le enumer pe toate aici.Iti sugerez cam asa. W300 pentru subwoofere so pentru sateliti merg W170 cu G20SC sau pentru bani mai putini DT94, ar merge chiar w130 si cu DTW72 dar ai o putere mai mica in acest caz.Daca vrei sa optezi pentru o configuratie mai hi-end, alege de pe acolo cam ce-ti place ca in acest caz nu vreu sa-ti dau indicatii pentru ca sincer nu cred ca poti face boxele in asa masura incat sa te satisfaca in raport cu pretul difuzoarelor.Daca ne intelegem pot sa-ti fac eu boxele pentru ce ai tu acolo nevoie. Link spre comentariu
xman Postat Mai 30, 2005 Autor Partajează Postat Mai 30, 2005 Salut Vasile.Merci pt input.Disponibil cash ar fi prin perioada mentionata minimum 15mil LEI vechi. Daca vrei sa optezi pentru o configuratie mai hi-end, alege de pe acolo cam ce-ti place ca in acest caz nu vreu sa-ti dau indicatii pentru ca sincer nu cred ca poti face boxele in asa masura incat sa te satisfaca in raport cu pretul difuzoarelor.Adica la cati bani voi da pe difuzoare HI-End voi avea satisfactie cu 10% sa zicem mai mare decat daca iau altele la un sfert de pret care se aud cam la fel ? Posibil, desi n-as baga mana in foc.Oricum eu nu prea am notiunea banului. Adica, banii intra pe card, cand am nevoie ii scot si platesc darile, care deobicei implica cateva sute de metri de mers pe jos, (adica foarte rar) si e ca si cum nu i-as fi avut niciodata.Trebuie neaparat sa precizez ca din start nu am luat in consideratie nici o alta varianta fata de B200. Am mers pe principiul ca o data facute (sau macar cumparate difuzoarele), astea sunt nene, pana la adanci batraneti. Ca si-asa la ce talent comercial am eu, in caz de nu ma satisfac (si este o posibilitate foarte reala) si vreau altele, nu scot nici jumate din ce-am investit in cazul in care vreau sa le marit.Referitor la cutii, eu sunt pe principiul sa-mi fac eu totul (ca asa m-am obisnuit de mic copil). Ar fi cam ciudat sa le fac la comanda dupa ce am dat o caruta de bani pe tot felul de scule de tamplarie.PSAi cunostinte daca a mai folosit cineva B200 ? As fi tare interesat.(Mi se pare ca BM-8CXA ofera un pret/performanta mai bun decat B200, as vrea pareri). Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 30, 2005 Partajează Postat Mai 30, 2005 Daca faci incintele bine si calculate tot bine atunci o sa obti satisfactia mai mare cu niste difuri hi-end dar daca sint printre primele incinte facute de tine nu-ti recomand. B200 este difuzorul ala de banda larga ? ca-m este lene sa ma uit :lol: Link spre comentariu
xman Postat Mai 31, 2005 Autor Partajează Postat Mai 31, 2005 Primele incinte le-am facut acum mai mult de 2 ani Nici o grija, le voi face ireprosabil. Acum am enorm de mult mai multa experienta (ce naiba, doar mi-am facut singur mobilier intre timp ). B200 este intradevar fullrange, si dupa cate am vazut este cel mai HI-End de la Visaton (folosit cum si unde trebuie). De obicei nici nu ar fi nevoie sa-mi mai calculez incintele (dar o fac oricum) din moment ce Visaton are planuri pentru diverse configuratii cu B200 (NoBox BB, SOLITUDE, SOLO 100, SOLO 20, SOLO 50, SOLO Eckbox) din care pot alege. De calculat ar ramane doar partea de woofer unde daca as opta pt Visaton as iesi putin cam scump. De ex NoBox BB ar fi 2*149Eu pt. B200 + 2*145,62 Eu pt. BGS 40 8 OHM. Asta ar face 590Eu care m-ar cam depasi putin. Un P-audio Challenger cred ca ar fi la fel de bun ca BGS 40 in acest rol (evident in alta incinta) la un pret PUTINTEL mai mic . PS Visaton mi se par relativ scumpi. Daca in loc de NoBox BB fac un sistem similar cu un coaxial+challenger (winner) de la PA atunci ies CEVA mai ieftin si din ce am inteles nu s-ar auzi mai rau (vezi http://www.commonsenseaudio.com/paudio.html). Astept totusi sa primesc niste preturi pentru Paudio ca sa nu mai bat campii. Oricum ar fi o chestie super interesanta sa vad de curiozitate doua astfel de sisteme side by side. Stiu ca cineva se oferise sa cumpere o pereche de B200 si vorbise cu DAN sa faca niste teste. Now, pe unde-am vazut asta ? Anyway, cred ca as fi dispus sa cumpar eu o pereche pentru teste dar daca imi plac mai mult Paudio .... :( Sanatate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum