Vizitator Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Difurile de bass sunt SB-6 .... mai e o versiune de boxe cu 8" si pe alea e sb-8 Boxele chiar daca au numai 40-50W reali poti baga in ele si 100W curati fara sa crape ceva .... problema apare cand bagi putere distorsionata Pentru o boxa de genul tda7294 ar fii perfect ca putere ... ce ziceai???...i-am luat lu' taica-meu un Onkio A 8630(Made in Japan), 2x65 w in 8 ohm si i-am pus pe el niste boxe Blue Tech(ca de aici a plecat discutia) S-80, care au 80 w nominal, 200 muzical si banda 40 hz-20 khz... stii ce se intampla daca trec volumul peste 14 din 40? se fac boxele salata de varza la pet....aceleasi boxe au fost inseriate si puse pe un amplif punte cu tda 7294 alimentat +35 v si dat la blana, abia se miscau... concluzia? mi-o spuneti voi, caci eu nu mai stiu care chinez minte si care nu... ...asta apropos de BlueTech si TDA 7294 Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 De ce crezi ca nu poti da ampliful tau magic la maxim ??? Pentru ca intra in distorsiuni ... deaia innebunesc difurile ..... sa nu mai zic daca bagi si corectii de neam prost +12bass +12inalte .... e clar ca ai distorsiuni maxime ...Daca vrei iti demonstrez practic cum un dif chinezesc de 50W 8" functioneaza la 125W curati , dupa care iti pun acelasi dif pe un amplif de 30W si iti arat ca nu poti da la maxim ampliful ca iese fum din difuzor . Te astept la teste daca esti interesat ..... Sau i`a tu singurel un difuzor de 5W dintr`un casetofon/ radio ceva .... si punel pe un amplif de 10-15W sa vezi diferenta , o sa fii surprins Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2009 aici cam ai dreptate dragon ca am pus si yo o boxa de 5W pe amplificator cu TDA7296 si ajunsese vumetrul peste jumate si difuzorul merge,dar bn nu scotea cat scoate unul mai mare,dar nu mi l-a ars Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 pai asta e treaba ... cu putere mai mare si curata nu arzi difurile .... In general unii producatori care se respecta , recomanda pentru boxele lor putere de pana la 2,5ori mai mare .... Totul e cand ai putere mai mare sa nu distorsionezi semnalul , pentru ca atunci e fatal pentru difuri .... Chestia asa o faci renuntand la corectiile cu +... , Adica , vrei sa corectezi semnalul .... iei(-) de unde ai pe Eq ... nu dai(+) unde trebuie Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 De ce crezi ca nu poti da ampliful tau magic la maxim ??? Pentru ca intra in distorsiuni ... deaia innebunesc difurile ..... sa nu mai zic daca bagi si corectii de neam prost +12bass +12inalte .... e clar ca ai distorsiuni maxime ... Daca vrei iti demonstrez practic cum un dif chinezesc de 50W 8" functioneaza la 125W curati , dupa care iti pun acelasi dif pe un amplif de 30W si iti arat ca nu poti da la maxim ampliful ca iese fum din difuzor . Te astept la teste daca esti interesat ..... Sau i`a tu singurel un difuzor de 5W dintr`un casetofon/ radio ceva .... si punel pe un amplif de 10-15W sa vezi diferenta , o sa fii surprins ...deci ceea ce-mi spui tu mie acum, este ca: presupunand c-ar fi fost corectiile date la maxim, cu semnal de pe cd player, cu cd original, la mai putin de o treime din puterea amplificatorului(sa presupunem 20w), distorsiunile erau atat de mari, incat sa zdrentuiasca boxe de putere 1,5 x puterea amplificatorului? nu, adica vreau sa inteleg... de unde distorsiuni?...ia spune-mi si mie, de ce sony str-dg 510, 2x100 w, cu acelasi semnal, dat la 90% din volum cu toate corectiile pe 6(maxim), nu le face nimic? ...nu cumva bluetech sunt niste pocnitori nenorocite, sony e un rateu al industriei audio si tda 7294 e un amplificator de casti? Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 degeaba era amplificatorul la o treime din putere, pentru ca tu daca reglezi din corector +12dB pe joase, ii ca si cum l-ai da la maxim, defapt il bagi si in limitare. +12 decibeli este echivalent cu o marire a puterii de 16 ori. de acolo vin distorsiunile.si apropo, blutech is pocnitori, si am vazut pe undeva si amplificator de casti cu tda7294. legat de sony, ma abtin. probabil ca are un headroom mai mare sau procesarea digitala isi face simtita prezenta. Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Daca bagi semnal limitat ( cu corectiile de ton la maxim ) pe intrarea amplificatorului, care are tensiune mai mare decat maximul de tensiune pe intrare al amplificatorului ceea ce amplificatorul scoate este tot semnal distorsionat ( ca intra gata distorionat ). La fel se intampla si la circuitul corectorului de ton, care nu cred ca poate sa scoata pe iesire mai mult decat maximul lui si e la fel ca si limitatrea amplificatorului.Sony-ul ala poate are limita de semnal pe intrare mai mare si asa nu face urat, dar indiferent de ce scrie pe amplificator, daca-ti pui mintea tot il duci in limitare, fie ca e sony, yung chung, alesis etc. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 hehe, asta imi aminteste de un amplificator pe un site de licitatii on line, tipul spunea despre amplificator ceva de genul: "Are 2x30 w dar 2 boxe de 150 w au fost spulberate de el" Cred ca l-a vandut foarte repede, in felul asta a ajuns la un utilizator la fel de cunoscator ca el .Pai daca pe Onkyo la putere mica distorsioneaza si pe Sony la putere mult mai mare se aud bine, de ce dai vina pe boxe si nu pe ampliful Onkyo, ca-s chinezesti? Uite asa a aprut proverbul nu judeca o carte dupa coperti sau aparentele inseala.Cine stie cum ai folosit tu onkyo ala si de unde i-ai dat semnal, eu am dat peste melodii mp3 care fac ca naiba si ma tot intrebam ce are ampliful... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 ai dracu' japonezii astia de la Onkyo, prosti mai sunt... ampliful asta poate 135 w in 2 ohm, si-au pus in el un preamplificator corector de ton care se sinucide. adica nu ma intelegeti gresit, dar exista multe alte motive pt. care un amplificator de calitate poate oferi mult mai mult decat unul conceput sa faca bani, chiar si la putere mai mica. sunt convins ca raspunsul e mult mai complicat, si la fel de convins sunt ca in 1989 cand a fost fabricat acest onkyo in japonia, lucrurile stateau cu mult altfel in industria de profil... sunt arhiconvins ca nu e vorba de distorsiuni... Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 ai dracu' japonezii astia de la Onkyo, prosti mai sunt... ampliful asta poate 135 w in 2 ohm, oare cata distorsiune poate sa fie in el?Da normal, ce ai tu e cel mai bun .... toti cred asta despre lucrurile lor .... Dupa parerea mea , e doar un gunoi de acum 20 de ani ce ai tu Vezi ca 2x135W 2 ohmi e performanta dinamica , In manual nu recomanda sa il folosesti in 2 OHMI ! Daca te tine , te astep cu el la mine sa il punem in 2ohmi, 12 ore, pe semnale sinusoidale..... Daca rezista imi retrag afirmatia de mai sus (ca ar fii un gunoi) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 discutia s-a invartit tot timpul in jurul unor produse care-mi apartin... bune, proaste, gunoaie sau nu, am comparat produse care-mi apartin... n-am jignit pe nimeni, n-am luat in deradere boxele sau amplificatoarele nimanui... -boxele blue tech le-am luat pt. casa de vacanta, pt. ca ofera raport calitate pret foarte bun si au destula putere pentru chefurile din "gradina"... si da, sunt niste jeguri, niste copii nenorocite si nereusite dupa Bowers & Wilkins... -sony-ul str-dg510, e pus pe 6 boxe sony ss-b1000 si pe subwoofer sony sa-w2500 si formeaza un sistem mizerabil, de care m-am saturat pana in gat, pt ca se aude fffffffffffff. prost(si crede-ma ca am fibra optica intre dvd si amplituner, iar asta tot nu face diferenta)... dar de ce-as fi dat mai mult pt. un dormitor? -Onkyo e pus pe boxele din "gradina", e cumparat la mana a doua de la un super domn(caruia ii multumesc si-l recomand pt. cei interesati P.M.), cu un super pretz, intr-o stare absolut impecabila si evident, acum ca am aflat si eu de la tine, subscriu ca e un gunoi de acum 20 ani... evident ca e un gunoi mai putin puturos decat sony-ul de alaltaieri, se aude ca nu pute chiar atat de tare... si oricum ai da-o, oricum ai intoarce-o, onkyo ala tot face muci boxele alea... cu sau fara distorsiuni... dar pana in punctul ala, se aude mult mai bine cu 1000 ron, comparativ cu sony-ul de 2000 ron... CASE CLOSED! asa ca te agiti degeaba... P.S. cateodata doresc acestui popor sa reuseasca acum, gunoaiele japonezilor de acum 20 ani, poate iesim dracu' din criza asta cu fruntea sus, asa cum au facut-o si ei in ultimele decenii... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 acesta este "gunoiul" japonez de acum 20 ani: http://hifi-leipzig.de/shop/product_inf ... 880e33757e si-l pazesc ca pe butelie, ca mai vreau unul, pt. ca e megaamplificator in banii astia!!! imi cer scuze domnului "amatorul" si membrilor forumului, din cauza mea, discutia initiala a deviat prosteste si inutil... promit sa ma abtin in viitor. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Omule , nu am zis ca e gunoi ca sa te jignesc.... Intradevar e mult mai bun decat gunoaiele din ziua de azi gen Sony.... Dar tu vii cu niste afirmatii.. cum , ca spulbera boxele alea&shit.... ti`am explicat de ce nu il poti da la maxim , daca vrei sa intelegi bine, daca nu... nu . Iti mai zic odata : Aproape orice difuzor la care ii cunosti puterea reala RMS poti da in el dublul puterii , pe semnal muzical ! fara sa apara probleme . Problema e cum ii dai puterea dubla.. Ea trebuie sa fie curata .... ca daca ii dai distorsiuni il omori direct . Cunosc multe cazuri in care difuzoare de calitate foarte buna au fost omorate din cauza unui amplif "Hi-fi" de 50W care "le face varza" sau altfel zis "e super tare amplifu , am boxe de 200W si nu pot da la maxim ampliful ca nu duc boxele " . Pe scurt: Puterea RMS e puterea la care rezista difuzorul pe semnal sinus pe o perioada de timp nedeterminata, Puterea Muzicala( de obicei de 2 ori mai mare ca RMS ) e puterea la care rezista difuzorul pe semnal muzical pe o perioada nedeterminata ... Puterea PEAK e puterea la care rezista pentru perioada foarte scurte de timp ... , de obicei e de 4 ori cat RMS Era o perioada in care umblam si eu cu scule de genu asta .... aveam amplifuri de 50-60W si boxe mult mai puternice ca ele .... pe langa asta imi si laudam amplifurile ca sunt super tari ..Etc .... asta pana intr`o zii cand am pus mana pe un amplif ceva mai puternic ca boxele si am fost socat de diferente. Cand am vazut amplifu la maxim( limita de clipp) stiind ca boxele sunt mai slabe ca el , nu imi puteam explica cum de nu crapa sau de ce nu distorsioneaza .... Ehhh... din ziua aia nu am mai umblat cu amplifuri subdimensionate pentru boxele mele Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Boxe de genul ?sta fabricau unii de pe Maica Domnului, acum cî?iva ani ?i se mai b?gau la vînzare ?i prin alte magazine de electrice. Link spre comentariu
amatorul Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 care boxe? ale mele? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum