Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii privind principiul de functionare a lui IRS2092

Vizitator sildex

Postări Recomandate

Vizitator sildex

Salut. In urma cu ceva vreme am construit un amplificator in clasa AB clasic. De mult tindeam la a construi o clasa D dar mi se parea prea complicat sa iau separat comparatoare si drivere de gate apoi calcule chestii...to much to mee. Acum vad ca sunt cateva cipuri de la IRF si TI foarte performante fara prea multa bataie de cap... Cam asta a fost introducerea.Am citit documentele din application notes de pe site-ul IRF, dar tot nu explica functionarea feedback-ului. Intrebarea mea este de ce feedback-ul se ia din zona unde este inca PWM si-l aduce la intrarea audio a cipului. Oare nu se amesteca cu semnalul de intrare? E normal sa amesteci un PWM de mare tensiune cu un semnal mic ce trebuie amplificat? Asta nu inteleg... Ce zic astia in app document e ca-si modifica oarecum si frecventa integratorului functie de semnalul sinusoidal si feedback. As aprecia mult daca are cineva rabdare sa-mi explice si mie care e procedeul pe bucata aia de intrare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator sildex

Da, ok sunt de acord daca era vb despre acelasi tip de semnal. Dar daca tu dai cu semnal dreptunghiular in reactia negativa care se suprapune oarecum peste cel sinusoidal din intrare...care e faza? de ce ai voie sa suprapui semnal sinusoidal peste cel dreptunghiular cules de la iesire?

Link spre comentariu
Vizitator sildex

Adica in punctul de unde il culege pentru feedback eu cred ca e PWM si il aduce in partea unde intra sinusoidalul printr-un divizor e adevarat ca sa adapteze tensiunea pt pinul lui de intrare. Scuze nestiinta mea sau daca intrebarea e prea lame...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări