Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe active pentru sonorizari...DIY

deliquenme

Postări Recomandate

aveti cumva caracteristicile t-s ale difurilor?

Ar fi interesant de stiut macar ce SPL au. Daca sintem mai multi doritori si sint cu sensibilitate mare , putem face un grup-buy si cumparam un palet. La 35 ron/dif iau 20 bucati... De-ar avea un SPL apropiat de 100 !... :da
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• deliquenme

9

• remus68

5

• Jimmy

4

• paul14

3

Top autori în acest subiect

Ar fi interesant de stiut macar ce SPL au. Daca sintem mai multi doritori si sint cu sensibilitate mare , putem face un grup-buy si cumparam un palet. La 35 ron/dif iau 20 bucati... De-ar avea un SPL apropiat de 100 !... :da
Nu am specificatii exacte dar astept mail cu oferta de preturi si detalii difuzoare, voi posta oferta pentru orice doritor, SPL 100 nu cred, sa se apropie mai de departe asa poate, oricum pentru o petrecere o pereche e de ajuns, iar pentru o nunta de 200 de persoane 4 perechi cred ca ar fi de ajuns.
Link spre comentariu

Nu am specificatii exacte dar astept mail cu oferta de preturi si detalii difuzoare, voi posta oferta pentru orice doritor, SPL 100 nu cred, sa se apropie mai de departe asa poate, oricum pentru o petrecere o pereche e de ajuns, iar pentru o nunta de 200 de persoane 4 perechi cred ca ar fi de ajuns.
Link spre comentariu

La marimea asta 93dB cred ca îi are oricat de chinezaraie ar fii.Interesant e cat e coboara si in ce incinta. Daca se apropie de hp15s si nu ne stragem destui useri pt un grup buy sunteti dispus sa mai comercializati cateva din ele? Momentan sunt cam falit,am investit ceva in e12 si fiind elev nu imi este asa usor sa arunc cu banii,ar fii o alternativa ieftina.

Link spre comentariu

In regim en-gros , toate-s bune si frumoase pana la partea cu amplificatorul , unde ai nevoie de o firma care sa ti-l livreze asamblat si testat . Cei mai multi bani vor intra in partea de amplificare ,chiar si fara bi-amp ( adica doar filtru pe inalta )

1 transformator 400W + chit amplificator 2x100W ( reali , clasa AB ) + Corector de ton ( Vol , Bass , Inalte ) + Radiator aluminiu si conectica ( mufe si cabluri ) = cel putin 250 lei ( asamblat si testat )

Acuma depinde si ce anume vor sa fie boxele astea , ceva gen semi-profi sau doar o varianta de inlocuit boxele de calculator.

Ca daca e varianta a 2-ua , merge si un amplif stereo cuTDA7294 , la care gasesti enspe firme care fac chituri eftine si cu care poti sa colaborezi ..............

Nu vreau sa fiu inteles gresit , 7294 e un amplificator foarte bun , dar nu poti scoate mai mult de 50W curati din el , si pt niste difuzoare de 15' cred ca e cam putin.

Sant foarte curios sa vad o schita a viitoarelor boxe , daca exista...

Link spre comentariu

Nu o sa tina nici doua TDA'uri in punte la boxe pt sonorizari. Ca sa nu mai vorbim de protectia aia la temperatura, cand intra caraie in ultimul hal si TDA'ul tot se arde. Pentru casa ajung, pentru ceva serios nu. Gandeste'te ca e vorba de un amplif care trebuie sa fie incorporat in boxa, deci racire nu prea.

Link spre comentariu

protectia aia la temperatura, cand intra caraie in ultimul hal

A fost facuta o sonorizare la un spectacol de cartier din Timisoara (in 4 sept ac) cu boxe active de firma care avea amplificator cu un integrat de asta "destept" si dupa jumate de ora a trebuit sa reduca puterea la jumate ca-i ciriiau boxele. Mai mult decit jenant. Nu au ce cauta TDA de putere in amplificatoare de performanta.
Link spre comentariu

Pe partea de amplificare am gasit un magazin de coltul blocului cu piese electronice si kituri, am luat doua placute de amplificare stereo (100W si 50W), maine sper sa ajung la fabrica de mobila din zona sa imi taie niste OSB la dimensiuni sa fac niste cutii pentru teste, eventual o sa le imbrac in mocheta, folosesc OSB pentru ca are mai mult lemn decat aracet in comparatie cu PAL-ul, o sa merg sa iau doua difuzoare de 15 si doua piezo, filtre inca nu am cumparat, ideea e urmatoarea, kiturile de amplificare m-au costat 65RON, transformator toroidal 100VA 2x25V 40RON (ce mi-a recomandat nenea de la magazin) si un egalizator cu 8 fadere la 20RON.Dupa calculele mele la final nu va depasi o pereche 300RON si asta cu indulgenta, sunt sigur ca voi iesi mult mai ieftin cu ele, pana vineri as vrea totusi sa termin perechea de teste, sper sa iasa ceva bun. Iar cu difuzoarele, va promit ca daca imi place ce iese si decid sa cumpar difuzoarele va pun la dispozitie cateva bucati sa va distrati cu ele.Daca cunoasteti siteuri sau magazine cu boxe active de 12"-15" la preturi de 300-400RON perechea va rog sa imi spuneti si mie sa imi cunosc concurenta :d.

Link spre comentariu

Egalizatorul ala nu are ce cauta pe boxa. Traful este prea mic, daca intredevar kiturile aceleau au avea puterea scrisa(Ma indoiesc puternic de asta) pe ele si facem un calcul simplu:avem 2 kituri de 100W(Pentru ambele boxe), aceste functioneaza in clasa AB deci cam 60% eficienta, la volum maxim are nevoie de 140W, unul singur, ambele 280W, trebuie sa le mai punem la socoteala si pe cele de 50W, care ar consuma ambele 140W. Deci traful trebuie sa aiba minim 350-400W, pentru a face fata la ambele boxe.Eu cred ca o sa iasa ceva mai ieftin, daca folosesti doar un amplificator si folosesti filtru pasiv pentru inalte. Oricum si cu 2 amplificatoare tot ai nevoie de un fitru, de data asta filtru activ.P.S. daca vrei ca boxele sa auba o putere de 100W, nu trebuie sa le pui un amplificator de 100W, deoarece la volum maxim vor distorsiona puternic, ai nevoie de un amplificator de minim 150W, caruia o sa ii limitezi tu puterea

Link spre comentariu

Egalizatorul ala nu are ce cauta pe boxa. Traful este prea mic, daca intredevar kiturile aceleau au avea puterea scrisa(Ma indoiesc puternic de asta) pe ele si facem un calcul simplu:avem 2 kituri de 100W(Pentru ambele boxe), aceste functioneaza in clasa AB deci cam 60% eficienta, la volum maxim are nevoie de 140W, unul singur, ambele 280W, trebuie sa le mai punem la socoteala si pe cele de 50W, care ar consuma ambele 140W. Deci traful trebuie sa aiba minim 350-400W, pentru a face fata la ambele boxe.Eu cred ca o sa iasa ceva mai ieftin, daca folosesti doar un amplificator si folosesti filtru pasiv pentru inalte. Oricum si cu 2 amplificatoare tot ai nevoie de un fitru, de data asta filtru activ.P.S. daca vrei ca boxele sa auba o putere de 100W, nu trebuie sa le pui un amplificator de 100W, deoarece la volum maxim vor distorsiona puternic, ai nevoie de un amplificator de minim 150W, caruia o sa ii limitezi tu puterea

O sa iau un calcul un transformator mai maricel, in ceea ce priveste amplificarile 100W si 50W mi-a garantat nenea ala, ca pe ele scrie 2x140W pe unul si 2x75W pe al doilea, cu egalizatorul oricum ma gandeam sa renunt la el, totusi o sa merg cu biamplificare si eventual sa pun doua transformatoare, cate unul pentru fiecare stetie.
Link spre comentariu

2 transformatoare, inseamna si 2 module de redresare si filtrare. Mai ieftin iesi daca folosesti un singur modul de redresare si filtrare si un transformator mai mare. Eventual poti suplimenta filtrarea cu ceva condensatori de filtraj mai buni.

Link spre comentariu

remus68 , Te referi cumva la sonorizarea din Freidorf ?

Daca da , confirm si eu cele spuse de tine mai sus.........

Sonorizare jalnica :sparge: ( eu stau in zona si am fost 2 zile acolo ) , in timp ce se canta pe scena la un volum destul de redus , auzeai la un moment dat ceva paraituri si automat dadeau mai incet , atat de incet , ca langa scena , puteai auzi clar ce manele canta la cortul cu bere :ras: si care bagau muzica pe o pereche de boxute de calculator , din plasric si pe un bass activ de la blue-tech de 50W.

Desi boxele erau Dinacord ( Fac parte din sonorizarea de la sala Lira ) , nu stiu cu ce erau amplificate , dar s-a auzit oribil :bataie ..........Deci poti sa ai si boxele boxelor , daca nu ai un amplificator bun !!!

Link spre comentariu

O sa iau un calcul un transformator mai maricel, in ceea ce priveste amplificarile 100W si 50W mi-a garantat nenea ala, ca pe ele scrie 2x140W pe unul si 2x75W pe al doilea, cu egalizatorul oricum ma gandeam sa renunt la el, totusi o sa merg cu biamplificare si eventual sa pun doua transformatoare, cate unul pentru fiecare stetie.

daca ai timp, pune te rog o poza cu kiturile, sa vedem si noi despre ce e vorba.
Link spre comentariu

Te referi cumva la sonorizarea din Freidorf ?

Da ! Chestiunea e ca sunetistul e acelasi care se ocupa si cu spectacolele din Piata Unirii si nu stie sa foloseasca corectoarele de ton (individuale pe fiecare canal) si nici egalizatoarele da la intrarea in PA-uri. Regleaza o frecventa foarte joasa cu amplitudine foarte mare, ceea ce face ca etajele finale sa intre foarte repede in clipping si se incing destul de repede.In ceea ce priveste transformatoarele de alimentare de 400W , care ar trebui sa fie utilizate in acele boxe, trebuie tinut cont ca la producator un asemenea transformator costa cel putin 120ron si ca pretul total al componentelor utilizate trece usor peste 400ron si ar mai trebui inclusa si manopera + alte cheltuieli !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări