Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

propunere amplificator cu ef12,el12,az12

Vizitator viobio

Postări Recomandate

• Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

43

• danzup

8

• Kosmin

5

• fcon

5

Top autori în acest subiect

Dac? nu beau, am carcase... :rade:

Primul meci a avut loc ast?zi, cu ?i f?r? preul pe lamp?, ambele amplifuri, aceea?i surs? de semnal ?i acelea?i boxe. Rezultatul îl va comunica viobio. Tot el va prezenta ?i poze. :freaza:

Link spre comentariu

P?i, nu am c?rat prea multe cu mine. Nu a dat nimeni cu ?utul ci cu decibelii, din stînga, din dreapta... :dans: :dans:

Îl las pe viobio s? fac? recenzia tehnic?. Va urma ?i meciul cu public, curînd.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

meciul a fost condus de un CD Philips CD104(antichitate :rade: )incintele mele ARCUS-TS100amplificatoarele au acelasi timbrual lui Zal este mai sensibil ca al meu,el a folosit alte valori la componentele din partea de atac ,eu am si un putometru de volum de 47k(destul de mic pentru impedanta de intrare)brum se aude doar daca lipesti urechea de boxe si faci liniste perfecta,practic este insesizabil(personal nu am intilnit amplificatoare pe lampi mute 100%)sunetul este perfect ,bas,inalte transparente,este o reusita deplina!!!cine va circoti de sunet o va face numai din INVIDIE!!SUNETUL ESTE FARA CUSUR!amplificatorul este la minepoze pun azi cind ajung acasaca o gluma discutam noi ,la un moment dat ii spun lui Zal ca boxele au 4 ohmi,de acea al lui se aude mai tare(are trafuri de 8 ohmi)saracu a facut niste ochi si o grimasa :rade: ii spun :lasa domnule ca nu se ard trafurile! ai 1mm in secundar!auditia a continuat fara grijaSimbata asteptam auditoriu ,cine se inscrie???urmatorul proiect va fi un PP cu EL12,EF12unu eu ,unu Zal!(fac eu cinste cu tuburi si socluri)

Link spre comentariu

E cum spune viobio, practic e o întrecere între o schem? de amplif cu reac?ie ?i una f?r? reac?ie, folosind acelea?i l?mpi. :limb:

P?i normal c? a rezistat, c? am numai 62-63mA curentul anodic. :dans:

Link spre comentariu

meciul a fost condus de un CD Philips CD104(antichitate :rade: )

Antichitate, da, insa are transport CDM1 ("tatal lor") si doua DAC-uri TDA1540 (pe 14 biti!); constructie excelenta, pe vremea cand se faceau scule pentru o viata (nu din tabla de cutie de conserve si plastic ordinar, la greu); control prin microprocesor, radiator adevarat la stabilizatoarele de curent, piese una si una! Cat o fi el de vechi, are un sunet impecabil.

Simbata asteptam auditoriu ,cine se inscrie???

Daca reusesc sa scap de obligatiile de familie, ma inscriu cu placere in galerie!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

miine dupa ora 16 astept "audiofili " care doresc sa asculte amplificatorul lui zal :aplauze toata lumea este bine venitanu pot mai devreme ca doarme ursul meu :rade: cei care vor sa vina sa confirme telefonic,0724156363 viomerita!!! :da :freaza:

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Revin după mai multă vreme. Eram convins că EL12N în clasă A nu are acel fenomen ''flacăra albastră''. Spre surpriza mea, azi pe lumină a apărut. Probabil a trebuit să treacă un timp de ''rodaj'' al lămpilor. Totuşi mai mult de 25 ore nu am ascultat în total ampliful. Fără semnal e mai accentuat, se diminuează odată cu volumul (logic, scade Ua). Ataşez cîteva poze, făcute cam incomod şi fără bliţ, scuze de calitate. :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Flacăra albastră nu apare oricum, ci numai dacă dau volumul tare, după care rămîne amorsată. La alte amplifuri am văzut că apare o dată cu tensiunea anodică. Ce e curios, e că flacăra e mai accentuată spre spate, unde e grămada de trafo. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări